От миналата година съм в преддиабетно състояние, като при изследванията ми Декември 2025 доста показатели бяха извън нормата - висока захар, високо кръвно, нисък хемоглобин и други. От Януари до края на Април спазвах хранителен режим и повече физическа активност. При изследванията началото на Май месец, всички кръвни показатели са в нормата, дори и захарта. Обаче за четири месеца съм качила 2 килограма и половина! Показателите са се подобрили, но килограмите са се качили. Сега съм 164 см, и 84,5 кг. Личният лекат и ендокринолога ми предлагат да вземам Вегови. Но прочетох доста разнопосочни мнение. Едни пишат, че действа и се отслабва, но други пишат че отслабва мускулатурата на тялото и после се получават по - големи проблеми. Чета и за Оземпик. Когато изрично попитах ендокринолога за страничните ефекти на Вегови, той не каза нищо, само някакви общи думи, че всички лекарства имат минимални странични ефекти.
Бих се радвала да получа мнение от хора, които взимат Вегови или Оземпик повече от месец - как се чувствате, свалихте ли наистина килограми, някакви странични ефекти усещате ли?