Юли е на прага вече,как порастна МАРТЕНСКОТО ни човече!!!

• 12 780
  • 281
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, здравейте.
Малко късничко ви открих, но както казват по-добре късно от колкото никога. Може ли и ние да се присъединим към вас. Нашата рожденна дата е 13.03.
И в този ред на мисли искаме да честитим рожденния ден на SUNNYPOLLY-нека да е жива и здрава и много щастлива
  ura Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover

# 241
Наде, аз това го казах малко наизуст  Crazy Wink То е ясно, че няма да даваш безразборно каквото когато ти скимне и да чакаш детето да направи някаква реакция, за да се осъзнаеш. Просто исках да кажа, че и да го мислим и да не го мислим, резултата пак няма да е ясен. По едно врме и аз бях изпаднала в паника какво ще го правя това захранване, защото отвсякъде чувах различни версии и всеки се опитваше да ме убеди в неговата с какви ли не страховити случки, ако не ги послушам. Захранването ми се струваше супер сложен и неприятен процес още преди да е започнал. И в крайна сметка, като се отърсих от всичко, установих, че просто аз преценявам кое точно да следвам и просто ще си наблюдавам реакциите на детето. Дори съм си избрала същата схема, като теб - захранване след 4-и месец със зеленчуково пюре, само дето аз давам вече сокчета Hug

tzzzd, добре дошла Hug Много странен ник си си избрала Laughing

# 242
По отношение на захранването, смятам да го направя по-късно към 6 месец, макар че първото ми детенце,пак момиче-на12 години вече, съм захранила към 5 месец, а сок съм и давала във втория. Сега сока ще остане за много по-късно. Мое убеждение е , че млякото е основната храна за тези малки същества-там има всичко, което им е необходимо за растежа и развитието. Захранването го възприемам като нещо, което е необходимо от гледна точка на това, че този организъм трябва да се приспособи и към  бъдещата твърда храна и именно това е този преходен период, периода на захранване. Освен това чакам и сигнал от бебчо, че е готова. newsm32

# 243
Честит рожден ден ,Sunnypolly!!! HugМного здраве,много ,много обич и усмивки!  bouquet
Добре дошли на малката Йоанна и tzzzd! Wink
Под захранване се разбира приемането на каквато и да е храна,освен млякото...т.е. даването на сокчета също се брои за захранване.

# 244
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ!  newsm03
Трогната съм от вашето внимание!  newsm44
Направо ме изненадахте, откъде знаете... newsm78, много ми е драго, наистина.  newsm62
Едни приятели от балкана също ме изненадаха, звънна ми звънеца към 10 часа и отварям и не мога да повярвам, че ги виждам, а на входа вратата се заключва, но те са изчакали удобен момент да влязат и да ме изненадат, успяха. newsm76
Бобко днес е много послушен, сега спинка, сутринта за малко да ми изяде парчето торта, приятелите се нагътаха от смях  Joy
ЧЕРПЯ ВИ ВСИЧКИ, МАКАР И ВИРТУАЛНО   party023
 Hug Hug Hug

# 245
SUNNYPOLLY, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ЗДРАВЕ И САМО ХУБАВИ ЕМОЦИИ ТИ ЖЕЛАЯ!  newsm51

# 246
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ!  newsm03
Трогната съм от вашето внимание!  newsm44
Направо ме изненадахте, откъде знаете... newsm78Hug Hug Hug

Съниполи, на главната страница, най-отгоре всеки ден пише кой има рожден ден и ако има някакъв друг празник Mr. Green От там знаем Mr. Green

# 247
  • Варна
Честит рожден ден, Sunnypolly!  newsm59  Gifttzzzd, welcome
Днес водихме Преслав отново на изследвания-хемолобинът му се качва. И другите изследвания са в норма. Много сме щастливи. newsm44 Той се държа геройски и почти не разбра какво стана.
Мами, които давате домашно картофено пюре-как го правите? Преслав моето въобще не го харесва.  SickЧудя се дали да не му дам готово. newsm78 Сварявам картофа и го размачквам с доста АМ, но нещо не го ще.

# 248
Някои бебета не искат млякото смесено с друго. Пробвай да размачкаш картофа с преварена вода. Peace

# 249
Мами, които давате домашно картофено пюре-как го правите? Преслав моето въобще не го харесва.  SickЧудя се дали да не му дам готово. newsm78 Сварявам картофа и го размачквам с доста АМ, но нещо не го ще.

Кате много се радвам,че се оправяте.На Марти сьщо не му харесва само картоф,но като му сложих морковче си го хапна сладко,сладко.

# 250
 tzzzd - добре дошла  Hug
А нашата лекарка каза че сокчето не се водело захранване защото с него не се замества ядене а се дава между храненията. Тя още 6-та седмица ми беше казала да му давам но аз естествено не я послушах. Нещо немога да си го обясня това захранване супер объркана съм има хиляди случаи със рано захранени деца без никакви проблеми и съответно и с алергии и късно захранени пак така абе едва ли не всичко си е късмет а пък ние си мислиме че зависи от нас. Едно време всички са ни захранвали на по 1-2 месеца пък около мен рядко някой има алергия от храна.За меда пък нямам думи преди на всяко бебе залъгалката непрекъснато са я топили а сега до 3 годинки и дума неможе да става. Абе както и да го мисля доказателства за нищо няма сигурни просто света се стреми да се предпази от болести и алергий а в същото време въздуха се замърсява плодовете и и зеленчуците са бъкани с нитрати пък после ако ще и на годинка да ги захраниме пак ще е гадно  Tired
Кате, много се радвам че бебчо се оправя   Hug
Алекс също не харесва само картоф ,смесено със морков го яде

# 251
Понеже виждам, че повечето са във вихъра на пюретата, ще ви соделя нещо полезно, което прочетох в една американска, мисля, книга за гледане на деца:
---> Как да съхраняваме пюретата, когато децата са още малки и ядат по 1-2 л? Става въпрос най-вече за готови пюрета, но може и с домашни. Пюрето се изсипва във формички за лед, покрива се с фолио, да не се мърси. Когато замръзне, форми1кте се вадят и се слагат в пликове и се надписват. Могат да останат 1 месец. Струва ми се доста практично, но дали няма да им "умрат" витамините?

Вие как мислите?

П.С. ЧРД на Съниполи и мини-РД на адашчето (на патерици) - както е пръв в списъка, така все да е пръв във всичко  Hug и много се радваме, че сте по-добре

# 252
Честит рожден ден на SUNNYPOLLY!!!
И добре дошла на  tzzzd Simple Smile
А за захранването - всичко различно от кърма и АМ си Е захранване! И ако мислите, че тия от кърмаческия форум говорят неща дето са от щатите, си купете списанието 9 месеца, последния брой! Там има статия и е от български педиатър, слава богу и мойта е на това мнение. И Веси, мила, противоречиш си яко - хем пишеш, че детето ще си покаже дали и кога какво иска, хем си я насилвала да яде моркова със ЗАХАР?!!??! Ми като не иска морков, значи не ще. Това по всички книги го пише никаква сол, никаква захар до една година на детето! И също мисля, че са глупости това, че има връзка между това дали е злоядо детето, дали яде плодове и зеленчуци и това кога е захранено.

# 253
Ми аз мисля ,че щом кърма може да се съхранява замръзнала би трябвало и с пюретата да става  newsm78  Аз за сега съм взела пюренца в бурканчета по 80 грама и на тях пише ,че са годни до 24 часа та от първото бурканче ни остана и Симона го дояде ,но сега го деля на 2 и 40 гр. си ги хапва без проблем. Мисля че и с тези на хип става номера защото те са по 125 гр. но пък пише че след отварянето може да се ползват 36 часа /до колкото помня/ и като се разделят за 3 дена идва точно.

# 254
Честит рожден ден на SUNNYPOLLY!!!
И добре дошла на  tzzzd Simple Smile
А за захранването - всичко различно от кърма и АМ си Е захранване! И ако мислите, че тия от кърмаческия форум говорят неща дето са от щатите, си купете списанието 9 месеца, последния брой! Там има статия и е от български педиатър, слава богу и мойта е на това мнение. И Веси, мила, противоречиш си яко - хем пишеш, че детето ще си покаже дали и кога какво иска, хем си я насилвала да яде моркова със ЗАХАР?!!??! Ми като не иска морков, значи не ще. Това по всички книги го пише никаква сол, никаква захар до една година на детето! И също мисля, че са глупости това, че има връзка между това дали е злоядо детето, дали яде плодове и зеленчуци и това кога е захранено.

И аз знам че не е добре да се дава сол и захар и се чудя защо тогава още в родилното блъскат водата на бебетата със захар  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт