Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 56

• 37 247
  • 776
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!
Днес си пуснах кръвни изследвания и освен че имам лека анемия с хемоглобин 119, открих че тромбоцитите са ми към долна граница на рефер.ст-ти, желязото също в близост до долната референтна граница, В12 е 250, а четох че трябва да е над 500...Та сама си установих анемията. Ако някой е доволен от добавки с вит.В12 и желязо, моля да сподели.

# 121
  • France-Bulgaria
Освен за ИР за друго помага ли?
Четох за хормоналния баланс, но дали ще повлияе FT3 и FT4

Комбинацията от  Фолиева киселина и мио-инозитол помага за хормоналния баланс,метаболизма и оказват благотворен ефект при жени със СПКЯ (синдром на поликостозни яйчници)

# 122
Казвали са ми, че не е благоприятно и омега 3 е за предпочитане(лично аз, не съм се задълбочавала да чета), но аз си го взимам от време на време. Не ми действа зле, не ми е обърквало хормоните досега.

# 123
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз взимах по едно време омега 3 (от водорасли, че съм веге), обаче ми се отваряше огромен апетит и не успях да си изпия шишенцето.  Rolling Eyes това за хората, които искат да свалят килограми.
може да е индивидуално, само споделям.

има още малко. може да пробвам сега да го пия - така или иначе ям зверски много  Joy

# 124
Казвали са ми, че не е благоприятно и омега 3 е за предпочитане(лично аз, не съм се задълбочавала да чета), но аз си го взимам от време на време. Не ми действа зле, не ми е обърквало хормоните досега.

За кое става въпрос - за маслото от вечерна иглика ли? Ако е така, двете са коренно различни неща. Омега-3 е един вид полиненаситена мазнина (наистина важна и полезна, но когато се приема под формата на храна, защото под формата на добавка въобще не се знае какво й е качеството и дали не стига вече окислена до потребителя). Маслото в игликата е друг вид полиненаситена мазнина - гамалиноленова киселина, която е вид омега-6, но има специфични свойства и не може да се сложи в един кюп с линоловата киселина - това е видът омега-6, който се съдържа например в слънчогледовото масло и който е вреден, ако се приема в много големи количества. Но гамалиноленовата в игликата няма как да я приемете в чак толкова високи количества, а може да бъде доста полезна, особено при ПМС (специално за напрежението в гърдите). Има и данни, че може да има много благоприятно действие и върху клетки от рак на гърдата, но това е в лабораторни условия, не се знае дали иначе действието й би било такова, ако минава през стомаха.

# 125
  • Солун/Велико Търново
Хриси, при мен антителата започнаха да падат, след като минах на АИП и започнах да пия витамини през различните периоди. Водих се по книгата на Изабела Уенц. Освен това, до ден днешен, пия комбинация от билки, които изчистват организма от тежки метали. Пробвай, нищо не губиш. Няма сигурна рецепта за това, но при всеки има начин, важното е да се открие.

На мен зъбите са ми много зле от известно време и вече се чудя, какво да правя. Кажете кой витамин да изследвам или какво да правя? Пия вит Д, вит б12- и двата са ми в референтните зони, но са по средата, та не съм ги спирала. Ходя на зъболекар през 2-3 месеца, смених си всички коронки, но постоянно имам проблеми около тях. Последно имах 6 кариеса, а 2 месеца преди това бях ходила на зъболекар. Нямам сериозни заболявания на венците, ходих на специалист, вече не знам какво да правя. Полагам нечовешки усилия- флосване всяка вечер, чеаено дърво за жабуркане, интердентални четчици, дори ползвах water floss- нищо.

Здравейте , може ли да споделите каква е комбинацията от билки за изчистване на организма от тежки метали ?

# 126
Ходя на натуропат, който прави смеската, според конкретното състояние. Специализира в автоимунни заболявания. Нямам представа какво слага в моите. На други приятелки, които също са с хашимото и ходят при нея, дава различни добавки и смески. Не знам дали в БГ има натуропати. Трябва да потърсите. Naturopathy е на английски.

# 127
Омега 3 е много важна добавка, при всички с хоромонални проблеми. Регулира хормоните по естествен начини, но не става от днес за утре. Друго, което е много важно за омега-3 е, тя да е наистина качествена и с доказан произход. Също така трябва да има задължително добавени антиоксиданти - вит.А и Е, които пречат на окисляването на ненаситените мастни киселини. Нашето тяло се нуждае ежедневно от ненаситени мастни киселини, защото не можем да ги произвеждаме и трябва да ги набавяме с храната.
И още нещо, мазнините подпомагат горенето на мазнини, така че Омегата подпомага метаболизма и изгарянето на телесна мазнина.

Ето една много полезна статия за Омега-3 ненаситените мастни киселини тук

# 128
А коя добавка Омега 3 бихте препоръчали?

# 129
А коя добавка Омега 3 бихте препоръчали?
Аз пия Омегата на Форевър, ето тази http://www.flp.bg/bg/P_Arctic-Sea-Omega-3-New_bg.htm
Аз я пия хем за хормонален баланс, хем за кожата. Преди години имах доста суха кожа, сега съм я нормализирала и  това е една от добавките, които пия. Качеството е гарантирано, произхода също.

# 130
Момичета имам нужда от помощ.Резултатите на дъщеря ми от юли 2018 при хормон 50:
FT3  4.98 (3.1-6.Sunglasses
FT4 18.56 (12.0-22.0)
TSH 5.01 (0.27-4.2)
TAT и МАТ в норма и ехография без изменения на жлезата.
Репродуктивния лекар в БГ каза да мине на 100 хормон,английското джипи също изписа 100.
Аз бях на мнение,че доза от 75 е добре,но не съм лекар и започна да пие 100.Подготвя се за инвитро опит.
Резултатите от днес:
ТСХ 0.08 (0.3-5)
Т4 18 (9.0-25.0)
Англичаните искат да продължи със 100 още три месеца и после контрола.Не съм говорила още с репродуктивния,но мисля,че ТСХ е твърде ниско и ще е по-добре да мине на 75.Няма симптоми и оплаквания на хипер функция.Какво мислите момичета?Весе?
Благодаря!

# 131
Според мен- 6 дни на 100 и един на 75. Не изведнъж всички на 75. И контрола след 40 дни.

# 132
Благодаря!В Англия не можеш да правиш изследване когато поискаш,джипито каза след три месеца.Всъщност тя ще се прибира в средата на май и ще пуснем контрола тук.

# 133
TSH е паднало доста, но T4 си е същото, дори по-ниско, гледайки референтните стойности... Та може заради това да не искат намаление на дозата...

# 134
Ваня, може! Ако отиде и поизлъже, че има симптоми, ще яизследват. Аз така се тарикатя Simple Smile но гледам, само когато се налага, както на вас в случая. На мен пък, постоянно ми спестяват т4, т3, тат и мат и много се дразня. Скоро ще си ходя и аз към БГ и там ще ги цъкна. А и сега се затопля, в повечето случаи се налага сваляне на доЗата. Нека пробва с 1 ден намаление само. Тя как се чувства? Неразположения? При мен, първият симптом е винаги сънят ми. Прецака ли се- знам, че дозата е за смяна.

Общи условия

Активация на акаунт