Частни училища - информативна тема 26

• 68 010
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Rainy и те не знаят още, защото решиха да приемат нова паралелка от около 10 деца за първи клас тази година. Аз също се допитах до малкия, той иска да учи английски, а не китайски. Силно симпатизирам на китайското училище и ако не беше този допълнителен прием в КО щях там да го запиша.
Странен ми е този допълнителен прием в КО, при положение, че базата им е трагична. Чак пък такъв наплив....

# 361
  • София
Тайна, 15 деца ще приемат в ПУК Иззи..

# 362
Странен ми е този допълнителен прием в КО, при положение, че базата им е трагична. Чак пък такъв наплив....
Вероятно някои хора все още смятат, че училището е за да учи, а не за да осигурява луксозни условия.
Впрочем, частни училища има за всеки вкус.

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 09:52 от Ezhko

# 363
  • София
В КО извън основната такса и транспорт ( по желание) , какви и колко пари на месец има допълнителни( ако има)извънкласни, или учебници и униформи, храна и т.н. Грубо поне , ако някой знае. За ПУК или 1ви клас например? Бях питала, но взех да се обърквам, къде какво ми казаха.

# 364
Вероятно някои хора все още смятат, че училището е за да учи, а не за да осигурява луксозни условия.
Впрочем, частни училища има за всеки вкус.

Ежко, разбира се, че това е основното. Стига сте търсили изпод вола теле.
Но когато нямаш капацитет къде да настаниш тези деца, а ги "натъпкваш", само и само за да вземеш едни пари.... Когато нямаш двор и всичко е прахоляк... Хайде моля те по-сериозно. Преди три години 119-то прие 200 деца в първи клас и ги натъпка по различни сгради, на различни места в квартала. Ама да вземе парите, които следват ученика...

# 365
Ежко, разбира се, че това е основното. Стига сте търсили изпод вола теле.
Но когато нямаш капацитет къде да настаниш тези деца, а ги "натъпкваш", само и само за да вземеш едни пари.... Когато нямаш двор и всичко е прахоляк... Хайде моля те по-сериозно. Преди три години 119-то прие 200 деца в първи клас и ги натъпка по различни сгради, на различни места в квартала. Ама да вземе парите, които следват ученика...
Аз каквото търся обикновено намирам. Явно го търся на правилното място (не в Кауфланд).
В момента се опитвам да споделя опита си, къде - какво се намира, с други, тепърва тръгнали да търсят.

Дворът не е чудо неземно - факт. За да бъде такова, около тази локация, таксите би следвало да са двойни.
Стандартът не е като на БШ. Може би защото Газпром не седят зад тях като инвеститор. За добро, или за лошо.
Стаите не са по-натъпкани от ДУ и няма да станат - пак факт.
Мантрата за вземането на едните пари, може да се рецитира от хора, тотално незапознати с лайфстайла на собствениците. Скромни хора, живеещи под средния стандарт на родителите в училището и инвестиращи в него почти цялата си печалба.

В КО извън основната такса и транспорт ( по желание) , какви и колко пари на месец има допълнителни( ако има)извънкласни, или учебници и униформи, храна и т.н. Грубо поне , ако някой знае. За ПУК или 1ви клас например? Бях питала, но взех да се обърквам, къде какво ми казаха.

Униформите не са ежедневни, а само за празнични случаи. По-удачно е да се вземат от по-големи ученици, защото на практика не се ползват, а децата растат бързо. Тези, които искат нови, получават телефона на фирмата, която ги шие. По мои спомени - около 150 лв е цената на костюм и риза за момче.
Спортовете са на подобен принцип - плаща се на фирмата-организатор по нейни цени - учителят просто предава парите. Цената за плуването е цената на картата за басейна например. За тениса - подобно.
Учебниците по английски и допълнителните материали се купуваха в началото на годината. Идея нямам колко струват сега, но по мое време не беше някаква сума, която да си струва да се помни.

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 10:45 от Ezhko

# 366
Като пари не мога да кажа, понеже тепърва ни предстои. Но иначе необходима е само една униформа, защото се носи само по специални поводи. Храната е включена в таксата, учебниците също. Допълнителните занимания - това е много индивидуално, зависи на какво ходи детето. Таксите са по-скъпи от държавната градина. Например плуване веднъж седмично - 200 лв на срок; тенис на корт веднъж седмично - 200 лв на срок, футбол или стрелба с лък веднъж седмично - 160 лв на срок. Всички тези занимания са извън училището и може да се избере само по едно от тях мисля. В училището - танци и лечебна физкултура - 160 лв на срок, 2 пъти седмично; карате и айкидо - 50 лв на месец, 2 пъти седмично, вокална група - 200 лв на срок, 2 пъти седмично; йога - 50 лв./месец или 160 лв./уч. срок, 2 пъти седмично. Това са цените, които аз знам за текущата учебна година.

# 367
  • България
Тайна, 15 деца ще приемат в ПУК Иззи..
странно аз разбрах за 20 и няколко, което ме озадачи за Чу?!? А и базата не позволява май 25 деца:anguished:

# 368
To базата някак си ще се нагоди, хайде родителите ще си затворят очите за сметка на знанията. Но в цялата работа не ми е ясно как набират персонал.
Във фирмата един нов служител се обучава почти 6 месеца. Та за един учител за да следва принципите и ценностите на едно училище. Да има ясен поглед на нещата ...според мен би трябвало да е работил към самото училище поне година.
А какво се получава....има наплив и хоп - нова паралелка....и после почваме да търсим учители.

# 369
А какво се получава....има наплив и хоп - нова паралелка....и после почваме да търсим учители.
Ако имаш предвид КО - надали ще почнат да търсят учители тепърва. Имат си готови. "Как точно имат?" е въпрос на подробности. Simple Smile

# 370
  • София
Тайна, не знам откъде си чула и разбрала такова нещо. Те търсят да приемат още 25 деца, но не за ПУК, а общо за всички класове. До момента имат 35 деца (по последни данни преди вчерашия прием).

# 371
  • София

Безкрайно не си прав, но не ми се влиза в спирала от обяснения и подскачания на всяка дума. Пиша го единствено, за да подкрепя Pulitash, да не си мисли, че е сама с мнението си.

# 372
  • София
Май за Иззи става въпрос, Ежко. Като цяло Хоуп, обаче, е права. Преди всяко разширение, всяко училище трябва много добре да е обмислило всички аспекти, особено учителския състав, за да не се отрази на качеството. Пиша от опит, защото на такова недообмислено разширение бях свидетел в ПБ и със сигурност им се отрази, не само на качеството на учителите и учебния процес, но и на редица битовизми, при това на фона на растяща такса.

# 373
Безкрайно не си прав, но не ми се влиза в спирала от обяснения и подскачания на всяка дума. Пиша го единствено, за да подкрепя Pulitash, да не си мисли, че е сама с мнението си.

Бърди,
Цена, база, качество на образование. Избери си две от тях - третото е резултат. И не чакай чудеса.

# 374
  • в страната на чудесата
Ежко, подробностите имат голямо значение. Останалото е по държавния образователен стандарт и строителните книжа.

Общи условия

Активация на акаунт