Избор на прахосмукачка- 3

• 69 994
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
Според мен за прилична прахосмукачка си трябват едно 350 лева. Иначе просто не става - с трици маймуни не се ловят. Освен ако е някоя супер промоция, де. Случват се и такива неща. Ей на вчера ММ си купи скиорско яке Соломон от най-новата колекция с 50% намаление. И то точно каквото искаше - не чак с топ мембрана (10К/10К ), но да е семпло и да става и за носене в града. Иначе си има всички екстри и изглежда супер. Ми - късмет. Но не може да се разчита на това. Ние например влязохме в магазина на Соломон само за да го отметнем от списъка и с пълната увереност, че нищо няма да купим...

# 721
Ние имаме ръчна прахосмукачка Бош , ето тази: https://www.bosch-home.bg/productlist/vacuum-cleaners/rechargeab … cleaners/BHN20110
Доволна съм от нея като цяло. Чистя мебелите и космите от зайчето ни. За пода имаме също Бош, но е по-стар модел и не я намирам в интернер да я покажа, обаче е много шумна и смятам да я сменя. Така и така ползвам моп след прахосмукачката, реших да комбинирам двете дейности.
Насочила съм се към вертикална прахосмукачка с функция за моп. Търся възможно по-тих, но мощен модел до 500лв. Ще се радвам да споделите мнения.
Благодаря.

# 722
  • Велико Търново
Привет! За сега съм се спряла на бюджетния вариант на MIELE Complete C2 PowerLine. Ще чистя смесени подови настилки-ламинат, паркет и килим. Без домашни любимци. Сравнявам я с малко по-скъпата MIELE Classic C1 - втората е по-лека и има преставка за прах, което ми се струва полезно. Моля за препоръка!

# 723
  • София
Имам прахосмукачка Zelmer, като цяло съм мног доволна от нея, има регулиране на мощността, добре смуче, със сменяема текстилна торба е, много държах да е с такава, понеже предната беше Самсунг с контейнер, много добре чистеше, но след всяко почистване ми беше супер противно да мия контейнера, пък след него имаше един дунапрен, който перях, някакъв филтър като пеперуда, който също перях ... въобще голямо обслужване и правех.
Сега ми е лесно, като се напълни торбата я сменям и готово, това което ми прави впечатление е, че през нея почти не минава прах, която да излиза извън нея - отделението в което стои си е чисто.
Единствената ми забележка е към турбочетката, специално гледах да има заради един килим Шаги, еми почти не чистя с нея, ужасно ми е трудно, с голямо усилие се движи по килима при минимално подадена четка, ако я извадя повече, както е отбелязано за по-дългокосмести килими направо е невъзможно, както и движение назад, върви само напред. Преди не съм ползвала такава четка и нямам база за сравнение, но е голямо мъчение, а честно казано не  съм убедена в доброто почистване с нея.

# 724
По принцип за шаги килим четката трябва да е с тотално скрити косми и тогава ще се плъзга леко. Трябва да има и такава опция. Виж турбото не знам как е за такъв килим, според мен е измислено за мокети и килими от типа на персийските. Супер дългите косми на шагито може да се засукват по турбо четката...

# 725
  • София
Ами има две позиции на правата четка и аз чистя на минимално подадена, иначе въртящата не се движи нагоре-надолу и въпреки това много трудно се плъзга и трябва доста да я натискам, може би наистина не става за Шаги или аз не правя нещо като хората.

# 726
# 727
# 728
# 729
Здравейте,
Изчетох ви. Налага ми се да си купя нова прахосмукачка. Ще ми се да е Дайсън. Но не мога да се спра на кой модел. Жилището е 75 квадрата, основно с меки настилки (килими и мокет), няма да ползвам други прахосмукачки, роботи, ръчни и т.н. Домашни любимци нямаме, но с дъщеря ми сме с дълги коси и много косми ръсим. Хич не обичам да слугувам на вещи, да ги разглабям, да сменям нещо си, да пера филтри, да махам косми с шило от четки или нещо подобно. Искам само да пусна машината, да изчистя и да изхвърля боклука. Държа да е лека, удобна и маневрена. Шумът не ме притеснява. Не мога да преценя за моя случай кабелна или безкабелна е по-добре. Изкушава ме безкабелната, но ме притеснява дали ще се справи с толкова меки настилки наведнъж и то за основно чистене (аз не съм от хората, които всеки ден пускат прахосмукачки).
При всички положения след като сте с меки настилки и ръсите коси ти трябва поне турбо четка. Ще трябва да се примириш с почистването обаче. Космите когато са дълги се увиват и няма как иначе, но не е някаква сложна операция, достатъчно е само да ги срежеш и без да ги измъкваш тя пак ще ги изсмуче.
Ако не искаш да миеш филтри тогава трябва да вземеш такава с торба. При циклонните трябва да миеш освен ако не е на Дайсън от серията Кинетик. Безжичните смучат слабо на ниска степен, а на максимална няма да ти стигат батериите.

# 730
Пак ще ви притесня. Реших, че ще е кабелен дайсън, щом за моите килими няма да издържи батерията. И тръгнах да поръчвам Multi Floor (нямам домашни любимци). Но какво ми щукна да чета отзивите в английския сайт на Дайсън и там пише, че тази хич не става за килими. Има 16 мнения и обща оценка 2,8 от 5. Кой модел на Дайсън чисти добре килими с човешки дълги косми? Примирих се, че ще режа заплетени косми и ще плакна филтър, но искам да не събирам косми на ръка след като съм минала с прахосмукачка.

# 731
Може ли линк за да видя за кой модел става дума?

# 732
Не издъжах и отидох в Техно микс и си взех безкабелна Дайсън, имат промоции на V7 и V8. Голям мерак ми беше. Сега ще я заредя и ще се отчета как е с космите по килимите.

Иначе, преди да чета бях тръгнала тази да купувам:
https://www.tehnomix.bg/prahosmukachka-dyson-bigball-multifloor

# 733
Тази от линка няма турбочетка. Добра прахосмукачка е, но щеше да е необходимо допълнително да си вземеш турбочетка иначе нямаше да се справя с космите.

# 734
Кой модел на Дайсън чисти добре килими с човешки дълги косми?

И друг път съм писала - прахосмукачката само смуче, складира и филтрира. Самото чистене зависи от четката. Ако искаш да чистиш косми от килим - трябва ти турбочетка. А нея на която и прахосмукачка да я сложиш (е, от по-добрите, де) все ще върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт