Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 56

• 37 258
  • 776
  •   1
Отговори
# 135
Пенева и аз съм съгласна за Т4. Джулиана,за сега няма симптоми на хипер. Ще пиша като се чуя с репродуктивния.

# 136
jullliana, какво значи прецака ли се съня? Пия от около седмица Л-тироксин и се чудя дали ми е добре дозата?

# 137
Две седмици е твърде кратък срок ,за да се прецени дозата. Джулиана има предвид безсъние,трудно заспиване.

# 138
Благодаря! Лесно заспивам, но се будя в 1-2-3-4, зависи в колко съм си легнала и след това заспивам трудно или въобще не заспивам.

# 139
Rovaru, когато ти се стабилизират хормоните, под въздействие на правилната доза, това будене и невъзможност да заспиш палк, ще се пооправят.

# 140
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Благодаря! Лесно заспивам, но се будя в 1-2-3-4, зависи в колко съм си легнала и след това заспивам трудно или въобще не заспивам.

и аз съм така. Rolling Eyes
ако вдигна дозата съм предозирана през деня и супер истерична.... Rolling Eyes
тази нощ се разминах само с 40мин. будуване, пих даже сок и след това съм заспала като пън...
предната нощ будувах по-дълго.

# 141
По отношение на инозитола - на мен страшно ми изостря апетита за сладко. Явно освен, че сваля кр захар, влияе и върху отделянето на инсулин в по-големи количества. А предвид, че съм и с ир ми идва в повече, но го пия (не постоянно) заради спкя, че миналата година единия ми замина под ножа (кистата го беше изчерпала целия). Просто се старая да не ям сладко, колкото и да ми се иска. 😁

# 142
  • София
Будуването при някои хора е от ниска доза, при други (като мен) е обратното - будуват при висока доза. Изследванията помагат да се ориентираме в такива случаи.

Ваня, за мен тези резултати показват, че 100 мгр е висока доза. На 75 мгр пък е била реално ниска, фт4 е бил "фалшиво завишен" на предните изследвания. Имало е нужда от увеличение. Обаче, корекциите, които правят са много рязки. Между 100 и 75 има място за доста повече варианти, най-малкото 87.50 мгр е лесна междинна опция. Ако искате, опитайте точно с нея. Или, ако трябва да е по-близо до 100 мгр (тъй като фт4 при тези граници не е чак толкова висок), може да се редува в седмична схема, напр. 5x87.50 + 2x100, средно 91 мгр. Или друга подобна с 2-3 дни на 100 мгр (4x87.50 + 3х100, средно 92.85 мгр; или пък с 93.75 вместо 100, 5x87.50 + 2x93.75, средно 89.3 мгр). Но 100 мгр са много, не знам защо са я оставили на нея (освен, ако вече не е бременна и й трябва повече хормон за адекватен фт4). Контрола май месец ще е супер. Simple Smile

Ти май , и Африканчо, пиехте Т3, би ли споделила опита си, ако искаш може и на ЛС  Simple Smile

Миналата година направих няколко необмислени опита да го започна, но все се случваше да съм 10-на дни преди цикъл, а така вдигах фт3 явно повече отколкото ми е нужно на мен конкретно и не можех да спя. Сега от около половин година го взимам като правя пауза точно в дните преди Ц. Така го усещам добре. Но още намествам дозите, бутам малко нагоре-надолу най-вече Т4 за да го нагодя към Т3. Уточнявам, че в моя случай Т3 е в много малка физиологична доза (под 3 mcg). Правилната комбинация Т4/Т3 е различна за всеки, нужни са доста проби докато се намери.

# 143
На мен не ми се яде сладко, но пък ужасно ми се спи напоследък, и се чудя дали не е от него
Може да си е от Х или куп други неща де, но най-новото нещо е инозитола, а така или иначе главната причина да го взема е успокояващият му ефект, уж

# 144
Благодаря момичета!
Весе,не е бременна и й предстои опит. Репродуктивния каза да остане на 100,защото ТСХ ще се вдигне от стимулацията.Ако почувства неразположение,сърцебиене,безсъние да се обадим да коригира дозата.
Аз мисля,да й предложа да пие 5 дни по100 и два по 75.Така се получава 92.8 и ми се струва,че не е рязко намалението и няма да скочи много ТСХто,но няма и да отиде съвсем в хипер.Ако можеше да се следи по-често съм съгласна да остане със 100,но още почти два месеца без контрола е много.

# 145
  • София
Би могло и така, с 92.8 мгр. Малко са ми странни резултатите, тсх на нула при не толкова висок фт4, несъответстващ някак.. но пък лабораторията е друга, не са сравними стойностите с предните. Нека видим какво ще покаже и контролата в Бг. Confused

# 146
И на мен са ми странни и се чудя как, като ТСХто не е минавало 6,започнахме от доза 25 и стигнахме до 100,за да го свалим.За дълбока хипофункия ли става дума?Спомням си ,че от много малка често ми казваше,че й е лошо на "гушата"

# 147
  • София
Съвсем възможно е да се е развивало полека още от ранна възраст, но не ми изглежда чак толкова задълбочена хипофункцията й. Просто нещо се разминават лабораториите. Дозата все ще се намести. Simple Smile

# 148
И аз съм на това мнение..сега говорих с дъщеря ми и точно това й казах -ще наместим Твоята доза и това трябва да стане без резки залитания в дозите.През май месец ще е ясно дали форума или докторите са прави.
Съгласна е на схемата 5дни по 100 и два дни по75.Очаквам ТСХ малко под 1 с тази доза.

# 149
Момичета, на един месец ли трябва да пусна контрола за тсх? Понеже съм бременна и минаха 20 дена от корекцията н дозата еутирокс, трябва ли да чакам да мине месеца или мога сега да я пусна?

Общи условия

Активация на акаунт