Проблем със сешоара

• 1 767
  • 12
  •   1
Отговори

Здравейте, подариха ми този сешоар, няма гаранция. Проблема е, че като го включа става много червен, и спира. Според вас какъв може да е проблема. Ще се радвам ако някой може да помогне.

# 1
Сешоарът е проста машинка - има реотан, който се нагрява, има и вентилатор, който охлажда реотана. Като страничен ефект от това охлаждане отведената топлина излиза навън в поток от горещ въздух и ти суши косата. Ако сешоарът не е сметнат добре въздушната струя не успява да охлади достатъчно реотана и последният прегрява. Тогава се включва защитата и изключва.
1. Виж дали нещо не пречи на въздуха - някоя лепенка, или част от обвивката.
2. Ако не е така значи просто е боклук, но решение е евентуално да го ползваш на ниска степен на нагряване и на максимална на духане. Може би ще стане.

# 2
И на най ниската степен ми прави този проблем, има функция студена струя, но в случая тя не е студена а топла.

# 3
И на най ниската степен ми прави този проблем, има функция студена струя, но в случая тя не е студена а топла.

Рекламация. Или кофата.

Виж внимателно дали не бъркаш нещо. Понякога плъзгачите са объркващи и си мислиш, че е на най-ниско, а то обратното.

# 4
Опитах на третата степен имам чувство, че ще се стопи.... Ще потърся на кого да го дам да го погледне. Благодаря за отговорите Simple Smile

# 5
Ако не е пълен с прахоляк вътре, значи загрява заради дефект, по-добре не го използвайте.

# 6
Не няма прахоляк, приятеля ми го отвори да види, но не разбира от къде идва проблема

# 7
Пишете до вносителя. Ремингтън е хубава марка, ако има дефект ще ви го сменят. Някъде по кутията трябва да има телефон или адрес на представителството.
Или ако не правите нещо правилно ще ви обяснят.

# 8
Просто прегрява, може би му е прецакан термостата. В някой сервиз ще ви го оправят най-вероятно и то не срещу много голяма сума.

# 9
Ако е прецакан термостатът няма да изключва, а ще изгори. Нещо не е наред с реотана - или е по-къс, или някъде са се докоснали и се е затворил по-къс контур или нещо друго. Може и грешен реотан да са монтирали. Щом е нов имаш право на рекламация. Видях го, не е много евтин, та би трябвало да има сервиз.

# 10
Не разбирам от електроуреди, но моя така загряваше до червено и ми казаха, че е от термостата.

# 11
Проблема е, че нямам гаранция, внос е от чужбина и ми е подарен предполагам може би е ползван не знам

# 12
Ако е прецакан термостатът няма да изключва, а ще изгори. Нещо не е наред с реотана - или е по-къс, или някъде са се докоснали и се е затворил по-къс контур или нещо друго. Може и грешен реотан да са монтирали. Щом е нов имаш право на рекламация. Видях го, не е много евтин, та би трябвало да има сервиз.

И аз мисля така. Това се проверява лесно като се разглоби и огледа. И евентуално се измери мощността му и се сравни със заводските данни. Е, няма да е с ватметър, а с омметър съпротивлението или токът през него с амперметър. После мощността се изчислява по познатите формули:

P=U.I, а I=U/R

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 23:18 от vl

Общи условия

Активация на акаунт