Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 11

• 51 855
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
pepita5, благодаря, че вдъхваш оптимизъм, ще го говоря с док. на следващия цикъл, само да се е махнал задържания.....по повод задържаните, мисля че бях пила примолут нор или нещо такова, забравила съм, ако не се е махнал, пак ще поискам нещо да ми даде...

# 571
Аэ като гледам снимките на двата ембриона,единия със стимулация,другия на ест.цикъл.Двата са абсолютно раэлични,стимулирания няма правилни кръгове,а другия е с правилни седем кръга ,мисля че сте прави.На нашата 40+ сякаш по-читави са ембр.беэ стимулация.

Ние сме решили на естествен Ц.да съберем поне двечки.

# 572
.

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 01:12 от Анонимен

# 573
  • In transit
И аз нищо не правя. ММ е убеден, че ще стане спонтанно. Grinning Може и пък да е прав знам ли...миналия месец ми закъсня три дни, гърдите ме боляха до последно. Даже отначало тръгна два дни розово. Може прогестерона да ми е бил нисък, знам ли. Иначе стреса съм го намалила до минимум. Карам на здравословна и чиста храна, много движение, кундалини йога ( страхотна е за кръвообръщението).

# 574
И аз нищо за съжаление....

# 575
Тити74, пиеш ли нещо за задържания ф?

Пия Ясмин по настояване на доктора. Предният път ЗФ не се повлия от Дуфастон и Ясмин, чак от Регулон и ме мота 3 месеца. За това сега ми е притеснено. Колкото бързам без нерви останах вече.

# 576
Да не ви отчайвам, но и естествения цикъл не е гаранция за нищо. Корифей съм вече в него, като дори да не включвам опитите в Адела, където ми биеха все пак по някоя друга инжекция, то сега в Надежда нямам прилаган никакъв медикамент и пак съм на нула. 3 пункции, 5 яйцеклетки, само 1 бластоцист - с няколко тризомии и монозомии след ПИД.
В понеделник бях на генетик, жената си ми каза, че на моите 39 години 70% от яйцеклетките ми са увредени. Тотално съм се отчаяла. Не знам още колко време  ще си дам преди да премина на донорска яйцеклетка. Нещо вече и сили нямам. Постоянно някакви задържани фоликули, фоликули тръгващи по никое време на цикъла. Бозата при мен е пълна. Дори не ми се пише вече и даже мисля да се изключа временно от всякакви групи и теми свързани с инвитро. Disappointed

# 577
Значи 30 % са качествени добре .Според генетичката .Значи, ако се прави всеки месец и имаш нормална овулация  между 3-4 месеца ще се произведе нормална Я.  На 12 месеца имам предвид .Пак е добра новина ,но свързано със финансий най -вече  и здрави нерви .Те понякога и генетици и лекари говорят по статистики  .А какво ще и бъде обяснението на генетичката за  момичета на 32- 34 г ,който ги изпращат директно за донорска .Всичко си е строго индивидуално .Никакво отчайване нищо не се знае .

# 578
  • София
на мен ми отне около 6г да се появи подходящата яйцеклетка.
ама тогава нямаше толкова донорки, не внасяха и от чужбина я, изобщо и с дя беше трудно. затова не предлагаха толкова масово дя и се търсеха варианти.
сега имам  някакво усещане, че мине ли някоя жена 30г и се провали лекаря със стимулациите и айде оправдание некачествени я, да вървим за донорска  ooooh!

# 579

сега имам  някакво усещане, че мине ли някоя жена 30г и се провали лекаря със стимулациите и айде оправдание некачествени я, да вървим за донорска  ooooh!

Съгласна.

# 580
  • и тук и там :)
Привет, момичета, да се отчета и аз.
От пункцията на 23ти април извадихме 1Я, оплодена, замразена на 5ти ден с отлично качество и PGD с резултат "небалансиран" Disappointed
Пункция на 9ти май - извадена 1Я, оплодена, на 5ти ден спря развититето. Сега чакам следващия цикъл и продължавам.
При пункцията на 9ти Док. ми каза, че има още 1 фоликул, който иска да стимулира и да извади. От 10ти до днес пих Клостил 2*1, но днес на прегледа се оказа, че е лутенизирал и няма да се прави пункция.
Знаете ли дали да очаквам закъснение на цикъла заради допълнителното пиене на Клостил или си броя от дните на овулация т.е. от 9ти? Принципно до сега никога не ми е закъснявало, ако трябва да ми дойде на 23ти, ми идва точно на 23ти, ама с тоя Клостил сега не съм много сигурна как е.

# 581
Момичета,за Украйна знам, че правят процедури с донорски митохондрии.Някой знае ли къде другаде правят.Знам че в Надежда правят ПРП но и за митохондриите също чух.🤔

# 582
ама тогава нямаше толкова донорки, не внасяха и от чужбина я, изобщо и с дя беше трудно. затова не предлагаха толкова масово дя и се търсеха варианти.
Винаги малко написано но точно .Да, ти ако се  беше се отказала или минала на донорска програма нямаше да го има момчето ти .Има и други успяли на 40 + след множество опити на млада възраст.    Къде са генетиците  да кажат това на какво се дължи  нали с годините са 30%  само качествените  я  После падат под 20% .Всичко си зависи от ред фактори и моментно състояние на организъм и всичко ..Статистиките не са категорични и окончателни  .Момичетата под 40 въобще да не клюмат ами смело напред.                                                                          DJESSITO   това е интересно .Момичета пациенти на клиниката  ще се включат или поне ще попитат.Дано това е бъдещето в ин витрото  и процента успяли  над 40+ да се увеличава.

# 583
Винаги малко написано но точно .Да, ти ако се  беше се отказала или минала на донорска програма нямаше да го има момчето ти .Има и други успяли на 40 + след множество опити на млада възраст.    Къде са генетиците  да кажат това на какво се дължи  нали с годините са 30%  само качествените  я  После падат под 20% .Всичко си зависи от ред фактори и моментно състояние на организъм и всичко ..Статистиките не са категорични и окончателни  .Момичетата под 40 въобще да не клюмат ами смело напред.                                                                          DJESSITO   това е интересно .Момичета пациенти на клиниката  ще се включат или поне ще попитат.Дано това е бъдещето в ин витрото  и процента успяли  над 40+ да се увеличава.

И аз се надявам някой с повече информация да се включи. С този метод се слагат само митохондриите от донорската яъцеклетка.А иначе бе б ето ще е генетично ваше.

# 584
Дайте линк да прочета повече за тези митохондрии и ще попитам утре д-р Стаменов.
Иначе, при мен... все ЗФ няколко месеца, разбъркани хормони и цикъл, инжекции декапептил, една пункция, 1 бластоцист загинал на 6ти ден и недочакал ПИД. В момента съм на сравнително силна стимулация с гонал 225, Фостимон 75 и Пурегон 75, въпреки че на 2ри ден имах 2 ЗФх18мм и фФ 10. ConfusedЗФ са "стопирани" с хориомон преди 2 седмици, та вероятно не се броят и не се отрази ха на Е2.
Надявам се да тръгнат още малки антрални, но обикновено са не повече от 4-5... Отделно за "качество" инжектирам зарзио по едно деление на 4 дни, скоро започвам трета спринцовка. Също антиоксидант ресвератрол мин. 250 мг каза Стаменов, важно е да се обърне внимание какво точно съдържа продуктът - трябва да е транс ресвератрол поне тази доза. Аз взимам 2 таблетки.

Общи условия

Активация на акаунт