Дискова херния - 18

• 93 479
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Аз имам протрузия на L5 S1. Ама така ме боли напоследък и преминава към единия крак, че мисля че вече и по-зле може да е станало.
Не е задължително, и аз от протрузия имам всичките екстри.

# 406
Аз не знам вече.. чета темите тук от бая време. Пия разни хапчета като положението стане много зле. После спирам.Казаха ми, че при мен нещата с упражнения трябва драстично да се подобрят, ама аз съм толкова постоянна, че няма накъде.
Човек каквото сам си направи.. Grinning

# 407
  • София
Невроложката, при която ходих ми беше казала че това пукане било от въздушни мехурчета.. което за мен ми се струва пълна глупост, ноо не знам, не съм компетентна. Аз, когато съм в легнало положение и вдигна крак и така ми пука/щрака.
Ненроложката ви е права. Пукането на ставите е обстойно проучено и действително се дължи на въздушни мехурчета. Доказали са, че пукането на пръстите на ръцете (често срещан навик) на пример, не е опасно за здравето на ставите.

# 408
Това е много интересно, но наистина звучи малко невероятно. Също ми каза, че ако съм постоянна с упражненията, това пукане би трябвало да отшуми. Simple Smile

# 409
Благодаря Ви за отговоря, момичета! Доста полезен сайт! Не подценявам болката на другите, но две кризи съм имала и където и да съм лежала и с когот и да съм говорила - аз винаги физически в кризите чувствам, че съм била максимално зле. Щом аз се усмихвам вече и вярвам, че и с дискова херния живота е прекрасен - никой не трябва да се отчайва! Само трябва много да се грижим за себе си! Simple Smile Успешен ден на всички! :*

# 410
Аз не знам вече.. чета темите тук от бая време. Пия разни хапчета като положението стане много зле. После спирам.Казаха ми, че при мен нещата с упражнения трябва драстично да се подобрят, ама аз съм толкова постоянна, че няма накъде.
Човек каквото сам си направи.. Grinning
Упражненията са много важни, убедих се, но да ти покаже някой специалист какво е подходящо индивидуално за теб, не каквото видиш от нета. Последните месеци и аз ги занемарих по разни причини, и трябва да се стягам. Стягай се и ти Bowtie
Упражнения, чат пат масаж, физиотерапия, мазане, и хапчета когато вече няма накъде.

# 411
Искам да споделя и моето състояние! От половин година съм почти като инвалид. Душевно и Физически. Ходих на ЯМР и ми откриха шипове на Ц5 и Ц6 и протрузия 3.0мм плюс изкривена шия по часовниковата стрелка. Според всички лекари всичко е ок и е нещо незначително! Но болките от спазми са всекидневно и сякаш мускулите ми се врязват в гърба така боли че стига до кръста и оттам до краката, имам стягания във врата и челюста ми прещраква като имам и шум в дясно ухо. Като се наведа шията ме удря ток в глезена. Боли ме всичко и е сковавам целия. Цял ден ставам и лягам по 20 пъти. Психически съм разбит и имам тревожност и депресия. Ходих на психиатър каза че не е на психическа основа макар че вече или имам дистония или фибромиалгия тва беше заключението на психиатъра. Стреса ме убива и то защото имам травми на които немога да понасям болката явно имам нисък праг на болка! Докторите ме изписаха с волтарен и тва е. Спя по 3-4 часа когато ме отпусне иначе е гърч и въртене в леглото. Отчаян съм. Никъде не ме взимат насериозно. Знам че кинезитерапия, остеопатия и физиотерапия биха ми помогнали. Но в България немога да намеря подобна помощ. Всичко е до процедури които няма как да ме подобрят! За мен докато не се изправи всичко и нервите не се освободят няма как да стане. Защото напрежението в челюстта и шума идват от неправилната позиция. Имам и подуване около вратните жили като оток. Незнам към къде да се обърна. Нужна ми е клиника по рехабилитация но професионална такава. Чудих се за Италия и Турция но нямам си на идея как да стане. Писна ми да ходя по невролози о неврохирурзи които да ми казват че тия проблеми не били нищо, нима те носят болките че да знаят. Немога да работя немога да спортувам. Ходя по малко о това е, но като походя се вдървявам. Не ми се чуди като дойде зимата кво ще е! Всички които потърся като ми дават часове с месец напред! А аз съм от провинцията и тук пък нищо няма! Лежа и се гърча вкъщи като червей и всеки ден е ад. Плюс това немога много време да стоя на краката си и да обикалям от кабинет на кабинет в повечето случаи да слушам че всичко е на психическа основа! Имам чувството че трябва да ми падне главата за да кажат че има проблем. Защото единия неврохирург макар че отричаше докрай накрая каза така при теб проблемите идват от това че мускулите ти гледат да стабилизират гръбнака и се натоварват и спазмират и оттам всичко! И завърши нищо ти няма иди на море. Найстина незнам какво да правя а да лежа в къщи няма и не минава! Напротив психически изпадам в депресия и се чувствам безпомощен и безсилен и незнам как да си помогна! Незнайно защо и всички стави по тялото ми се разщракаха и пукат. Лакти, колена и т.н.

# 412
С риск да ме вземат на подбив, но отидете на ирисова диагностика в Плевен при Никола Алексиев, ние тази събота бяхме, въпреки, че аз изобщо не исках, вече не вярвах на нищо и никой, мъжът ми ме убеди, че при него също има от години тежки проблеми по мускули, стави, шия, рамене, уши, гърло, троичен нерв, хипофункция щитовидна, и куп др. неща. Този човек ни го препоръча девер ми, който има контакти с доста различни хора и други негови познати, накрая и мъжът ми ме убеди да отидем, заради него тръгнах, а не съм за по-дълги пътувания.
Отидохме, когато ни дойде реда, влезнахме - снима ни човека очите, и за кратко време ни каза много неща, даже на мен ми каза, че имам челен удар на главата - аз отрекох, а бях забравила, че преди години ми падна на главата лампата в банята, беше се развъртяла от постоянното тряскане на трамваите, когато минавали постепенно се отвинтвала и накрая се стовари върху мен и мъжът ми ми напомни за това. Даже за нисък хемоглобин и ниското кръвно каза, и за лявото ми око, че имам проблеми, което е така и за щитовидната и за ставите и костите и... храносмилателната система и...
Дава билки, като се започва от очистване, мъжът ми го минава, то е 3 дни, днес му е 3-я ден, после от утре започва с билките, аз съм директно с билки, без прочистване, защото не мога да ползвам пчелен мед заради алергия, не понасям и зехтин, с лимоните също не съм много на ти - човека си дава с билките всичко написано как да се взима. Само ме попита дали мога да пия горчиви билки, това го мога.
Когато бяхме имаше доста хора, които бяха дошли по препоръки от други техни познати, които са имали ефект от този човек.
Пробвайте, ако желаете. На наш познат този човек даже се стига до по-тежки неща, да му прилага, защото е целият ошипен с много тежки състояния и само тези неща от този човек му помагали.
Вие сам си преценете. Хората бяха от цялата страна дошли.
За конкретни резултати мога да кажа само след като минат месеци, след прилагането на билките.
Само мога да кажа, че мъжът ми започна да изкарва още на 1-я ден разни боклуци от черния дроб и бъбреците, като камъчета стоят.
Иначе тука в София един доктор уж и с ирисова диагностика буквално ни изприказва куп глупости в старанието си да ни зариби и да му станем финансов донор.
Също - при мен, 3-ти ден ми е с горчивите ми билки, нямам уригвания след хранене, въпреки, че си спазвам хранителната диета, която е нужна, имах такива, също не ми става тежко на стомаха.
Лекарства, предписани от лекари, не се спират.

Последна редакция: ср, 21 авг 2019, 16:42 от хадзапи

# 413
Хора помагахте. ЯМР показа дискови протузии на 3 места, на едното с пролапс. Какво означава това на прост български? Лекува ли се, живее ли се с това, ще спре ли някога да ме върти главата и едва да ходя като пияна? Срината съм психически. От повече от година съм с проблеми с вестибуларния апарат и врата и чак сега се разбра от какво е. Моля ви успокойте ме, ужасно съм уплашена дали ще мога да живея качествен живот отново 😔

# 414
Искам да споделя и моето състояние! От половин година съм почти като инвалид. Душевно и Физически. Ходих на ЯМР и ми откриха шипове на Ц5 и Ц6 и протрузия 3.0мм плюс изкривена шия по часовниковата стрелка. Според всички лекари всичко е ок и е нещо незначително! Но болките от спазми са всекидневно и сякаш мускулите ми се врязват в гърба така боли че стига до кръста и оттам до краката, имам стягания във врата и челюста ми прещраква като имам и шум в дясно ухо. Като се наведа шията ме удря ток в глезена. Боли ме всичко и е сковавам целия. Цял ден ставам и лягам по 20 пъти. Психически съм разбит и имам тревожност и депресия. Ходих на психиатър каза че не е на психическа основа макар че вече или имам дистония или фибромиалгия тва беше заключението на психиатъра. Стреса ме убива и то защото имам травми на които немога да понасям болката явно имам нисък праг на болка! Докторите ме изписаха с волтарен и тва е. Спя по 3-4 часа когато ме отпусне иначе е гърч и въртене в леглото. Отчаян съм. Никъде не ме взимат насериозно. Знам че кинезитерапия, остеопатия и физиотерапия биха ми помогнали. Но в България немога да намеря подобна помощ. Всичко е до процедури които няма как да ме подобрят! За мен докато не се изправи всичко и нервите не се освободят няма как да стане. Защото напрежението в челюстта и шума идват от неправилната позиция. Имам и подуване около вратните жили като оток. Незнам към къде да се обърна. Нужна ми е клиника по рехабилитация но професионална такава. Чудих се за Италия и Турция но нямам си на идея как да стане. Писна ми да ходя по невролози о неврохирурзи които да ми казват че тия проблеми не били нищо, нима те носят болките че да знаят. Немога да работя немога да спортувам. Ходя по малко о това е, но като походя се вдървявам. Не ми се чуди като дойде зимата кво ще е! Всички които потърся като ми дават часове с месец напред! А аз съм от провинцията и тук пък нищо няма! Лежа и се гърча вкъщи като червей и всеки ден е ад. Плюс това немога много време да стоя на краката си и да обикалям от кабинет на кабинет в повечето случаи да слушам че всичко е на психическа основа! Имам чувството че трябва да ми падне главата за да кажат че има проблем. Защото единия неврохирург макар че отричаше докрай накрая каза така при теб проблемите идват от това че мускулите ти гледат да стабилизират гръбнака и се натоварват и спазмират и оттам всичко! И завърши нищо ти няма иди на море. Найстина незнам какво да правя а да лежа в къщи няма и не минава! Напротив психически изпадам в депресия и се чувствам безпомощен и безсилен и незнам как да си помогна! Незнайно защо и всички стави по тялото ми се разщракаха и пукат. Лакти, колена и т.н.

Пробвайте  деанксит 2 пъти по 1 на ден.  Повлиява много болката и нейния нисък праг.

# 415
Хора помагахте. ЯМР показа дискови протузии на 3 места, на едното с пролапс. Какво означава това на прост български? Лекува ли се, живее ли се с това, ще спре ли някога да ме върти главата и едва да ходя като пияна? Срината съм психически. От повече от година съм с проблеми с вестибуларния апарат и врата и чак сега се разбра от какво е. Моля ви успокойте ме, ужасно съм уплашена дали ще мога да живея качествен живот отново 😔
Тук  на една позната ядреномагнитния е показал протрузия на врата. Ходила в Пловдив при някакъв професор. Обяснил,че това е състояния,като на преди дископатия.Нищо сериозно не било.Никакво медикаментозно лечение, но много упражнения казал да се правят.И сега тя спортува активно.Трябвало да се кляка,да се вякне гръб.стълб.Обяснил и,че гръбнака се държи от мускулите и това е.
От както ми разказа и аз сутрин се упражнявам или по скоро се кривя на ляво на дясно,много не ми се занимава ,но и аз като нея съм слаба и висока ,сякаш и с по- дъги шии и навярно и това е предпоставка за тези ни проблеми.

# 416
  • до едно тепе
Не мисля, че височината и дължината на шията имат кой знае какво значение. Аз съм 165см и доста кг. Но си имам протрузия и херния на 2 съседни прешлена. По- скоро е може би е някаква наследственост. Според невроложката при която ходя вероятно е по- слаба съединителна тъкан. Баба ми страдаше от адски болки, но смятаха че е коксартроза, обаче вървеше превита напред и си мисля, че по скоро е било ДХ. На майка ми( дъщеря и) след мен и правиха ЯМР и се оказа че и тя има ДХ и то на същите прешлени като мен. Та гени бих казала. 😉

# 417
Може би има някаква наследственост т
ДХ. И баща ми и майка ми имат проблеми. Баща ми на кръста като мен, майка ми на врата. Но аз мисля, че си я докарах по-скоро от едно бране на ниски ягоди в Шотландия пред 5-6г 😐

# 418
А възможно ли е от стрес да се появи проблем с врата.Защото никога  през живота си не съм имала проблем с врата си,но след като ми съобщиха,че баща ми е претърпял инцидент в чужбина, толкова силно се притесних,че  точно тогава ме стегна врата.Болката не преставаше и хронифицира.Може и две години да не съм отишла на лекар,чак вече когато положението стана нетърпимо.После рентгена показа  един куп проблеми.

# 419
Централната нервна система и периферната нервна система са свързани и според мен е възможно. Не съм лекар, но така съм чувала от лекари.

Общи условия

Активация на акаунт