Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 15 177
  • 678
  •   2
Отговори
# 15
Около мен в детството бяха доста срещани и Ивелина, и Евелина.
Мъжките варианти чух на доста по-късна възраст, и ми звучаха странно, като насила направени на женски имена - като Елен, Маргарит, Диан.

"Модерните" варианти Ивалина, Евалина - не ми харесват.
Изглеждат ми сякаш имат правописна грешка.

По темата:
Младо семейство много сериозно обсъжда в момента дали да не кръстят очакваното момиченце Григория Rolling Eyes
Подбудите са изцяло комерсиални - дядо Григор е доста заможен човек, тип "патриарх", който командори (но и обезпечава финансово) поне 10-12 човека от разширеното семейство. И младите си правят сметка, че малката Григория ще получи за отскок поне 1 апартамент и много други благини Close

# 16
  • София
В на децата градината вчера имаше момиченце, което празнува рожден ден (3 г.) - на тортата пишеше Петрослава... Не го бях срещала досега като име.

# 17
  • София
Ех, какво ли не правят младите за едно финансово обезпечение Grinning Сега като се замисля, добре са преметнали дядо Христо да мисли, че Камелия е на него Grinning Всъщност, и моите две баби смятаха, че съм кръстена на тях, както и цялата рода, нищо, че съм взела само първата буква от имената им.
Ивелина и Евелина бяха много популярни имена и за моето поколение. Дори познавам Ивилина, което звучи като правописна грешка.
Петромир също съм чувала, а във врачанския театър режисьора се казва Петринел.

# 18
Григор май е едното то малкото мъжки имена без женски вариант, но като мислят в тази посока бих предложила - Грегориана

# 19
  • Пловдив
Цветалин познавах.

# 20
Григор май е едното то малкото мъжки имена без женски вариант, но като мислят в тази посока бих предложила - Грегориана
Познавам Григорина, така че явно има.

# 21
Еделина-странно ми се видя.

# 22
  • Пловдив
На моя колежка майката (около 80 годишна) се казва Георгена.

# 23
  • София
Аз познавам няколко Георгени на около 80.
Едната баба на моя съпруг също се казваше така, но тя е била родена преди 100+ години.

# 24
Георгена и Георгия идват от Георги, чувала съм тези имена, и не са ми странни.

Докато тези, които се образуват от Григор - Григория, Григорина, Григориана, Григорена, подобни, са ми много измислени и груби.

# 25
Гюргя-бабата на дядо ми.Явно старо име.

# 26
  • Пловдив
Георгина познавам аз. Над 70 годишна, винаги се представя като Гинче. И Гинчета познавам, пак към тази възраст.

# 27
Еделина-странно ми се видя.
Еделина Кънева не сте ли чували - оперната певица. Даже и със Софи Маринова има песен от преди 25 години поне.
Вилнея, не помня дали е споменавано.

# 28
Аз познавах Георгита.
Иначе Григория си е доста често срещано в Испания. Поне три имаше в университета в моя поток.

# 29
  • Телиш/Плевен
Арън - новороденият син на Натали Трифонова.

Общи условия

Активация на акаунт