Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 54

• 77 030
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Bambinnah, аз си търся някакво олио за почистване на грим и замърсявания от лицето като първа стъпка вечер преди мицеларна вода и преди измиване с подходящ гел, защото съм с мазна кожа и прочетох, че масленото почистване подхранва кожата и предотвратява прекаленото омазняване.
Не съм търсила Палмерс, защото от тук разбрах, че са го спряли.

# 106
Бебо като се роди му купувах маркова и вносна козметика, хип, бюбхен, нивеа, судокрем. Веднъж реших да пробвам бочко, хареса ми, после гел за къпане, после гелче за венците на бебето. След това хидратиращ крем. Изпробвах и бебешката серия на Здраве, крем за подсичане, гел за къпане, лосион за тяло. Продължавам да си ги ползвам, но и детето ми няма проблеми с кожата. При други ситуации не зная, но лично на нас ни вършат работа. Всичко вносно, което примерно е 10-12-15 лв се плаща за марка. Няма да забравя крем за подсичане нивеа, не се размазваше  по кожата и го изхвърлих.  

# 107
  • Deutschland
Бюбхен е супер евтина козметика тук Simple Smileпо евро и нещо са им нещата. Хип също Simple Smile
Аз съм се заредила с Бочко - сапуни, душ-гел....

# 108
Зa Пaлмърс - момичетaтa търсят зaместител зaщото продуктa нa Пaлмърс е спрян и го нямa нa нaшия пaзaр. Поне aз тaкa знaм. Кaквa е причинaтa идея си нямaм - спрян е от производство или е изтеглен сaмо от нaшия пaзaр, не знaм.

# 109
Цинкът трябва да е с точно определена големина за да действа на кожата.Всеизвестно е,че в крем Здраве не се съдържа в необходимата големина.Отдавам действието на крема на плацебо.Нямам друго обяснение :Д

# 110
Е, чак плацебо. Като мажа кожата под памперса не се подсича детето. Един ден да не го намажа и веднага се зачервява. Значи все пак действа благотворно.

# 111
Е, чак плацебо. Като мажа кожата под памперса не се подсича детето. Един ден да не го намажа и веднага се зачервява. Значи все пак действа благотворно.
Предполагам е заради омазняващото действие и екстрактите,не заради цинка.

# 112
Аз харесвам Здраве лека формула. Факт е, че помага при кожни раздразнения при мен и е по-лесен за разнасяне.

# 113
Такива кремчета за по 1-2 лева съм ги зачеркнала отдавна,винаги ще се учдувам как ви действат?
Може ли да дадеш по-ефективна алтернатива на Бочко и Здраве за случаи на остро раздразнение?
Аз досега не съм успяла да намеря. Тези са кремовете, които винаги поддържам в наличност и ползвам локално при някаква кожна реакция. Последно ми се наложи миналата седмица заради обрив от база за грим на ЕЛ.
Имам и доста по-скъпи аналози на тези двата, но като действие са по-слаби. Повечето от тези кремове съдържат цинк или салицилова киселина, или и двете. От досегашните си експерименти смея да твърдя, че цената им не е обвързана с резултата.
Ти какво ползваш за подобни случаи?

# 114
URIAGE Bariederm Cica Creme.Пак е с Цинк.Даже е с Мед+Цинк.Но с нужната големина на молекулите.Насърчава производството на Филагрин.
Но да не се отклоняваме.

# 115
URIAGE Bariederm Cica Creme.Пак е с Цинк.Даже е с Мед+Цинк.Но с нужната големина на молекулите.Насърчава производството на Филагрин.
Но да не се отклоняваме.
От него взех миналата седмица. Само затвърди негативното ми отношение към марката и претенциите им за справяне с кожни проблеми.
Извинявам се на всички за спама, наистина не е по темата🌺🌹🌺

# 116
Добре де, какъв плацебо ефект след като ходех месеци наред с екземата на ръката ми и какво ли не изпробвах за мазане. Спрях и продукта, от който установих, че се появи, но единствено след употребата на Здраве екземата изчезна.
Какво да направя, че струва 3 лв. след като ми е помогнал?

# 117
Освен да кажа да се радвате че ви помага?

# 118
Цинкът трябва да е с точно определена големина за да действа на кожата.Всеизвестно е,че в крем Здраве не се съдържа в необходимата големина.Отдавам действието на крема на плацебо.Нямам друго обяснение :Д

Това за мен лично е много интересна и логична информация и апелирам към споделяне на повече такава, защото действително потребителите често се лъжат със съставки, които по принцип действат, но не и в конкретната формула по една или друга причина.
Но също така нека внимаваме с "всеизвестно" - всеизвестни неща от формула на конкретен козметичен продукт просто няма. Пази се в сертификати, които се споделят между фирми в строга конфиденциалност. Има принципи - примерно при подредбата на съставки, при относителни количества и т.н. Може би тук зависимостта е, че цинковият оксид е с по-едри молекули от усвояема форма на цинк, например цинк глюконат или zinc PCA, каквато е формата в продукта на The Ordinary. Не зная, ще поровя, за да си задоволя любопитството, благодаря ти за инфото още веднъж.

Аз много харесвам Cicaplast на La Roche Posay. Има различни формули - някои са по-подходящи за лице, други за тяло.

# 119
Доволна съм от всички продукти на Импала, които съм ползвала - червило, лак за нокти, фон дьо тен, моливи и коректор за под очите. Ей, този  течен коректор не мога и не мога да го намеря. Оказа се, че фирмата е българска, а аз мислех, че е немска. Имат онлайн магазин, но как да поръчам коректора, като той е 3 лева, а за доставка трябва да дам 5. Не си заслужава. Някой виждал ли е техни продукти във Варна, освен в Елитис?

Общи условия

Активация на акаунт