Частни училища - информативна тема 26

• 68 020
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте,

Много се колебая къде да запиша детето първи клас. Имам две опции само останали: КО и Евлоги и Христо Георгиеви. Вече знам кой ще е класен на първи клас във второто и е наистина прекрасен учител (но пък китайския ме притеснява). В КО нямам никаква информация за преподавателите. Питах, но ми отговориха, че още не знаят. Знам, че са различни училища, езиците, които се учат също. КО е по-коментирано  и с доста повече стаж, като училище. Това, което ме притеснява е липсата на информация за учителите. Няма никаква такава дори на сайта им. Какво ще ме посъветвате?

В добро училище не би трябвало да има значение при кой преподавател ще попадне детето. Аз никога не съм се интересувала от този въпрос в СС. В кой клас и при кой преподавател ще бъде детето се разбира септември. Не ми е било проблем и не ме е интересувало, защото няма значение. Ако смятате, че сте избрала дорбо училище, липсата на информация за това, кой учител ще поеме класа, не трябва да Ви притеснява.

# 346
Аз пък считам езика като допълнение към основните умения.
Ама с тея кол центрове в БГ , младите все към език тичат.

Счита се, че владеенето на поне два допълнителни езика към майчиния е вече основно умение. И то повсеместно в развития свят. Нищо общо с кол-центровете.

Предлагам да се хванем на бас ,че след 15 години ще използваме онлайн програма с която ще водим директен разговор. Тоест с китаеца аз ще говоря на български - той на китайски и ще се разбираме прекрасно.
И да се хванем на още един бас.....кое тогава ще се счита за основно умение..... Simple Smile

Само че преди тези 15 години децата ни ще избират университети и ще са ограничени само до програми на английски, ако владеят само него. Докато ако са учили и друг език/езици, дори да нямат С1, лесно могат да наваксат с краш курс или езиков семестър.

# 347
Благодаря на всички, ние сме приети и в двете училища. Малкия досега беше в детска с немски, обича да учи езици и е категоричен, че иска да продължи с английски. Притеснявам се обаче, дали ще се справи с натоварването в КО по другите предмети.

# 348
С немския ще продължим с курсове, решихме да не продължим в училището към детската.

# 349
Притеснявам се обаче, дали ще се справи с натоварването в КО по другите предмети.
Ще се справи.

# 350
С известно закъснение, но може мнението ми е да е полезно за някого за следващата учебна година. Синът ми кандидатства в Азбуки за първи клас. Не бих казала, че изпитът беше стресиращ за него (той дори не знаеше, че е на изпит), макар че имаше някои недомислени елементи - например в изпитът по английски беше включена част, свързана с Jolly Phonics, което ми се струва неадекватно като очакване към деца, които не идват от тяхната детска градина. Обадиха ни се, че е приет седмица след втората част на изпита. Като цяло ми направи добро впечатление, че много стриктно спазваха всички обявени срокове и комуникацията беше доста прозрачна. За новоприетите деца от външния прием организират курс по Jolly Phonics, който не е задължителен, но ще даде възможност да имат равен старт с децата, продължаващи от детската им градина.

# 351
  • в страната на чудесата
Мен пък ме дразни факт-, че училищата искат пари за пробен ден. Вярно, никой не е опрял до 50-100 лв, но като си клиент и ще подписваш за 10к и отгоре ми идва малко тъпо да искаш 50 лв за пробен.

# 352
  • Sofiq
Училища взимат пари за пробен ден? За първи път чувам такива нещо. Странно.

# 353
  • София
deset, учудвам се.. на нас ни казаха кой ще води детето за първи клас в КО, а тя ще е ПУК. Аз не съм на мнението на другите- за мен учителят е най-важното.
Нооо...водете се по детето (аз лично оставих на моето да избере, въпреки личните ми симпатии и съображения).

В този ред на мисли, някой беше коментирал Бени Качамакова и бих се радвала за повече мнение за нея Simple Smile Аз ще я разпитам разбира се и лично, когато ми се отдаде възможност, но да съм подготвена Simple Smile

П.С. На мен не са ми вземали пари за пробен ден, но винаги съм била в готовност да платя, защото не е само до 10к, които ще плащам. В Дрита взеха детето ми на плуване и танци, които са им допълнителни. В КО и Дрита и я храниха.. ми то хубаво 4-5 лв да кажем, ама ако са 50 деца и става сума. Само адмирации, към тези, които не вземат пари!

# 354
Rainy и те не знаят още, защото решиха да приемат нова паралелка от около 10 деца за първи клас тази година. Аз също се допитах до малкия, той иска да учи английски, а не китайски. Силно симпатизирам на китайското училище и ако не беше този допълнителен прием в КО щях там да го запиша.

# 355
  • в страната на чудесата
Училища взимат пари за пробен ден? За първи път чувам такива нещо. Странно.
И аз не знаех. Познато дете кандидатства в Азбуки. Там някъде беше таксата за пробен ден. До миналата година имаше в ЕСПА, сега не знам.
Един обяд колко да струва? 10 лв

# 356
  • София
deset, това обяснява защо не знае... Личното ми мнение за Петко е, че е разкошен и няма да сбърка Simple Smile

За ЕСПА винаги ще има такса за приемане + депозит. Тази година за ПУК беше от рода на 300 лв за 3 дни + депозит, който се връща.
Едва ли е 1 лв.. 4-5 лв макс е обяда. За няколко деца едва ли е проблем, но за много си е пАра...

# 357
СС, Питагор, ЕСПА имат такси за изпита.

# 358
  • в страната на чудесата
Имах предвид пробен ден, а не изпит. Т.е. След изпита - след като са подбрани някак участниците и не са вече 150

# 359
  • България
Някой има ли представа от кандидатстващите в Изи колко деца са приети е пук?

Общи условия

Активация на акаунт