Избор на прахосмукачка- 3

• 70 310
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
може ли линк към немските магазини за Дайсън, аз иначе гледам на официалния им сайт и там модела 11 е намален на 500паунда, колкото беше модел 10. Навила съм се да си поръчам от чужбина и с транспортна фирма да стигне до мен, но се притеснявам за гаранцията, международна ли е?

# 466
Тук май се писа, че гаранцията не е международна, освен това мен пък ме притеснява наличието на консумативи, че аз съм си избрала модел с жица, които не зная колко още ще ги прави Дайсън, да не се окажа с бутиков уред, макар че те пък филтрите им май са вечни...

# 467
Тук май се писа, че гаранцията не е международна, освен това мен пък ме притеснява наличието на консумативи, че аз съм си избрала модел с жица, които не зная колко още ще ги прави Дайсън, да не се окажа с бутиков уред, макар че те пък филтрите им май са вечни...

Наскоро писаха, че ЕС приел някакво решение всяка фирма, пускаща продукт на пазара, да бъде задължена да произвежда резервни части и консумативи минимум 10 години след произвеждането на последната бройка. С оглед на това нямаш грижа.

# 468
Дано, че сега имам един Зелмер, който е железен и чисти страхотно. Разбира се, спрян от производство, тъй като Бош купиха завода в Полша и сега няма Зелмери, а само Бошове на съответните цени.....Ще си я ползвам до дупка обаче, че няма разваляне. Но филтъра ако спрат от продажба, край с уреда.

# 469
може ли линк към немските магазини за Дайсън,

https://www.google.com/search?client=ms-android-huawei-rev1& … 0k1.0.JIqHosO0Qe8

https://www.google.com/search?client=ms-android-huawei-rev1& … ....0.c2p5-HqVuPw

Относно гаранцията:

Where this machine is sold within the EU, this guarantee will only be valid (i) if the appliance is used in the country in which it was sold or (ii) if the appliance is used in Austria, Belgium, France, Germany, Ireland, Italy, Netherlands, Spain or the United Kingdom and the same model as this appliance is sold at the same voltage rating in the relevant country.

# 470

Наскоро писаха, че ЕС приел някакво решение всяка фирма, пускаща продукт на пазара, да бъде задължена да произвежда резервни части и консумативи минимум 10 години след произвеждането на последната бройка. С оглед на това нямаш грижа.
Това май се отнася само за миялни машини, перални, хладилници и ще влезе в сила от 2021 година. Освен това той производителя може и да е произвел части, ама да не можеш да ги намериш. Например аз търся една част за Зелмер и не мога да я намеря, а я има и в моделите, които в момента се продават.

# 471
  • София
Първо се извинявам, че не съм изчела старите теми, но за първи път попадам на тази и много страници има за минаване, а не знам дали ще намеря отговор на въпроса си.

От няколко години имам Рейнбоу и сега искам да я продам и да си купя прахосмукачка пак с воден филтър. Не държа да пере, ама и да пере - нямам против. Бях се насочила към Зелмер, ама чета на тази страница, че е спрян от производство. Или става въпрос за конкретен модел? Бихте ли препоръчали нещо подобно?

Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 472
Няма смисъл да продаваш Рейнбоу за да си купиш Зелмер. Ако стоеше въпроса дали да си купиш Рейнбоу или Зелмер то тогава би имало смисъл за да си спестиш доста пари, но след като си го купила вече какъв е смисъла да го продаваш? Иначе Зелмер се продават, просто преди известно време ги купи Бош и доста намаляха предлаганите модели, но водни има.

# 473
  • София
Тежък ми е този Рейнбоу. Направо ми писна. То голям мерак в началото, тупалки за матраци и дивани, не знам си какво, но ми писна. Надявах се другите с воден филтър да са по-леки. Този Рейнбоу го ползвам максимум 2 пъти седмично, по-често само веднъж. А си има нужда някой път и набързо да се пусне прахосмукачка.

# 474
За набързо не си взимай с воден филтър. Иначе има Арника например
https://www.emag.bg/prahosmukachka-2400w-voden-i-hepa-filtyr-tur … 000/pd/DLPMB0BBM/

# 475
Щом не се държи на марката Рейнбоу аз бих я продала ако може да ѝ се вземе добра цена и със парите бих си взела най-евтината с воден филтър (щом се държи на водния филтър) и допълнително робот. Робота ще подържа ежедневно да е чисто и веднъж на седмица (може и по-рядко) ще се налага да се ползва тази с водния филтър. Не съм запозната колко пари могат да се вземат от рейнбоу втора ръка но ако са достатъчно може да се вземе дайсън безжична.

# 476
Тежък ми е този Рейнбоу. Направо ми писна. То голям мерак в началото, тупалки за матраци и дивани, не знам си какво, но ми писна. Надявах се другите с воден филтър да са по-леки. Този Рейнбоу го ползвам максимум 2 пъти седмично, по-често само веднъж. А си има нужда някой път и набързо да се пусне прахосмукачка.
Тези, които са само прахосмукачки с воден филтър са по-леки и компактни от Рейнбоу, другите, които са и перящи са малко по-компактни, а на тегло сигурно са някъде колкото Рейнбоу. Проблема на всичките е, че трябва да се пълнят и след това да се мият и не са удобни за почистване на нещо набързо. Плюс на Рейнбоу е моторизираната четка /тупалката/, който другите нямат, но това е ако имаш килими.

# 477

Същият случай и при мен. Направо я намразих. Може би ако имах друга за бързо почистване нямаше да ме дразни толкова,  ама всеки път сглобявай, разглобявай, чисти я, после чисти и тоалетната. Да не говорим колко е тежка и дори няма автоматично прибиране кабела. АМАН! И всичко това близо 5000лв!!! Къде ми беше акъла??? Миналата седмица я продадох и въобще не ми липсва!!!

# 478
На мен така ми беше дотежала много, прахосмукачката ми с воден филтър. След всяко почистване се започваше  - разглобяване, миене на контейнера, пране на дунапренения филтър, после сушене и сглобяване. На всичкото отгоре ставаше много тежка като се напълни с вода и да я дърпам и движа в цялата къща, беше изморително. След като я смених ми олекна.

# 479
  • Варна
И аз съжалявам, че избрах с воден филтър. Не я пълня вече, тежи. Ползвам я на сухо.

Общи условия

Активация на акаунт