Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 14 746
  • 654
  •   2
Отговори
  • Телиш/Плевен
Тема, в която обсъждаме странните, необичайни и/или интересни имена, на които попадаме.

Предишната тема

# 1
  • София
Познавам Ивелина, Ивалина и Ивилина.. Трудно се различават при произнасяне, добре, че не са в една и съща компания.

# 2
Имах съседка Евелина, родена средата на миналия век, май тогава не е било популярно.

# 3
Мисля, че Евелина точно миналия век е било по-попълярно. Както и мъжкия вариант Евелин. Сега Евелин и за женски вариант се ползва.
В наши дни Ева сякаш е по-често.
Ивалена познавам.

# 4
  • София
Мисислава.

# 5
Ивелин и Ивелина бяха популярни. Познавам Ивелин, кръстен на баба Иванка. Познавам и няколко Ивелина.
Евелин го срещнах като дете в една книга. Действието се развиваше в Америка и една от героините беше Евелин. В началото се чудех, мислех го за мъжко и правописна грешка, но Евелин е женско.

# 6
Mama Ru в миналия век в България се е използвало за мъжко име. Съученик имам с това име, 48 годишен мъж. Братовчедка му е Евелина. И двамата са кръстени на дядо си Енико.

# 7
  • София
Евелина и Ивелина е било супер популярно, когато съм била малка. Имам доста познати наборни и такива с по 5-7 години по малки с тези имена. По-младите вече са само Ева.

# 8
  • Пловдив
Като бях малка имаше мъже с имена, които сега са женски. Имахме съсед, възрастен дядо, който се казваше Андрея. Познавах и друг, пак възрастен мъж с име Драгия.

# 9
Да и аз за това се замислих-Андрея от Пътят към София,роман и сериал,е мъж.
Днес това име носят жени.Симон ,също

# 10
  • Пловдив
Да, точно така. Популярната форма на името е била Андрея, а не Андрей. Това не е родителен или не знам какъв падеж, а основната форма на името, както е изписано в личната карта. Срещало се е също Благоя, Славея, Станоя и т.н.
Дядото на моя приятелка се е казвал Андрея, брат и е вече Андрей. Героят от "Железният светилник" също е Андрея Бенков.
Драгия е мъжко име, засега не съм срещала жена да се нарича така.

# 11
Симон и сега познавам, 16 годишен тинейджър.

# 12
Познавам Симон- момиче и Славея- жена.

# 13
  • Пловдив
Да, Славея вече са само жени. Драгия жена не съм срещала, Славея и аз знам.

Симон за жена в България лично на мен ми иде малко в повече, но щом родителите ги влече... Пък и нали често се търси международно име. Wink
Следващото женско може да е Марин (льо Пен) или Мартин например. Wink

# 14
Преди малко попаднах на Достин в един списък. Не го бях срещала. В същия има и доста странни фамилии.

Общи условия

Активация на акаунт