Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 15 103
  • 677
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Макрина го прочетох като Макарена, Крисриян е като правописна грешка. Хамомилия не е ли лайка (растението)?

# 61
Да, лайка е, но самата хрумка и самото звучене… 😀

# 62
  • София
Флорентина и Наделина.

# 63
Хамомилия е топ попадение Grinning
Иначе от фейсбук- деца:
Хелин (момиче)
Лиан (момче)
Астрея

# 64
Ако Хамомилия има сестра, може да е Матрикария.

# 65
  • Пловдив
Или Мента.

# 66
  • Най-красивата страна
Хелин е турско име.

Веслава
Всемила

# 67
Алексения

# 68
  • Пловдив
Стиляна-Роса - студентка.
Жеко - 3 клас. Не че не съм чувала името, но ми е необичайно за дете.  Предполагам някой дядо е бил ощастливен.

# 69
Около мен в детството бяха доста срещани и Ивелина, и Евелина.
Мъжките варианти чух на доста по-късна възраст, и ми звучаха странно, като насила направени на женски имена - като Елен, Маргарит, Диан.

"Модерните" варианти Ивалина, Евалина - не ми харесват.
Изглеждат ми сякаш имат правописна грешка.

По темата:
Младо семейство много сериозно обсъжда в момента дали да не кръстят очакваното момиченце Григория Rolling Eyes
Подбудите са изцяло комерсиални - дядо Григор е доста заможен човек, тип "патриарх", който командори (но и обезпечава финансово) поне 10-12 човека от разширеното семейство. И младите си правят сметка, че малката Григория ще получи за отскок поне 1 апартамент и много други благини Close

Не ми звучи зле Григория, сигурно защото съм гледала "Новите съседи" многократно и "А-а-ах, Грегория!" ми звучи обичайно вече.

Преди малко прецъквах каналите и воала - Ръждавичка, момиче на 23.

# 70
  • Пловдив
Ръждавичка е фамилно име. Симона и било първото. На жп линията за ГЮешево има едно село Ръждавица, сега го изписват като Раждавица, очевидно оттам идва.

# 71
Ръждавичка е фамилно име. Симона и било първото. На жп линията за ГЮешево има едно село Ръждавица, сега го изписват като Раждавица, очевидно оттам идва.

А, добре, по-нормално звучи като фамилия, че за малко име ми се стори голяма гавра.

# 72
Гулия (от ФБ)
Не знам къде е ударението, но гулия е вид късно зеле подобно на ряпа..

# 73
Ударението би следвало да е на  я.
Значение имени Гулия: происхождение, характер, судьба и тайна https://share.google/zeARgSgipvquPXIO3

# 74
  • Телиш/Плевен
Плумка

Общи условия

Активация на акаунт