Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 15 082
  • 677
  •   2
Отговори
# 45
Натали Трифонова родила, бебето се казва Арън..

# 46
  • Пловдив
Аз познавам Герган, кръстен на баба му Ганка.
Познавам и Видин, не знам на кого е кръстен, може да е на града.

# 47
  • Телиш/Плевен
Богиня
Цветинка
Царена
Цанислава
Галунка

# 48
Благодаря за новата тема.

От старата тема "Човекът се казвал Христо, а внучката - Камелия (къде Христо, къде Камелия, но човекът си твърдеше, че е на него).
Тук е лесно за познаване - Христо на чужди езици се чете Кристо, а Камелия е също с К.Smile
Да се включа с Карина кръстена на баба си Людмила, там веригата беше по-дълга Карина - Кари - Мила -Людмила

# 49
Нещо ми липсва между Кари и Мила. Още не откривам логика по веригата.

# 50
cara (ж.р., ед.ч.) → „скъпа“, „мила“ (като обръщение към жена, напр. Ciao, cara! – „Здравей, мила!“).
Оттам и Кари - Мила

# 51
Нещо ми липсва между Кари и Мила. Още не откривам логика по веригата.
Точно както waterproof пише Кара значи Мила.

Друго любимо ми беше, че Даниел е кръстен на дядо Йордан (Данчо), а не на другия дядо Димитър.  И така цели 3-4 години, когато се роди второ дете. Тогава се оказа, че Даниел е кръстен на Димитър е и ред да се почете и Йордан. Smile

# 52
Видин имаме у наше село. В града има и Искър, три броя.
За Даниел и аз съм срещала, че носи името на дядо Йордан/Данчо/.
 Най- не мога да разбера как записаха бебето МиКаел, че да има К от баба Красимира.

# 53
  • София
Магриот Flushed

# 54
  • София
Е, за дядо Христо преди 40+ години едва ли са мислили как се изписва на английски името, че да има такава връзка с Камелия Simple Smile По темата с кръстените на баби деца - моя колежка кръсти дъщеря си Бояна и обясняваше на всички, че малката не е кръстена на никого. Нищо, че свекърва и се казва Боряна Simple Smile
Герган и Борян и аз съм чувала за мъже - странни са ми, все едно не можеше да са Георги и Борис, примерно.

# 55
  • Sofia
Благун

# 56
  • Пловдив
Това за Йордан и Димитър е яко.

Мои роднини с дядо по мъжка линия Димитър. Ражда се първо дете, момиче, уж на дядото, но не е Димитрина, а само с първата буква. Ражда се второ и майката иска да е Александър, спокойна, че свекърът е почЕтен, но среща съпротива: каката изобщо не била на дядото всъщност. И така момчето става Димитър.

# 57
Майка ми едно време мислела, ако съм момче, да съм Евгени на дядо ми Гочо, тъй като в името г-то някак е в акцент. Всички били скандализирани, но и резултатът бил още по-съкрушителен - момиче!

# 58
Златна-Хриси 🤦🏼

# 59
Владиян
Русана
Колетка
Божидария
Росена
Пленимир
Гален
Флорина
Райа
Силван
Ориета
Карена
Нелия
Веромира
Марионела
Панти
Тройчо Троев
Асена
Ванушка
Василина
Маричела
Анели Йорданов
Ивеляна
Евдоким
Стоймира
Хамомилия
Анжелия
Фирко
Хубавина
Богослав
Дионисия
Крисриян
Сълзица Семкова
Свежа
Ангрита
Деана
Роксена
Благомил
Денница
Томичка
Мариелена
Амврози
Волга
Макрина

Не знам за вас, но Хамомилия е моят фаворит 😀.

Общи условия

Активация на акаунт