Дискова херния - 18

• 93 548
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
Благодарна съм, че попаднах на човечни лекари и кинезитерапевти.
Всеки показва навън, това което си има отвътре.
Какво ви е мнението за СБР Баня Карловско? Като ефект за гръбнака имам предвид.

# 376
  • Варна - Черна гора
Благодарна съм, че попаднах на човечни лекари и кинезитерапевти.
Всеки показва навън, това което си има отвътре.
Какво ви е мнението за СБР Баня Карловско? Като ефект за гръбнака имам предвид.

Не съм била в СБР, но водата е много подходяща за нашето заболяване. Миналата година бях в БХ Стряма. Там условията във физиотерапията са много добри, за разлика от това, което видях в санаториума, където изглежда доста мизерно. Ремонт не е правен отдавна. Иначе има съфорумки, които са били в СБР и те биха могли да споделят лични впечатления.
По отношение на лекарите ще добавя още нещо: има и такива, които обичат професията си и са загрижени за здравето на пациента.
В БХ Стряма, Баня работи д-р Пламен Желев, невролог (практиката му е в Пловдив). Той беше първия невролог, който разгледа диска със скенера ми, видя изменение на костната структура и препоръча да направя изследване за остеопороза. Направи обстоен преглед продължил почти 60 мин.! Колегите му при които ходих преди това само четяха разчитането.
Така, че има и читави лекари.
А някой бил ли е скоро в БХ Роза Стрелча или в Марикостиново?

# 377
Той беше първия невролог, който разгледа диска със скенера ми, видя изменение на костната структура и препоръча да направя изследване за остеопороза.
Направи ли изследването?

# 378
  • Варна - Черна гора
Той беше първия невролог, който разгледа диска със скенера ми, видя изменение на костната структура и препоръча да направя изследване за остеопороза.
Направи ли изследването?
Да, направих изследването. То показа нормална костна плътност.
Лекаря видя и остеофити, но тях няма как ги лекувам  Embarassed

# 379
Подкрепям мнението за д-р Желев от Стряма, мен също ме е преглеждал много обстойно. В сравнение с претупания преглед в прехваления и прескъп Севтополис в П.Баня.

# 380
Здравейте отново! Аз съм на 22 с дискова херния на л5с1 и януари получих първата си криза. Имам пареза и най-накрая се реших да се оперирам при доктор Венелин Герганов на 19ти, защото много ме боли и не издържам. През април започнах нова работа и преди две седмици бях в отпуск на море за три дни, където получих лека криза, която почти поотмина за две седмици (за които взех болничен от личната ми лекарка), но вчера вечерта може би съм се усукала не както трябва и мисля, че вече от днес имам нова криза, като тази през януари и ме боли страшно много. Януари лежах в болница, бях изпратена от невролог в болницата в града, в който съм родена, но сега не мога да путувам до там (живея в София и личната ми е в Софиямед) и мисля да отида при личната ми лекарка и има ли възможност да лежа в болница? Ще ме изпрати ли тя за няколко дни? Страшно много ме боли и ми остават две седмици до операцията, но чувствам, че това е моя доктор и не искам да се оперирам сега при друг. Болничния ми свърши вчера и много се притеснявам за работата, да не си навлека проблеми, макар, че уведомих шефа си, но все пак много се притеснявам за работата си, защото казах, че ще се справя и ще отида на работа вдругиден и повдругиден и другите дни до операцията. (работя два на два). Не знам как да постъпя.

# 381
Дай Боже,да се оправите напълно. Гледайте да сте добре, не се притеснявайте толкова за работа.
 Чудя каква може да е причината момиче на 20 г.  да получи дискова херния. Напоследък доста млади хора се оплакват.От както го закъсах с врата,все се притеснявам,че момчетата ми вдигат тежести,но кой ли ме слуша Единия и той се оплаква от кръста,но пък казва че само от тренировката му минава.

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 23:38 от rosi cat

# 382
Само от тренировки минава. Застоиш ли се, заминаваш на кино.

# 383
Ами аз работя 2 на 2 по 12 часа, седнала. Неврохирурга, при когото ще се оперирам ми каза, че това влияе на дисковете и се появяват хернии, но при мен било и наследствено.

# 384
  • София
789789, има възможност да те настанят в болница, разбира се, та ти си в криза в момента, не биха могли да ти откажат. Вероятно би искала да е напълно по здрв. каса и приема, което и така ще бъде, и посещението ти при ЛЛ, но ако тя не склони веднага отиваш в Токуда , долу в поликлиниката в неврологията, там вече за прием ще си платиш , за обикновен невролог - 60 лв ако не се лъжа, за професор - 90 лв, на теб ти трябва обикновен невролог и след като и в криза ще те качат в отделението да полежиш известно време. Съвсем спокойно може да им кажеш, че те чака операция с назначена дата при... там който си избрала доц. Герганов. Ако нещо не си разбрала ми пиши на ЛС ще ти дам координати.

# 385
Много ти благодаря!

# 386
Искам да попитам слънчевите бани полезни ли са за дисковата херния?Вие печете ли се през лятото?

# 387
  • София
Искам да попитам слънчевите бани полезни ли са за дисковата херния?Вие печете ли се през лятото?
Ако ти понася - печеш се, на мен ми е най-добре във водата, но и плувам, не се палцикам само.

# 388
Здравейте, умолявам Ви, тези, които сте се оперирали и сте добре - може ли да кажете дали депресията и физическата болка изчезват. Ще бъда ли пак щастлива? На 22 съм и имах криза януари и сега отново съм в болница от пет дни. Надявам се да ми махнат хернията на л5с1 и пак да бъда здрава и щастлива. Ще ходя на рехабилитация, и ако всичко е успешно ще тренирам и плувам. Много не е страх от упойката и от самата операция. Ще ме оперира Венелин Герганов. Дано нито аз, нито той сгреши, зашото крака ми е доста изтръпнал вече и няма как да не се оперирам.

# 389
Някакви мнения за Центъра за лечение на болката във Вита или Мона Лиза? Като гледам там работят същите лекари. В Мона Лиза цените са много високи, и не съм сигурна, че това обезболяване ще помогне. Дали сте чели за подобни процедури в чужбина? Дали ли има ефект?

Общи условия

Активация на акаунт