Бродирана красота 137

• 35 135
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Браво. Впечатлена съм. Yum

# 226
  • БЪЛГАРИЯ
Събрахте ми очите! Само за обири сте! Евала!
(а мислех, че само аз съм луда! Grinning Wink )
За Лукас не се тревожете- оригинал са си!
За бродираните чанти и други благинки, тук:
https://www.facebook.com/groups/1557405814514131/
Ще търсите Калинка Малинка (Оксана Атаманенко).
Много свястно и сериозно момиче, от години я познавам и пазарувам от нея. Имаше магазинче в Спортна зала (Варна), но вече само он- лайн работи.
Наслука и да се похвалите с още красоти!

# 227

Да покажа дребос за подаряване. Имам питане- аз като нова в шиенето (две години нищо не са) , как мога да си купя гоблен на хубавите фирми, за които говорите тук, но да е за гобленов бод. Кръстче не съм шила до сега. В магазинчето на Охрид, където ходя, всичко е за гобленов бод, но като чели започвам да разбирам, че май не са мнго добри разработките

# 228
  • с.Николово, обл. Русе
Фирма "Лука - С" има доста модели които се предлагат във вариант кръстче и вариант гобленов бод. За съжаление не мога да ти кажа откъде да си ги купиш "на място". Аз лично като си харесам нещо тяхно имам две дами на които правя поръчка и те ми ги купуват от чуждите сайтове - излиза по-евтино, отколкото ако си го купиш от магазина.

# 229
Добре, а може ли да ми кажете какви са предимствата на кръстчето? Аз не знам защо така ме плаши, освен че не знам как се прави и ми се струва, че се шие двойно и по- бавно

# 230
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
според мен няма по-хубаво и по-лошо.
въпрос на вкус и предпочитание е.

Simple Smile при по-съвременните гоблени се съчетават различни бодове и техники и това ги прави по-интересни, по-нежни и въздушни.
което съвсем не значи, че ако е класически 1:2, 1:4, 1:1 не може да е хубав.

нали няма да започне пак битката "кръстчета като за каре" срещу "българската измислица 1:4"?
Sad

Много свястно и сериозно момиче, от години я познавам и пазарувам от нея. Имаше магазинче в Спортна зала (Варна), но вече само он- лайн работи.

а за нас безфейсните нещо да предложиш?

# 231
Добре, а може ли да ми кажете какви са предимствата на кръстчето? Аз не знам защо така ме плаши, освен че не знам как се прави и ми се струва, че се шие двойно и по- бавно

Както каза Добри, въпрос на вкус  Peace .

Казвам лично за мен - имам ушити над 20 гоблена (големи) с гобленов бод. Години наред не можех да се преодолея да пробвам кръстче. Смятах, че е грубо, че е бод за карета и покривки, и да двойна работа е...Не можех да разбера какъв е проблема да си направя схема за кръстче с гобленов бод (имам такава красота хаха). Но веднъж избрах да шия един модел рози за кръстче за подарък и пак с идея да ги правя с гобленов бод 1:1 , ами то размера става малък, то контура на гобленов бод не стои добре, имаше кръст и полукръст т.е. нямаше как да го постигна с гобленов бод...и така се престраших да посегна към кръстчето. Изгледах 2-3 картинки в нета с обяснение как е правилно да се шие и започнах. Нищо страшно нямаше Simple Smile розите станаха страхотни а аз сигурно никога повече няма да се върна към гобленовия бод.
Новите модели гоблени със смесена техника - кръст, полукръст, контур с различен брой нишки, фр.възли правят гоблените да изглеждат като 3Д , подчертават се детайли абе красиви са ми много. С бод кръстче се запълва по-плътно според мен, няма го това, че някой елемент стои на една страна (посоката на гобленовия бод).
Харесвам някои дизайни за гобленов бод 1:1 и на Лука С и на Солария иконите също, но ето сега лятото ще почвам икона на Солария и ще я ушия с кръстче. Гледах го модела ушит и по двата начина, ами кръстчето ми харесва повече.  

Показвам един мой гоблен (той ми е под ръка като снимка) натисни върху снимката да се отвори по-голяма , този ефект няма как да се получи с гобленов бод.Снимката не е много добра, но мисля, че се виждат различните бодове и ефект.
Скрит текст:

Съвета ми е да опиташ нещо съвсем дребно - мотив за картичка дето се вика и да видиш "твоето" ли е  Wink

# 232
Всичко зависи от дизайнера. Ако даден модел е създаден за бод кръстче трябва да се шие кръстче. Има модели за гобленов бод.
Многоцветните дизайни като ХАЕД или ГК могат да се шият и с двата вида бод, като там се съблюдава размера на каунта на основата.
Но, ако в даден дизайн има смесени бодове - например кръст, полукръст с една, две или три нишки, контур и т.н. екстри, тогава няма как да се шие гобленов бод 1:1. Само като пример показвам моя Риолис, в който има всички видове кръст, полукръст, различен брой нишки. Ако го бях шила с гобленов бод 1:1 щеше да стане мазало
Скрит текст:

# 233
Hands VБлагодаря ви много, от тези подробни обяснения имах нужда, разбрах Hands V

# 234
Здравейте. И аз съм нова, на първия си гоблен съм. Не разбирам много, но все си мислих, че с 1:1 гоблена стои по-финно изрисуван. Или това зависи също и от панамата колко каунта е.

# 235
  • UK
Здравейте, надявам се да приемате нови хора в темата Relaxed

Записвам се с етап от гоблена, който шия в момента- Lakeside Village на Dimensions:

Скрит текст:

Наживо е по- хубав, от снимката малко се губи красотата му.

# 236
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте. И аз съм нова, на първия си гоблен съм. Не разбирам много, но все си мислих, че с 1:1 гоблена стои по-финно изрисуван. Или това зависи също и от панамата колко каунта е.

Simple Smile и двете Simple Smile

1:1 изглежда по-фина от 1:2 и 1:4, а панамата обикновено е 22 каунт. поне българската е такава, за румънската не съм сигурна.

за кръстчетата се използват 14, 16, 18, каунт аиди, лен с по-голям каунт, понякога през дупка...
за възглавнички има и 9, 11 каунт...

# 237
Ava, точно този искам да започна и аз за себе си, така се зарадвах, като видях. Това кръстче ли е? Може ли да ми кажеш подробности за комплектовката, цена, размер, брой цветове .При магазина дето си ги взимам, има комплектовка за гобленов бод, но не знам дали добре е направено .Незнам как да кача снимка от сайта, за да видят и разбирачите как е цветово изпълнението и да кажат мнение. ГоблениРумина е сайта, в отдел пейзажи го има, Селище край Езерото се казва .Моля ,вижте и другите

http://goblenirumina.com/peyzaji/selishte-kray-ezeroto

май успях
Може да ми го направи жената на немската панама, 16ст, 30/36 размер ще дойде, цена още не знам.Какво мислите?

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 23:43 от AnMary

# 238
  • БЪЛГАРИЯ

а за нас безфейсните нещо да предложиш?

Гуде, единственото решение, според мен, е да я попитам дали няма други опции за общуване- скайп, вайбър и т.н. Защото не е възможно да направя избор вместо теб! Много, разнообразни и красиви дизайни предлага- правилно е сама да си ги огледаш и да прецениш. Да са само чантите- здраве му кажи, а то...
Хич ли никой около теб няма фейс бе, поне да хвърлиш едно око на асортимента?! Я, напъни някой да ти покаже страницата ѝ, така и да се разбереш директно с нея ще можеш.

# 239
http://goblenirumina.com/peyzaji/selishte-kray-ezeroto

май успях
Може да ми го направи жената на немската панама, 16ст, 30/36 размер ще дойде, цена още не знам.Какво мислите?

Прекрасен гоблен на Дименшъс. Съветвам ви да си купите оригинала, ако не - в нета има схеми, които може да си изтеглите безпплатно. Цената от 105 лева въобще няма да я коментирам, само ще кажа, че оригинала на Дим ще ви излезе по-евтин.

Намерих схемата
http://krestikom.net/forum/showthread.php?t=7272

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 23:44 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт