Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 56

• 37 251
  • 776
  •   1
Отговори
# 105
Точно. Невъзможно е да се контролира всичко. А тревогите за това пък увеличават стреса и влошават положението.

# 106
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
е чак тревоги....

аз следя козметиката: ползвам малко неща с малко съставки, повечето са сертифицирани (душ гел, шампоан, паста за зъби и крем за лице). крем за ръце, за тяло са натурални или аз си ги правя от нат. продукти.
не ям нищо от метална консерва заради бисфенол А.
при дрехите е трудно, трябва много да се проучва - не си купувам често.... Whistling

храната - също гледам да е био, но не робувам.
млечните поне гледам да са био, както и плодовете.
знам, че конвенционалните ябълки ги пръскат с 17 до 23 пъти  Sick, био ябълките не се пръскат.
не ям полуфабрикати или много рядко.

# 107
Съгласна съм с Шоки.
Не е само козметиката: навсякъде са, буквално. Мебели, матраци, чаршафи, възглавници, препарати.... и т.н.

И стресът наистина може да стане ужасно голям, ако се фокусира човек.
Не казвам, че не трябва да се прави нищо, напротив, кой колкото може и успява, но е важно и спокойствието. Не живеем преди 50-100 години уви и промяната е факт, на който можем да противодействаме донякъде, ако изобщо, само уви.

Точно сутринта слушах един подкаст за химикалите и колко никаква регулация няма при тях. Как изходната точка е: ще го направим сега и ще приемем, че не е вредно, пък ако се окаже, че е ще му мислим.
И другият аргумент: всичко е в дозата, толкова малки количества няма как да са вредни.
И за сравнение дадоха фармацията и ендокринологията, където точно минимални количества се използват в лекарства и какво огромно влияние оказват точно минималните количества.
И че лекарствата все пак минават някакъв качествен контрол.

# 108
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

И другият аргумент: всичко е в дозата, толкова малки количества няма как да са вредни.

проблемът е, че е изследвано по отделно всеки пестицид как влияе на тялото, но не и като коктейл.  Peace
това е големия проблем.

# 109
Писах в темата за инсулинова резистентност, но и тук задавам въпроса си :

Приема ли някоя от вас еутирокс + метфогама и как ви се отразява като взаимодействие?
Кога се вижда разликата  в кг ?

# 110
Аз пия тази комбинация. Не виждам отрицателни взаимодействия. Еутироксът е сутрин рано. Метфогаммата или с обяда, или с вечерята. Отначало има стомашен дискомфорт от метфогаммата, но до седмица, две изчезва. При мен кг започнаха да спадат след втория месец на прием.

# 111
Писах в темата за инсулинова резистентност, но и тук задавам въпроса си :

Приема ли някоя от вас еутирокс + метфогама и как ви се отразява като взаимодействие?
Кога се вижда разликата  в кг ?

Доста хора приемат тази комбинация, защото нерядко Хашимото и ИР вървят ръка за ръка.
Разлика в килограмите няма как да има само от приема на препарати. Трябва да се включи диета + спорт, за да е налице резултат.

# 112
  • София
Днес ми излязоха резултатите от кръвния тест за хранителни непоносимости. Забранени са ми само яйчен жълтък, яйчен белтък и абсолютно всички производни на краве, овче и козе мляко, както и казеина. Всички останали храни са в зелената зона, включително глуген, мая, пшеница и т.н. Приятно съм изненадана.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 19:28 от хриси

# 113
Здравейте,искам да попитам ,подходящо ли е при хашимото да се приема инозитол и  мака?Имам генетична мутация за неосвояване на фолиева киселина и Вит В 12.
Благодаря предварително!

# 114
Инозитол може https://thyroidpharmacist.com/articles/myo-inositol-and-hashimotos/
За мака не знам, според мен не, но несъм се интересувала специално

# 115
Благодаря!:heart:

# 116
  • France-Bulgaria
Здравейте,искам да попитам ,подходящо ли е при хашимото да се приема инозитол и  мака?Имам генетична мутация за неосвояване на фолиева киселина и Вит В 12.
Благодаря предварително!

Скрит текст:
  Аз приемам инозитол т.e B8.
И дори се чувствам по-добре от него.

Знам,че помага при ИР.

При мен намали-Хома индекса до 2,57.
  Но може да се консултираш с доки,за по-сигурно.

# 117
Освен за ИР за друго помага ли?
Четох за хормоналния баланс, но дали ще повлияе FT3 и FT4

# 118
  • Перник
Вечерна иглика/прийм ойл/, може ли да се приема при Хашимото?

# 119

Общи условия

Активация на акаунт