Истанбул [тема 48]

• 59 304
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Здравейтеее прекрасни хорааа, любители на приказния Истанбул. 😊 Моля, дайте съвет за хубави ресторанти по някои от бреговете, например нощно време, така че да се вижда и някой от мостовете. Благодаря вии!

# 601
Група, спешно имам нужда от помощта ви! Предложете читав и хотел/апартамент с две спални в района на Таксим, с възможност за паркиране.

Последна редакция: сб, 27 апр 2019, 00:42 от daniela.qnkova

# 602
здравейте!
имам въпрос, макар и не е точно по темата, но знам че има голяма вероятност да намеря отговора тук Simple Smile
резервирахме днес през букинг хотел в Истанбул, но вкарах данните на празната ми виртуална карта на ДСК... пратиха мейл че резервацията ни е отвърдена, звъннахме до хотела, и там казаха че щом няма сума поне за 1 нощувка, няма шанс да се запази...отделно цената, което ни казаха, е двойна на тази , която резервирахме и се чудим първо дали ще имаме изобщо запазена стая и коя сума ще ни удържат като отидем ?!?
благодаря предварително

мислим да сме с двете деца на 10г и на 4 г почти, мислим да ги заведем на аквариума, Виаленд, разходка по Босфора, до парк Емирган и евентуално на небостъргача Сапфир, за 4 нощувки сме Simple Smile

# 603
  • Димитровград
Сменете хотела. Седмица преди пътуването ни получих съобщение от хотела(до гарата Сирерджи), че картата ми е невалидна(имах достатъчно средства в нея).  Анулирах резервацията и запазих в Кадъкьой(азиатската част) за 90 лв нощувка фамилна стая със спалня и две легла и без проблеми с картата за резервацията.  Хотела на 5 мин от пристанището, фериботи на 20 минути. Платих в евро в хотела.

# 604
Beljata, благодаря много за напътствията. Simple Smile Надявам се да се справим с малката и ефективността ни да не бъде прекалено ниска. Затова и сме отделили повече дни, но имам проблеми с оформянето на програмата, тъй като са много дните.

Наехме суит в района на Бейоглу, на 10 мин пеша от Истиклялуж като по лесно достъпно, а всъщност се оказа, че минават само няколко автобуса, които вършат работа до Еминюню. Това е апартамента : https://www.booking.com/hotel/tr/verda-suits.bg.html?label=gen17 … =1&#hotelTmpl има добри отзиви и се надявам да останем доволни.

Тръгваме утре, а в главата ми е каша и се чувствам като преди изпит Grinning Май ще сглобявам в движение и ще се допитвам до вас! Simple Smile Ще вземем с нас и ергономична раница, но не знам колко бихме могли да я носим - вече е към 12 кг.

Притеснено ми е пътуването с влака дали ще се справим с толкова багаж и малко дете, както и това, че се слиза на едната граница посред нощ, а дъщеря ни се очаква да спи тогава. И дали на връщане ще уцелим автобуса, който ни кара до ЖП гарата?

Първия ден след настаняването смятам да ходим до Сапфир и евентуално Емиргян или спокойна разходка в района на Галата.

Два или три дни ще отделя на Азия като разделя разходката до Бейлербей и тази до Емаар в различни дни за да имаме време да видим всичко на спокойствие. Чудя се Чамлъджа с разходката до Бейлербей ли да съчетая или с ходенето до Багдат/ Емаар/Watergarden. И разходки в Мода и Юскюдар ... Въобще Азия ми е тъмна Индия Smiley

В друг от дните ще е разходката по Златния Рог и Балат. Ден за островите и не мога да реша още къде да отидем. Всички места са интересни. Предимно ще се отдадем на разходки на открито, тъй като с малката ще е сложно по музеи, а още не сме за увеселителни паркове. Най много някой мол да посетим.

Утре продължавам с оформянето на плана, дано сколасам.... Rolling Eyes

# 605
Здравейте!

И нашата екскурзия мина (18-21.04), но все не успявах да намеря време да пиша в темата. Разказа ми ще бъде кратък, защото не успяхме да изпълним голяма част от програмата си.

Скрит текст:
От Благоевград тръгнахме към 17:30 и на границата стигнахме към 22-23 часа. Имахме късмет и успяхме да минем бързо за 2-3 часа, като пред нас имаше малко автобуси. В Истанбул стигнахме към 6 часа, защото направиха още една почивка преди да се влезе в града. От сутринта ни хвана страхотен дъжд, но той не ни спря и тръгнахме към първата ни спирка парка Емирган. Бяхме в квартал Бакъркьой и от хотела с онлайн навигацията се отправихме към спирката на Мармарай до Йеникапъ, от там се прехвърлихме на М2 до 4 Левент. Хванахме автобус EL2, като намерихме много лесно спирката (искам да благодаря на Beljata за точното описание как да стигнем до спирката). Чакахме около 40 минути автобуса и най-лошото беше, че валеше много силно и духаше вятър. До парка стигнахме за има няма 20 минути и автобуса спира точно пред парка. Изчаква около 20 минути и тръгва обратно. Парка ми хареса много, лалетата бяха доста свежи, но дъжда ми развали цялото настроение. След парка обратно на автобуса до 4 Левент, и от там с метрото до спирка vezneciler и джамията Сюлеймание. Не успяхме да влезем вътре, защото хванахме молитвата, но пък самата джамия отвън и гледката откриваща се от двора ме очароваха. Спуснахме се покрай университета до площад Баязид и тръгнахме към водохранилището на Теодосий (за него прочетох в темата, но не помня кой го беше споменал). Невероятна красота, заслужава си да се посети и е безплатно. По пътя за метрото, минахме през любимият ми магазин за чанти Capone (имат страхотни неща на ниски цени).
На вторият ден успяхме да посетим само Долмабахче самостоятелно (от агенцията искаха 25 евро). Хванахме си отново мармарай, слязохме на Йеникапъ и М2 до Таксим, и се прехвърлихме на фуникуляра до Кабаташ. Няма такава красота. По план трябваше да отидем до Ортакьой и Азиатската част, но уви дъжда ни развали плановете. Прибрахме се в квартала и решихме да се разходим там и да разгледаме по магазините. Бях доста скептично настроена когато разбрах, че няма да сме в Лалели, но сега не съжалявам. Имат много магазини на много достъпни цени, два големи мола като в единият имат фонтани, а другият детска въртележка с кончета (детското в мен се обади и исках и аз да се кача, но едва ли щяха да ми позволят Joy ), много заведения с пълнени картофи и др. Направи ми впечатление, че имат и много магазини с абитуриентски  и булчински рокли, но не знам за цени, защото така и не се наканихме да влезем и да ги разгледаме.
На връщане ни оставиха един цял ден в Одрин, заради много автобуси по границата и това беше единственото нещо което ми хареса от фирмата (България Арт Травел). Като цяло организацията не беше на ниво, не се спазваха часовете с почивките, и как като водачката седи долу и чака да си изпушат цигарите.
Бях в Одрин за 4ти път и най-после имах време да вляза в Селимие, хареса ми много. тръгнахме от Одрин към 19:40 и на границата бяхме около 20:10. Пред нас имаше около 50 автобуса и чакахме около 4 часа, а втобусите преди нас са били на границата към 15:30 а бяха минали към 22-23 часа. В Благоевград успяхме да се приберем в 6 сутринта.

Извинявам се, че разказът ми не е много интересен, но реших да споделя част от преживяванията (които не са кой знае какво, но времето развали всичко).

Последна редакция: нд, 28 апр 2019, 22:56 от vee.vee

# 606
Здравейте, кажете къде се намира този магазин за чанти.

# 607
  • София
Предполагам, че Vee.vee има предвид точно този магазин, защото и аз пазарувам винаги от него и следя сайта онлайн - Capone Outfitters - Mimar Kemalettin Mahallesi, Yeniçeriler Cd. 67/a, 34130 Fatih/İstanbul
Ето и сайта - https://www.caponeoutfitters.com/

# 608
Здравейте, кажете къде се намира този магазин за чанти.

***Mimeto*** е сложила линк точно към същият магазин. По трамвайната е и се пада точно на спирката Баязид от дясно в посока Султан Ахмет (поне по спомен, мисля че беше там). Цените в сайта не са като тези в магазина, има разлика с някакви лири но пак са изгодни. Една българка беше награбила 5 чанти, много хубави и само по 30 лири.

Последна редакция: нд, 28 апр 2019, 23:07 от vee.vee

# 609
Мимето, онлайн ли поръчваш от този сайт или на място? Качествени ли са, че много евтини ми се виждат?

# 610
Здравейте имам нужда от помощ.
Моля да ми препоръчате хотел или място за настаняване с паркинг и с хубаво заведение наоколо. Ще пътуваме до Кападокия и ще разделим пътя почивайки в Истанбул. Ще пътуваме на 31май, към 13ч. ще тръгнем от Бургас, така че се очаква в късния следобед да сме в Истанбул. Незнам в коя част на града ще е най-добре да се настаним за да може сутринта най-лесно да излезем от града, избягвайки задръстванията /имайки предвид, че тогава ще е Байряма/. В същото време ми се иска да има хубаво заведение може би с програма или гледка, защото ще имаме личен празник, който искам да отбележим.

# 611
  • в реалността
Предполагам, че Vee.vee има предвид точно този магазин, защото и аз пазарувам винаги от него и следя сайта онлайн - Capone Outfitters - Mimar Kemalettin Mahallesi, Yeniçeriler Cd. 67/a, 34130 Fatih/İstanbul
Ето и сайта - https://www.caponeoutfitters.com/

Страхотен магазив,жалко,че не може да се пазарува онлайн.Ако някой е там и може да ми закупи нещо ще бъда безкрайно благодарна

# 612
Здравейте имам нужда от помощ.
Моля да ми препоръчате хотел или място за настаняване с паркинг и с хубаво заведение наоколо. Ще пътуваме до Кападокия и ще разделим пътя почивайки в Истанбул. Ще пътуваме на 31май, към 13ч. ще тръгнем от Бургас, така че се очаква в късния следобед да сме в Истанбул. Незнам в коя част на града ще е най-добре да се настаним за да може сутринта най-лесно да излезем от града, избягвайки задръстванията /имайки предвид, че тогава ще е Байряма/. В същото време ми се иска да има хубаво заведение може би с програма или гледка, защото ще имаме личен празник, който искам да отбележим.

Снощи дъщеря ми с компания нощуваха в Asia Sity Hotel в Кадъкьой. Влезли са от магистралата, по втория мост и по тази пътна артерия са стигнали много лесно до хотела. Съвсем наблизо се намират Водните градини, там са вечеряли с панорамна гледка към фонтаните, с шоу на всеки 20 минути. Цените и на хотела и на заведението - отлични.

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 11:30 от daniela.qnkova

# 613
Момичета благодаря, за препоръчания ресторант , много вкусно, чисто и приятелско отношение . платихме 95 лири за обилен обяд с основно и десерт, бонус чай, разядка и хляб, айряна е с пяна ! Мястото е спокойно и леснодостъпно- на 200 метра от линията на трамвая! Препоръчвам!

# 614
Момичета благодаря, за препоръчания ресторант , много вкусно, чисто и приятелско отношение . платихме 95 лири за обилен обяд с основно и десерт, бонус чай, разядка и хляб, айряна е с пяна ! Мястото е спокойно и леснодостъпно- на 200 метра от линията на трамвая! Препоръчвам!

Ортаклар?

Общи условия

Активация на акаунт