Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 46

• 9 971
  • 418
  •   1
Отговори
  • София

Тема, в която всеки може да сподели имена, които му се виждат странни, необичайни и/или интересни, както и мнение за тях.

Предишни теми:
Скрит текст:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45

# 1
Благодаря за новата тема, Аглея! 🌹
Ичо
Вержанета

# 2
И аз познавам една Цанета.
На село имаше Гаца и Гана, и двете се казваха Гергана. Има и Боца, но не знам пълното и име. Леца е Елена.

# 3
Благодаря за темата!
И аз познавам хора с такива странни галени.
Имаме една съседка Цветанка, галеното й е Миче Grinning

# 4
Има и Боца, но не знам пълното и име.
Баба ми се казваше Босилка, на галено Боца. И това галено никога не съм го харесвала.

Едит: сега се замислих и май намерих обяснение. Преди 120 г. галените Биби, Боби, Бони не са били популярни. От Босилка най-близкото галено е БОСА - е ясно защо не са й казвали така, намерили са най-близкото БоЦа.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 11:14 от biborana

# 5
В тази връзка - имах съученик някъде 5-6 клас, казваше се Атанас, но всички му казвахме Митко Joy вече нямам спомен поради какви причини
Благодаря за темата!
И аз познавам хора с такива странни галени.
Имаме една съседка Цветанка, галеното й е Миче Grinning

# 6
Мария Павосова

# 7
  • София
Благодаря за новата тема!
От мен една Ферия, с нормални бг презиме и фамилия.

# 8
Миче на село са казвали на Мария. Поне аз така съм чувала, разбира се и Мара/ Марче.
Името, което срещам в сравнително често последните 2-3 години, хора под 35-40 годишна възраст и тийнове - Христомир. Странно ми е.

# 9
Цена
Будинка
Трайкя
Трена
Левенка
Линка

# 10
  • Пловдив
Цитат
Миче на село са казвали на Мария. Поне аз така съм чувала, разбира се и Мара/ Марче.
Да, точно така, не само на село.
Стринката на майка ми беше баба Мара, родена през 1917, а под нас живееше една Миче, и тя не много по-млада, около 1930.
Аз всъщност галеното Мара го харесвам.

Трена може да е съкратено от Трендафилка. Баба Тренка/Тренче беше сестрата на моята баба, по документи Трендафилка.

Ферия може да е от турски сериал или с властна майка туркиня. Wink

Цитат
В тази връзка - имах съученик някъде 5-6 клас, казваше се Атанас, но всички му казвахме Митко
В съседния клас на нашия навремето на един Георги му викаха Нада. Майка му се казвала така (може би Надежда), но защо го бяха прехвърлили на него, не знам.

Цитат
Едит: сега се замислих и май намерих обяснение. Преди 120 г. галените Биби, Боби, Бони не са били популярни.
Абсолютно. Или поне не толкова. Аз споменах за Виктория - Въца. Всички Елени бяха Ленчета, баба Софка и внучката и Софчето бяха други съседи на майка ми, в детската градина също седях до едно Софче. Сегашните Софии са Софи-та до една. Единствената възрастна София, която познавах и която не беше Софка на галено, беше Соня. Българка си беше, не рускиня, но явно не са искали да е Софка. Трябва да питам децата и, ако знаят защо - сега се замислям за пръв път.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 12:18 от Магдена

# 11
Благодаря за новата тема! ☀️

Имена с правописни грешки:
Евалина
Гьорги
Мирия
Романа
Ринета
Светина

И една измислена Авелина

# 12
Мика също е галено за Мария.

# 13
Мишела. (Излишно ми е това а, както и в Ивета).

# 14
  • Варна
 Илда и Авелия. Видях на бадж ( как е в мн.ч. ?) на служителки.

Общи условия

Активация на акаунт