Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 46

• 19 149
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Аз познавам един Любомир Родригез, не помня как му беше второто,  но там историяте е, че майка му забременяла от някакъв кубинец, който учил тук и после си заминал, а тя си отгледала сама детето.

# 31
  • Пловдив
Имахме ученик до миналата година, сега е 5-ти клас  Хектор Василкин Гутеерес. Роден в Испания, майката българка, бащата не знаем, този, който беше вписан като баща в документите имаше съвсем друго име - българско.

# 32
  • София
Градимира.

# 33
Аз пък познавам момиче, родено в Куба, ако не греша и при нея първо беше фамилията на бащата и последно фамилията на майката - например: Габриела Лопес Иванова.
Mama Ru, така е, аз съм запомнила грешно. Намерих статия за имената:
https://www.dw.com/bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B9 … 8%D0%BA/a-6201489
ето го правилото: В Испания традицията повелява всички новородени да получават по две фамилни имена - на първо място винаги се нарежда името на бащата, а на второ - майчиното. Редът на имената обаче години наред е обект на спорове - мнозина майки се чувстват онеправдани заради второстепенната роля на името им. И ето, че властите се намесиха. След ожесточени дискусии за това кое фамилно име да се изписва на първо място, бе приета реформа в закона за гражданския регистър, според която при липса на единодушие у родителите решаващ ще е азбучният ред.и още малко
Скрит текст:
В повечето страни от ЕС е нормално да имаш само една фамилия, но не и в Испания. И поради това програмистите на акредитационния уебсайт на президентството, най-вероятно испанци, не са настроили сайта за хора със само едно фамилно име. "Грешка! Полетата не са попълнени! Моля попълнете презиме № 2!" - гласели съобщенията, появяващи се на монитора, когато неиспански журналисти се опитвали да се регистрират без да зададат жизненоважната втора фамилия.

Наскоро попаднах на един сайт за фамилните имена по света, в който един испанец искрено изразяваше съжаление от факта, че има толкова много имена - Хулио Нестор Хуан Рансел Вилямандос. Човекът живеел от години в Белгия и всеки път, когато трябвало да попълва формуляри и бланки, се сблъсквал с проблема, че те не съдържат достатъчно полета за изреждане на имената му. Трите му малки имена били достатъчно голям проблем, а и на всичкото отгоре най-важната му фамилия се изписва предпоследна - тази на бащата, майчината е на последно място. И докато в Испания той бил сеньор Рансел, в Белгия постоянно го наричали мосю Вилямандос, което му навлякло доста проблеми с институциите.

# 34
  • Пловдив
Доколкото знам, наистина на майката е второ поред, а от нейните две имена се взема първото, от баща и. Поне обичайно. Жената на Симеон Втори нали се казва Маргарита Гомес-Асебо и Сехуела, баща и е Гомес-Асебо и нещо си, майка и - Сехуела и нещо си.
А Петров Петров вярно, че у нас не е странно (както и Кадир Кадир, дето трябва да ходи в Баден-Баден да слуша "Дюран Дюран"), аз изобщо не се сетих, че у нас пак имаме по две имена, звучащи като фамилни, макар и не точно фамилни.
Имах предвид нещо като Маргарита Гомес-Асебо и Гомес-Асебо или Хосе Ортега и Ортега (без Гасет) как би звучало на испански. Flushed

# 35
В Португалия при майка българка (с три имена) се взима лично име на детето + бащино име на майката +фамилия на бащата. Тоест ако са Мария Димитрова Петрова и Иван Георгиев Петров, дете ще е Пенчо Димитров Петров например.
При повторение се допуска да се използва само едното.

Това при смесен брак. Иначе натуралните взимат фамилията на майката (моминска) и фамилията на бащата. Но се представят масово с първото име и последната фамилия.

# 36
От баджа на служителка в офис - Димелла.

# 37
Днес в един магазин майка викаше по момиченце - Талия. Силно се надявам да е било съкратено от Наталия.

# 38
  • Пловдив
И аз, ама давам вероятност доста под 50 на сто. Wink

# 39
Да не би пък да е било Далия?

# 40
Ивела
Алая
Наира
Бърна
Фиона Кожухарова
Аннабелла
Лечко
Ваня Бриана
Виана
Виктория Зая
Ачко
Друми
Йоанна-Грета
Елеонор Марияна
Лео-Димитри Иво Костов
Маританка
Мати (момиче)
ИваИло

# 41
Днес в един магазин майка викаше по момиченце - Талия. Силно се надявам да е било съкратено от Наталия.
Познавах едно детенце Талия, сега трябва да е на 17-18 години. Не беше съкратено от нищо Grinning

# 42
  • София

Дядо ми се казваше така. Simple Smile

# 43
И аз като бях дете , имаше съседка баба Друмка.

# 44
Друми е старо име, от там е фамилията Друмев.

Общи условия

Активация на акаунт