(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 38)

• 39 847
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
при мен не е късно
до декември имаме 10-12 градуса дневни температури, и 5-8 нощни
а,ако е слънчево,качва и до 18-20 дневни
ако ги предпазя и от вятър,мога да имам домати почти целогодишно
но вече не ми се слугува на парници
затова и търся черита и по-диви домати за късната есен

# 646
при мен не е късно
до декември имаме 10-12 градуса дневни температури, и 5-8 нощни
а,ако е слънчево,качва и до 18-20 дневни
ако ги предпазя и от вятър,мога да имам домати почти целогодишно
но вече не ми се слугува на парници
затова и търся черита и по-диви домати за късната есен

А за в Португалия може, там климата е друг

# 647
Мога ли да смеся бордолезов р-р със зехтинено-сапунена емулсия за черните мухички по доматите?
С бордолез ще пръскам заради дъждовете, ама няма кога да са по отделно.

Маймун, пръскай с листен тор и бордолезов р-р по отделно.

На черитата на Джам да не са акари?

Има страшно много пчели. Пу-пу!
И много въшки по дървета и рози. Обирах ги ръчно по роЗите, ама ефектът ще е минимален.

# 648
  • София
На черитата на Джам да не са акари?

тези акари виждат ли се по листата, ако ги има или са приходящи? защото нищо не наблюдавам по листата...

относно засяването на домати, четох, че до края на май може да се сеят семки за късни домати. аз лично сложих едни на 12 май и вече са пикирани с по 4 листенца. ще видим дали ще излезе нещо. ако е вярно това за средно 120 дни от семка до плод, може и да се получат нещата към средата на септември?

# 649
Здравейте, искам да засадим арпаджик за глави, но разбирам, че е доста късно, нямаше как да го направим по-рано. Има ли изобщо смисъл да се пробваме или ?

# 650
Аз, имам малко пипер в една саксиика, който изникна късно. Той е още мъничък с по две малки листенца, чудя се какво да го правя

# 651
  • на пъпа на Златията
Имам чернилка по 2 стръка домати.
Около дръжката на доматчето е почерняло и върховете също са почернели.
СпециЯлистите казват че няма лек. Било вирус.Ми те са до чесъна . що тез вирусчета не са мрели.
Имах черни мушици много маалко и не исках да рискувам тая година като миналата и пръсках с вастак .
Бяха измрели.
Ама явно требе да ги измия с дом. сапун. Имам настърган. Макар че миналата година полях вадата с дом сапун.
Има ли някой победа над чернеенето.  
На всичкото отгоре  и вкорених и култуци.

Пипера ми е в разсадника. Лехите не са ми готови. Няма да може да се влезе в градината поне 3 дни след като спре да вали . .
Имам пипер . Аз сях доматки преди седмица , никнаха , на две листенца са.
 ама поповото прасе  ги изяде 2/3 -ти .
В нета видях че продават попови прасета за стръв. 1 лв бройката.

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 21:32 от rorik

# 652

От бурята вчера. В градината беше направо река, картофите, боба, и репичките бяха изгътани на земята.

# 653
  • Варна-София
... лист от чери домат, гледан в саксия на балкон. ...
jam, мисля, че имаш паяжинообразуващ акар. Няма да го видиш, много са, но са микроскопични и живеят от долната страна на листото. Когато направи паяжината ще пораснат до размер на брашняна прашинка и тогава ще можеш да ги видиш. Но това вече е на етап, когато растението дотолкова е отровено от акара, че умира. Съжалявам да кажа, но нито едно от еко-био средствата не ми е проработило за този вид акар върху домати. Върху босилек съм го борила успешно, но листата на доматите са с мъхчета и това ги предпазва от цитрусовата или чесновата настойка, например. Без химия мисля, че няма да мине.

# 654
  • София
За акара по мъхестите доматени листа и други твари - дали опушване с пчеларската пушилка ще ги изтреби?

# 655
Здравейте.

Не знам дали въпроса ми е точно за тук, но днес пообрах граха и се чудя как се съхранява във фризер? Махам му шушулките и после суров ли се слага или се бланшира?

И при нас много вали- това вдеки ден дъжд, направо ми омръзна.

# 656
Аз го слагам суров.

# 657
А нашият грах сега цъфти, и още не е започнал да прави плодове

# 658
  • Пеликания
+1 суров

# 659

Общи условия

Активация на акаунт