Дискова херния - 18

• 93 522
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте, умолявам Ви, тези, които сте се оперирали и сте добре - може ли да кажете дали депресията и физическата болка изчезват. Ще бъда ли пак щастлива? ....................
Физическата болка веднага изчезва, а дали ще бъдеш щастлива - не зная, щастието зависи от много фактори.

# 391
Здравейте, чакам снимка на ямр на врата, т. К. Се оказва, че проблемът ми със световъртеж и замайване повече от година вече май е там. Казаха нещо като блокаж в С1 и С2,. Не знам какво да очаквам. Някох бил ли е със замайване при проблем на веата? Благодаря

# 392
Да, световъртежи има, при проблеми в шията, не при всички, но има, при мъжа ми е така, докато аз нямам, и двамата си имаме проблеми в шията.

# 393
Да, световъртежи има, при проблеми в шията, не при всички, но има, при мъжа ми е така, докато аз нямам, и двамата си имаме проблеми в шията.

Благодаря. Ще кажа като мине снимката. А при вас какво е?

# 394
Протрузии, шипове.

# 395

Е ако са шиповете, защото имам така ли цял живот ще ми се вие свят Sad

# 396
Взимате мерки - гимнастика всеки ден, редовно физиотерапия, мазане има различни мазила, с босвелия, с хондроитин и глюкозамин сулфат, с диклофенак за по-тежки болки , ние пием и чай от източен чинар за шипове, има и босвелия на капсули за вътрешен прием, това е пак за болки.
А за световъртежи е гинко билоба, само да не сте с ниско кръвно, защото гинкото сваля кръвното.

# 397
Искам да попитам, преди два месеца получих травма и ми откриха протрузия на Ц5 Ц6 и шипове. Докторите казаха че не било нищо особено лежах 5 дни на Манитол и тва беше. Добре ама мястото се втвърдява и спазмира през няколко дни и отича. Като през останалото време от двата края на шията имам подути места като възглавнички. Питах 3 ма невролози и неврохирурзи и никой не ми каза защо по дяволите се надува и спазмира. Не го натоварвам защото нищо не правя по цял ден единствено ако вечер нещо на сън го притискам или незнам. Тъкмо бе поспаднало и днес следобед се втвърди спазмира и наду като отече. Как се лекувам ами никак според тъпанарите лекари да пия ибупрофен и тва е. Моля ви се ако някой инфо да сподели кво ми се случва и защо става така защото досега не съм имал подобен проблем.благодаря

# 398
Направете си изследване на щитовидната жлеза, пълен пакет за хормоните и трите плюс тат и мат. Може от там да имате проблеми. Лимфните ви възли се подуват сигурно.
Пълен пакет с тези неща има отскоро в лаборатории Рамус, не правя реклама, просто ми попадна наскоро тяхна нова листовка и са въвели този пакет, в Цибалаб ги няма и петте неща накуп.
Аз също имам проблеми и с щитовидната, както и стави и на шията разни неща, не отлагайте, направете си ги и с тях отидете на ендокринолог, да ви се направи и ехография и да ви се видят лимфните възли там.

Вашата щитовидната е във врата, така че физическата болка на мястото, където е разположена е предупредителен знак. Aко усещате  буца в гърлото си, промени в гласа си - това може да бъде признак на разстройство на щитовидната жлеза.
...
Ако виждате никакви издатини или подутини в тази област, консултирайте се  с лекар. Може да имате  разширена щитовидната жлеза или възелче на щитовидната жлеза, което трябва  да бъде проверено, за да се определи дали е необходима допълнителна лекарска намеса.
Взето от тук - https://www.omed.bg/12-Priznaka-che-ima-nesho-neredno-s-funktsii … leza-page261.html

Последна редакция: пн, 19 авг 2019, 20:55 от хадзапи

# 399
Дончев, намери си читав кинезитерапевт.

# 400
Искам да попитам, преди два месеца получих травма и ми откриха протрузия на Ц5 Ц6 и шипове. Докторите казаха че не било нищо особено лежах 5 дни на Манитол и тва беше. Добре ама мястото се втвърдява и спазмира през няколко дни и отича. Като през останалото време от двата края на шията имам подути места като възглавнички. Питах 3 ма невролози и неврохирурзи и никой не ми каза защо по дяволите се надува и спазмира. Не го натоварвам защото нищо не правя по цял ден единствено ако вечер нещо на сън го притискам или незнам. Тъкмо бе поспаднало и днес следобед се втвърди спазмира и наду като отече. Как се лекувам ами никак според тъпанарите лекари да пия ибупрофен и тва е. Моля ви се ако някой инфо да сподели кво ми се случва и защо става така защото досега не съм имал подобен проблем.благодаря
И моите проблеми са на С5,С6.Много ми помогна компрес с настърган лук, сол и ябълков оцет, поставени в марля. Вече нямам  никаква болка по самия стълб.
Имам болка обаче от двете страни страни на врата.Вени ли са,жили ли са,те  останаха да ме мъчат.

# 401
Сериозно !
И аз имам болки във тия жили там но и шум в ухото и скърцане на челюстта? В сподели повече ако можеш?

# 402
    Сериозно !
    И аз имам болки във тия жили там но и шум в ухото и скърцане на челюстта? В сподели повече ако можеш?
    Аз имам спондилоза, артроза,стеснение на  С5,С6.,ошипяване.С 20 г. нагоре ми били прешлените,деформирани.За повече инфо ми казаха, ядреномагнитен.
    Другия проблем ми беше,че от врата към главата ми ставаше много лошо.Не е точно болка.Само повтарях,че съм на ръба да се пукна.Това изчезна от Нареченски бани.Преди десет дни пак се появи същото това нещо,веднага пак на Наречен и сега съм добре.И не се учудвам,че помага тази вода,много хора преживели инсулт и инфаркт се възстановяват там.Но за болката  Наречен не помага.

# 403
    Здравейте, може ли някой да каже откъде идва пукането на гърба. Всеки ден нещо изпуква, а много внимавам да не се усуквам, защото ми предстои операция. Благодаря!

# 404
    Невроложката, при която ходих ми беше казала че това пукане било от въздушни мехурчета.. което за мен ми се струва пълна глупост, ноо не знам, не съм компетентна. Аз, когато съм в легнало положение и вдигна крак и така ми пука/щрака.
    Аз имам протрузия на L5 S1. Ама така ме боли напоследък и преминава към единия крак, че мисля че вече и по-зле може да е станало.
    Четох, че спирулината съдържала витамини от В групата и имало някакъв ефект..ако някой има опит? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт