Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина

• 29 909
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Относно котките нетрябвало да ги ритаме защото детето ще е космато...аз всеки божи ден ги потупвам комшийските котки...като ми ходят пред краката и ме спъват...ще ви кажа като родя дали е космато бебенце хахахха

# 571
Тези за простирането, тъмното, котките и въжетата дори не ги бях чувала Laughing

Може би защото не съм суеверна грам и не ме притесняват, няма нито едно суеверие, с което да се съобразявам. По-скоро се изнервям, когато по-възрасни хора около мен почнат да натякват техните си вярвания. От приятелите ми също няма такива, които да са обръщали внимание на суеверия. Най-много да се посмеем на тях на по чашка.

Ако приемате един съвет, не им обръщайте внимание и не се натоварвайте излишно. Има си причини да съществуват различните суеверия, но те са заради отдавна отминали битовизми и обичаи, не защото предизвикват съдбата. Бъдете позитивни и всичко ще е наред, без значение по кое време прибирате прането Wink

# 572
  • София
Откраднах си идея от Pinterest и си я пресъздадох Grinning

# 573
И аз не го бях чувала това за котките и простирането 😱 Наскоро научих друго суеверие - че нераждала жена не трябва да се качва на камила... 😁

За подстригването обаче съм си решила да си го спазвам по семейна традиция, не че вярвам. Засега си изглеждам добре 😎Никога обаче не бих тръгнала да го казвам това суеверие или най-малко препоръчвам на бременна жена - моя бременна приятелка миналото лято ми каза, че се подстригвала и ме умоляваше да ѝ кажа какво е това вярване, че била подочула нещо, но аз не ѝ казах 😊 уви, не всеки мисли като мен обаче...

Да ви попитам... отстъпват ли ви място в градския транспорт или по опашки? 🙄

# 574
Нее никакво отстъпване, една жена дори ме накара да стана в тролея да седне Joy Rolling Eyes Отдавам го на факта че със зимното ми яке наистина не си личи коремчето. Наистина не вярвам, хората да са толкова несъобразителни.

# 575
Градски транспорт много рядко ползвам, придвижвам се основно пеш, или с кола, ако е по- далечно разстояние, но по опашки не съм забелязала специално отношение. Grinning И при мен много слабо си личи, последно ми дадоха предимство, докато чаках на регистратура в болницата, да си платя едни потребителски такси и то една от сестрите каза "Ама минете напред, бременна сте." и дочух единия дядо как си смъмри под нос "Бременна ли?". Grinning Почти неудобно ми стана, че прередих към десетина души. Ама да видим, имам още около 3 месеца, в които ще имат възможност драгите съграждани да покажат любезното си отношение към нас бременните. Grinning

# 576
На мен рядко се случва да ми отстъпят място в градския транспорт. Вярно че с по-дебелите дрехи още не си личи толкова много коремчето, но и хората са си различни. Някои стават веднага, дори ми се случи един господин да ми се извинява, че не ме е забелязал и не е станал по-рано, чак ми стана неудобно. Други изобщо не си правят труда.
Аз слава богу засега издържам известно време права без проблем, така че не ми е за самото сядане, ами по-скоро се притеснявам някой да не ме бутне или удари в навалицата.
На опашки нямам много наблюдения, но и не държа да ми отстъпват ред. Все някой е недоволен и се създава излишно напрежение, което само ме натоварва.

# 577
И на мен така в градския транспорт - 0 внимание 😁 Но май и на мен с яке не ми личи... Веднъж демонстративно се бях разкопчала и “показала,” но никой не се впечатли. И аз нямам проблеми за стоенето права, но ако е гъчканица малко се притеснявам да не ме затисне някой...добре че рядко ми се налага и на мен...В понеделник едно младо момиче ми отстъпи мястото си на опашка в паспортна служба и много се трогнах Simple Smile Това за първи път! Само тя обаче от цялата опашка, останалите не се дават 🙃

# 578
И при мен така, никакво внимание, днес в    автобуса от моя град до софия една възрастна жена пазеше място до нея за мен, беше ме видяла на спирката. След това в метрото ейй никой, бях с мои познати, които са малки все още и им казах „ ето така не трябва да правите””. Да имам елек, които ми е доста широк и не се вижда, но днес и предишни пъти съм била с дънково и кожено яке, които не ги закопчавам, очевидно е вече че съм бременна.....🙆🙅🙅 Още една история, качвам се в метрото точно за една спирка, една жена още от вратата и ми предостъпи мястото си, което беше чудесно, слизаме с моя приятелка и й казвам, че от пълен вагон само тя ми предостъпи, и пред нас две възрастни жени, обърнаха се и ми се измяха... WTF??  🙍🙍🙇 Пълен шок и ужас.. !!

# 579
Я да видим има ли в тази трупа някоя бъдеща мама от Стара Загора?

# 580
Не ми се налага да ползвам градски транспорт,или съм с колата или пеш. По въпроса с предимството,днес сутринта в закусвалнята още не съм затворила врата и една дама на видима възраст около 60,почти не ме смачка за да влезе бързо,застана на опашката аз видимо и се намръщих, изпъчих се изпод разкопчаното палто да види ,че съм бременна ,а тя още по-нагла направо си ме пререди.... останах леко казано потресена от възпитание,иначе младите за нищо не ставали ,ами те.

# 581
И при мен случаите са спорадични, но масово в метрото не се трогват Grinning Даже някой като забележи и почва да се прави на разсеян, но аз и не държа на специално отношение при положение, че още не ми тежи толкова. Един единствен път две жени ме пуснаха на дълга опашка да си платя сметките и бях много благодарна за спестеното време.

# 582
Момичета, вие пиете ли кафе? Аз бях спряла от началото на бремеността, но сега съм в 27 г.с и от 5-6 дена пия всяка сутрин..по едно с мляко и се чувствам леко виновна.. Rolling Eyes

# 583
  • София
Аз си пия кафе всеки ден, но само по едно и то с мляко. Доколкото ми е известно, няма негативен ефект върху бебето.

Относно опашките и предимството - засега май никой не ми е давал, но и аз съм все с кола или пеша. А и имам няколко блузи, с които въобще не ми личи (хем след точно седмица влизам в 7мия). Simple Smile

# 584
Аз кафе си пия, когато ми се препие. Напоследък всеки ден 😊, като оставя децата на училище и си взимам едно с мляко, да си отдъхна и за 5 мин.почивка, че това оправяне за училище ми действа стресиращо.
Гледам да не вярвам в суеверия, правя си това, което аз смятам за редно.

По опашки ми отстъпват място, винаги са много любезни хората, за градски транспорт нямам наблюдения.

Общи условия

Активация на акаунт