Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 46

• 19 143
  • 751
  •   1
Отговори
# 15
Аз Ивета го предпочитам с А накрая, но Мишела - не. Ние имахме един Николай, на който баща му беше доктор и му викахме Доко.
Илда и Авелия. Видях на бадж ( как е в мн.ч. ?) на служителки.
Множественото число на бадж е баджове.

# 16
  • Пловдив
Аз имам роднина, който се казва Енчо, но му казват Стоян. Роден е около 51-ва - 53-та година. Като се е родил баща му е отишъл да го записва, тъй като било Еньовден друг баща, който записвал сина си казал, че го пише Енчо, защото детето си дошло с името и нашият също решил, че детето трябва да е Енчо. Записал го той, но като се прибрал в къщи щели да го бият. И почнали да ми викат Стоян, както били решили преди. В акта за раждане е Енчо, в кръщелното - Стоян. Роднините му казват Стоян, съученици, състуденти, колеги - Енчо. И така, човекът вече около 70-те, все още си е Енчо - Стоян.

# 17
Кръстан
Митра, от Димитра
Цола
Цила
Гоца
Истиляна
Илона

# 18
Тръника и Цонка са сестри , първата ми е баба .
Дъщерята на Цонка е Милка.

п.п Сега прочитайки го се посмях Smile

# 19
  • София
Иваил

# 20
# 21
Тръника и Цонка са сестри , първата ми е баба .
Дъщерята на Цонка е Милка.

п.п Сега прочитайки го се посмях Smile
Това ме подсети за две възрастни жени- сестри- Йовка и Черешка Smiley

Фрина
Джана-Василиса
Кейвин
Фифа
Анастасияна
Нивея

# 22
Нивея трябва цял живот да получава безплатна козметика от едноименната фирма. Ужас така да си кръстиш детето.

# 23
Стелиян Хосе де Оливейра.
Ясно, че е със смесен произход,но все пак

# 24
Вероятно този Стелиян е роден в България
Стелиян Хосе де Оливейра.
Ясно, че е със смесен произход,но все пак
При майка българка и баща от Латинска Америка за второто и трето име е много важно къде е родено детето.
Ако е при тях в Латинска америка второто име е фамилията на майката, а третото е фамилията на бащата.
Имах колега, който се казваше примерно Филип де ла Пеня Донев , защото е роден там. Малкото име беше международно. В България се представяше с българската фамилия (т.е. с второто си име), а там с испанското.
С него си говорехме, че това е парадокс - ако беше роден в България нямаше да нищо от българската фамилия.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 16:58 от biborana

# 25
  • Пловдив
Точно така. За сина на Любослав Пенев и Даниела Серданова, чист българин, роден в Испания, бях чела, че се казвал Еди-кой си (Любослав?) Серданов Пенев, а в софийските съдилища има една съдийка на име Елизабет Лопес Петрова-Калпакчиева. Последното е на мъжа и.

Интересно обаче какво правят, когато майката към момента на раждането в приела фамилното име на бащата. В Испания може да не го правят, но двойката може да не са испанци и двамата. Ако са Мария и Филип Петрови, детето как ще е - Петров Петров? Flushed
Те могат и испаноезични или други адаши по рождени имена да са със същия успех, всъщност.

# 26
Точно така. За сина на Любослав Пенев и Даниела Серданова, чист българин, роден в Испания, бях чела, че се казвал Еди-кой си (Любослав?) Серданов Пенев, а в софийските съдилища има една съдийка на име Елизабет Лопес Петрова-Калпакчиева. Последното е на мъжа и.

Интересно обаче какво правят, когато майката към момента на раждането в приела фамилното име на бащата. В Испания може да не го правят, но двойката може да не са испанци и двамата. Ако са Мария и Филип Петрови, детето как ще е - Петров Петров? Flushed
Те могат и испаноезични или други адаши по рождени имена да са със същия успех, всъщност.
Може би ще вземат бащиното име на жената. То имаше правило, но да не ви излъжа, май от майката се взима майчина фамилия, а от бащата бащината му.

# 27
Аз пък познавам момиче, родено в Куба, ако не греша и при нея първо беше фамилията на бащата и последно фамилията на майката - например: Габриела Лопес Иванова.

# 28
Нивеа познавам аз лично. Много години сме учили заедно и вече не го приемам за странно, но си е Grinning

# 29

Че какво толкова странно има да е някой Петров Петров? Има доста такива хора

Общи условия

Активация на акаунт