Кой какво хапва днес? - тема 45

• 55 693
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Да е жива и здрава рожденичката. Ние днес сме на детски рожден ден също и еще опитам да имитирам менюто, но по здравословен начин.
З: филийка с масло и крастваица с малко кашкавал, но почти не яде и по-късно киви и манго
О: фалшиви пилешки хапки и зеленчуци на фурна
В: пак от пилешките хапки плюс пържени ( в действителност печени картофки.)

# 256
Да е жива и здрава рожденничката! И много да радва мама и тати!
8+++
АМ
Попара
Супа сирене и картоф, сухар
Оризова каша с банан
АМ

# 257
  • Варна
Да е много здрава и щастлива рожденичката! Simple Smile Хубава зодия. 😊
Закуска: бърза баница на тиган от лимец(https://otmamazamama.bg/банички-с-лимец-на-тиган/), айрян
Междинна закуска: ябълка
Обяд: супа от коприва с булгур, парче домашен хляб, доматче на резени и кюфтета на фурна от телешко и свинско месо
Следобед: айрян, бисквити от елда и оризово брашно със смокини(имам домашни замразени, https://morkov.bg/zlatnite-bezglutenovi-biskviti-na-mama)
Вечеря: най-вероятно супа от тиквичка със заквасена сметана и домашен хляб
Кърма и сън. Simple Smile
Дано се отварят линковете. Ако не, моля за жокер с решение на проблема.

# 258
Много щастливо детство пожелавам на рожденичката! 🌻🌼🌷🎂

З: манго няколко парчета, малко овесена каша
О: малко пърленка, отказа всичко друго, изсмука един пауч от лидл
СЗ: само мляко иска
В: пак ще предложа обяда - мъфини с ориз, броколи и сирена, но сигурно пак ще откаже

Нещо е кисела и няма много апетит, освен за кърма😂

# 259
Почти 1г.

З. Гриз с слива
О. Крем супа от тиквичка и картоф + един сухар
С.З. Кекс
В. Зеленчукова супа

# 260
13 месеца
З - елда със сирене и масло ( щерката я изяде с кеф, синът хапна 4-5 лъжици и отказа, после си поиска да суче)
МЗ - изядоха ми ябълката - Грени Смит...Нарязани парчета за тях от селските ябълки само надъвкайа и изплюха
О - крем супа с тиквички, заешко със спанак...за мама почти не остана...Disappointed Relieved + остатъка от пакетче крекери, които извадиха от раницата ми.
СЗ - каквото ги почерпиха на площадката - бисквити, солети...аз бях приготвила мус от домашна извара, кисело мляко, малко сок от лимон, банан и боровинки. Щерката оплюска целия буркан, синът...чистих петна от боровинки по бодито и якето - плю и маза.
В- щирник и айрян . Щерката отказа да го яде, но изпи 250 мл айрян...синът опука две парчета и мааалко айрян. Изпросиха си от зелената ми салата с левурда.

# 261
Щирникът - може ли рецепта?

# 262
Щирникът - може ли рецепта?
Щирник по моя край викат на баница със зелении вътре. Има различни рецепти. Ако не забравя утре да ти снимам от книжката с оригинални рецепти от П.Р.Славейков, подсети ме.
Иначе сега го правих с коприва и левурда.  Понякога с лапад и зелен лук, понякога със спанак, някои слагат и ориз. Общо взето каквото съм оскубала в градината или на разходка из гората.

# 263
Моята майка го прави с лапад или праз лук.
С праз лук - 2-3 стръка се нарязват на колелца и се задушават в мазнина до омекване, после си мажеш корите и редиш. Аз добавям и сирене към задушената смес. С другите зелении пак така се процедира. Не мога да кажа точни пропорции, но поне 800 гр ми се вижда необходимо да е лапада/копривата, защото се срихват като се задушат и им намаля обема.

Vartoglava, дояде ми се сега щирник!   

# 264

Кактусче, ела в събота или неделя щЪ почерпя с пресен щирник - за плънката - квото набера по пътя Joy.

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 09:44 от vartoglava

# 265
  • София
1г. 3м.
З:Кисело мляко с една дм-ска каша(има смлени зърна, ядки, плодове) кисело мляко, банан.
О: супа със свинско
СЗ:ябълки примерно... имам изостанали кори за баница, може да му ги направя, като юфка на фурна с яйце и мляко.
в: овчарски пай с пюре от карфиол.

# 266
З. Първо кърма, след това - крем карамел, малко мъфин, хляб, сьомга и кашкавал.
О.крем супа грах с хляб, малко сьомгова пастърва на фурна,
Сз. Ще предложа крем карамел и мъфин.

# 267
Верче, как стана с фурмите? Каня се от две седмици да правя крем карамел без захар без и все за друго употребявам млякото. Аз мислех малко карамел на дъното и отгоре смес яйца и мляко без без захар.

# 268
9++
З - оризова каша с банан
О - телешка супа, грис с ананас
Сз - плодово мляко с бисквити
В - зеленчукова манджа, основно от моркови и картофи
Момичета, свежи фурми ли взимате или сушени?
Полезно инфо от отчетната ни
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/novo/presa/izteglqne-ot-magazinn … vSiuQdUJUh7Bbla9U
Изтеглят се ДМ-ски пюрета, опасни

# 269
Сложих 2 яйца, мляко на око около 30 мл , 1 фурма и разбих на блендера.  После във фурната. Хич не е лош, изяде половината.
Суга си-  направих сироп от фурми -30 фурми в чаша вряла вода накиснати и всичко смляно. Ще държа в хладилника и ще ползвам. По рецепта на Кактус.

Общи условия

Активация на акаунт