Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 11

• 51 856
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • На остров
Никой не пише Sad
На 29 май сме на преглед и живот и здраве ако всичко е наред юни правим опит.
Аз разбира се надявам на естествена бременност и се тествам от ранно за ужас на ММ Sunglasses

# 556
Здравейте момичета. Ноември 2018 АМХ ми беше 1.147 и ФСХ върви около 12. Март 2019 имах стимулация, която протече много зле и хормоните ми ту скачаха рязко ту падаха рязко, от 5 фоликула извади 4 яйцеклетки от които едната беше презряла, другите 2 не се оплодиха а 4тата се делеше бавно и спря да се развива...опита беше пълен провал... След разговор с док и предвид НЯР решихме да кандидатстваме по фонда за ЕЦ и този месец ще си взема заповедта и другия сигурно ще стартираме. Този месец си пуснах АМХ е 0.92 (реф ст 1-6.80), ФСХ 11.43 (последните месеци все е около 12-14.9), ЛХ 6.01, Е2 115.30. Според вас много ли е паднал АМХ след стимулацията и по добри ли са шансовете на ЕЦ при НЯР, защото при нас проблема е с оплождането... Имам едно детенце от второ ин витро на ЕЦ и тогава при първия опит пак яйцеклетката не се оплоди... Вече просто се чудя къде е проблема... Имаме положителен кросмач тест, за който обаче правя вливки... Чудя се имаме ли шансове въобще?

# 557
Да, спряхме да пишем. Аз нямам какво да се похваля, нито да се оплача. След последния спрял развитието си ембрион си дадох почивка, изкарахме си Великден и Гергьовден без да го мисля, направихме си една екскурзия в Гърция, а в края на този и налачото на юни ще си направим и една на нашето море. Усетих, че имам нужда да се спра и го направих. Трябва да се щадим и психически. След паузата ще се върна на тръстиката.

# 558
  • София
slanceto87, шансовете са ви големи.
аз особен проблем не виждам при вас.
просто стимулацията не е била подходяща, което е нормално за първи стимулиран опит.
а на ец е най-нормалното нещо веднъж да не се оплоди яйцеклетката.

# 559
И при мен нищо не се случва. След БХ март почивам и евентуално юни-юли планирам да се пробвам отново....

# 560
  • плевен
Момичета,и при мен нищо.От два месеца опитваме,но засега без резултат.Цикълът ми е точен като часовник,поне малко да беше закъснял,та да си помечтая.То и на почти 41 не мога да очаквам кой знае какво.🙍

# 561
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте! Моят опит миналия месец бе неуспешен. Стимулация по къс протокол, имаше 3 фоликула, единият изостана, останаха 2. на пункцията извадиха 1 я, другия фоликул док не е пунктирала, защото бил на много неудобно място. Извадената я се оплоди и на трети ден ми направиха трансфер. Резултат - 0. Цикъла ми дойде още докато пиех лекарствата на 12 ден от ЕТ. Сега чакам цикъл да ми дойде /ако въобще дойде скоро/. От седмица имам страшни болки - кръст, корем, яйчници/ едвам ходя, но го няма никакъв. Не съм имала до сега такива кошмарни ПМС, чудя се дали не е от стимулацията някакъв остатъчен ефект. Та така, чудя се да продължавам ли въобще, нещо се изчерпах и финансово и емоционално.

# 562
  • Пловдив
И аз се отчаях нещо , незнам дали изобщо да се напъвам за второ дете, до сега правихме една инсеминация - неуспешна извадихме 2 000 000 спермите- резултата беше ясен още преди самата процедура. Док каза , че с тези показатели - моята възраст и лошата спермограма сме си само за Инвитро. НО напоследък слушам какво ли не за тия стимулации, масово кисти , разбъркване на хормони , жени с рак. Незнам дали това ми дава право да съм егоист и да искам да остана жива , за да изгледам детето си.... кое е по- важно? Да родиш на всяка цена ... на такава ли цена?
Та понеже навлезнах в едни дълбоки и черни мисли , както бях казала на Док - ок от 8,05 почваме подготовката за инвитро , така му се обадих и му казах , че искам да опитам още една инсеминация. И той.... какво да ми каже- ми добре. Днес ми е 5- ти ден от цикъла , живот и здраве да има Ову  около 21..22,05 ще се опитме да помечтаем. Ако не стане .... пак ще мисля...чета...мисля и незнам ... пролетна депресия Sad

# 563
Момичета, хайде вече някоя да раздвижи духа в групата и в статистиките 🙏🍀Този месец и аз съм със ЗФ и треперя дали ще се спука до другия МЦ, че ще се гръмна вече🤬🤯

# 564
И аз малко да подбутна темичката, рядко пиша, повече чета, но сега по повод на поста на slanceto87 да си помрънкам и аз...
И ние имаме проблем с оплождането, амх последно ми беше 0.848, но вече сигурно е по-зле, фсх се движи от 12 до 15, имам 5 пункции досега (две след стимулация, на която реагирах лошо, извадени само по две яйцеклетки и двата пъти, и двата пъти не се оплодиха. Имам и 3 пункции след минимална стимулация, веднъж без аспирация на яйцеклетка, следващите два пъти извадени по две, но от цялата работа само едно ембрионче, замразено на 3-ти ден. Док. смята, че проблема идва от яйцеклетките (и вероятно е така), решила съм все пак да върнем ембриончето, макар че почти невероятно ми се струва предвид че това, че е ок на 3-ти ден съвсем не значи, че е наистина здраво....и предвид възрастта ми се предлага при неуспех да минаваме към донорска програма...
Този цикъл пак съм със задържан фоликул, така че нищо не правим, чакам следващия....

# 565
  • София
Защо не пробваш на ЕЦ , вярно може да е 1Я, но поне ще е по качествена. Имам в предвид без медикаменти - костил и фемара. И аз съм като теб със същото ФСХ не е от него, а е от стимулациите. При мен без стимулации си стигат до бастоцист не зная ти на колко г. си, но аз другият мес. правя 43г.
На този етап ти е доста рано да мислиш за донорска Я.

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 17:10 от pepita5

# 566
Ами това бяхме говорили с док., да се пробваме един цикъл съвсем без нищо дали ще издебнем хубава яйцеклетка....но аз съм доста скептична, то с малка лекарства и две извадени пък не се оплождат, а какво остава като е една и то ако успеем да я издебнем...но със сигурност ще си дам и този шанс пък после ще връщаме, а след това....съвсем не знам
Лятото ще направя 42

# 567
.

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 01:13 от Анонимен

# 568
  • София
Savana : Не дей да мислиш по този начин, бъди оптимист на нашите години стимулацията е фатална за Я, правят я за да извадят повече, но те са с лошо качество, защото организма не отговаря добре. Слека стимулация също при някои жени е фатално, например при мен с костил се прискат при оплождане, всичко зависи от организма. Пробвай без абсолютно нищо и ще видиш разликата може да е 1,но си струва, пък и така се щади организма да си запазиш и малкото останал ти яйчников резерв.

# 569
Тити74, пиеш ли нещо за задържания ф?  При мен противозачатъчните свършиха добра работа миналия месец. Дано се разкарат и този път, не ми се занимава с тях Sad

Общи условия

Активация на акаунт