Бродирана красота 137

• 35 073
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
st. Dobri, браво на теб! Изглежда трудничко и доста пипкаво! ще ми бъде интересно да покажеш нещо сътворено от теб  по тази технология Simple Smile.

NoMe ❄️, /няма го припадащото емотиконче/. Доста внушителен проект, но на края ще стане красота. До колкото различавам от снимката шиеш с два ката конец, на какъв каунт? Едно време се бях захласнала по един ХАЕД, който ако не се лъжа трябваше с един кат да се шие на 25 или 26 каунт /кръстче/ което ме разколеба.

Искам да помоля Малко сладко коте, мисля че тя имаше схемата на Dimensions 08733 - Coming home for the holidays.

Имам този ключ :

Скрит текст:

Bundle 2 свършва до някъде на първата страница и продължава от някъде на втората страница и понеже няма застъпване не мога да преценя дали не липсва някой номер. Ще е удобно ли да помоля да хвърли едно око, дали има всички налични номера конци на тази схема, защото правя ключа в момента, а с pyypi ни сърбят пръстчетата да го започнем Grinning.

# 271
  • БЪЛГАРИЯ
...
Simple Smile момичета, усъвършенствам плетене с игла за шиене Simple Smile ставам м'оооого добра. Simple Smile ама как се надувам само.

Гуде, на туй му се дума "фриволитЕ".

Скрит текст:
В твоя пример е с игла, но в "оригинал" се плете със специална совалка:

Така започва всичко:

За да се превърне в изумително творение- многопластово фриволитЕ или "анкарс":

# 272
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
знам за фриволите, и за кене знам.
но за първи път попадам на фриволите с игла и много ми хареса Simple Smile
чак до тез красоти и висоти не съм стигнала
аз се радвам и на малкото Simple Smile

# 273
Зори шия го на 18 каунт с два ката, кръстче. Мнооооого бавно върви, защото има страшно много единични бодчета и много честа смяна на конеца, но много ми харесва, много .....

# 274
  • София

Искам да помоля Малко сладко коте, мисля че тя имаше схемата на Dimensions 08733 - Coming home for the holidays.

Имам този ключ :

Скрит текст:

Bundle 2 свършва до някъде на първата страница и продължава от някъде на втората страница и понеже няма застъпване не мога да преценя дали не липсва някой номер. Ще е удобно ли да помоля да хвърли едно око, дали има всички налични номера конци на тази схема, защото правя ключа в момента, а с pyypi ни сърбят пръстчетата да го започнем Grinning.
Не съм МСК, ама се разрових в нета:)
Скрит текст:

като се цъкне на снимката има и допълнително увеличение
според тая картинка би трябвало да нямаш друг цвят между двата.
(аз не шия почти, затова и не пиша, само надничам от време на време  Hug)

# 275
Simple Smile ванче, не се притеснявай. не си сама. Simple Smile
може и да не шием, но пък добре ни върви приказката.

# 276
Ivanichka, много благодаря!

# 277
мацки, обявявам среща Simple Smile
24 (сряда) след 5 часа, около  румънското Simple Smile
точното място ще се уточнява. Simple Smile
който иска да показва е добре дошъл; който иска да гледа - също.
ако някой го напъне да шие - проблем няма Simple Smile ще го гледаме и ще му се радваме Simple Smile

# 278
Честит празник!
Искам да питам, ако някой е поръчвал от "Муркини ръкоделки" какви са му впечатленията, писах запитване пращат ли и до сега до Бг (с Гугъл преводача, че руския ми е Нула), имам даже входящ номер, ама нищо повече вече известно време. Гледам че имат избори, не знам кога им е Великдена, ама не се престрашавам... не ми е спешно де.

Аз поръчвах веднъж преди години, нещата дойдоха на митница, защото бяха тежички (рамки и стан на Арабеска), но иначе нямаше проблеми.

Преди месец отново се върнах при тях, исках да си поръчам няколко комплекта, но нещата не завършиха добре. В крайна сметка поръчах от друг магазин. Дългата история я слагам в спойлер.

Скрит текст:
Поръчах си нещата, платих с ПейПал, всичко ок. На следващия ден получих съобщение от администратор, че всъщност два от гоблените, които съм си поръчала, ги нямали налични, и въпрос с какво да ги заменим. Въпросните два гоблена са 2 части от триптих, тоест трябват ми и трите. Аз питам - не можете ли да ги поръчате от производителя (Нова Слобода)? Мога да почакам да ги доставите. Те: Не, спряни са от производство. Аз: (наум) Ами що тогава на сайта ви са посочени, че са в наличност? Не бяха със статус "поръчай", а директно "купи". Черна точка номер едно.

Пиша им (след като отделих поне два часа да гледам какво още бих могла да си допоръчам и да съвпадне горе-долу като цена): Заменете ми ги с тези и тези, обаче потвърдете, че са в наличност (наум) щото на сайта ви толкова може да се разчита, явно. Те: мълчание. Черна точка номер две.

Действието се развива в петък следобед, но тъй като аз съм свикнала да ми отговарят бързо от други места, липсата на отговор ме изнервя. В ума ми се въртят варианти откъде и как да си допоръчам липсващите два гоблена и с какви пари, което зависи от техния отговор. Чакам към  един работен ден и в понеделник вече им пиша, че ме безпокои липсата на отговор и не може ли да ми отговорят? Те ми отговарят (почти веднага), че е минало малко време, откакто съм ги питала, и че не работят в събота и неделя. Аз: (наум) ок, ще мълча и ще чакам, да ви видя кога ще ми отговорите. Става вторник. Става сряда. Става четвъртък. Повече от три дни аз чакам да ми отговорят някакви неща дали ги имат налични. Черна точка номер три.

В петък към следобеда решавам да сложа край - пиша им, че с оглед на времето, което им отнема да ми отговорят, и с оглед на това, че две части от три ги няма и трябва да ги търся на друго място, съм решила да отменя поръчката си. Извинявам се за неудобството и моля да ми върнат парите на пейпал адреса. Отговор пристига мълниеносно като за тях - преди да е изтекъл и час (могат, значи). Пишат ми, че колко жалко, те тъкмо щели вече да ми изпратят поръчката. Аз (наум): аха, а толкова ли беше трудно да ми потвърдите, че имате налични гоблените, а? Не че ви вярвам и на една дума от пасивно-агресивния отговор, който се опитва да ми наложи чувство на вина. Черна точка номер финална, никога повече няма да пазарувам от вас.

Щели да предадат на счетоводството да ми върне парите. Действието в ПейПал отнема една минута и не е нужно да се занимава счетоводител с това, но аз решавам да видя предполагаемата им счетоводителка дали и тя е бърза като тях. ДЕСЕТ ДНИ по-късно пари няма. Не съм притеснена, защото ПейПал има защита. Отварям диспут - на следващия ден парите са върнати.

Извод: от тези хора точност и коректност не може да се очаква. Сайтът им не отразява верни наличности. Очевидно си следят пощата, но не отговарят и не действат навреме. Ниво на обслужване на клиента - нулево.

Междувременно още същия ден си поръчах първоначално избраните гоблени, всичките три части, от stitchshop.ru - на по-скъпа цена, защото за Русия украинските гоблени са вносни, но мениджърката отговаря на секундата и каквото пише, че е налично, наистина е налично. Та ако е за нещо, което го има и там, препоръчвам Стичшоп.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 09:21 от Ghibli

# 279
  • sof
Ghibli, Благодаря за отзива, ще кажа ако имам отговор изобщо.

# 280
  • София
Момичета, шили ли сте нещо на фирма Candamar? Дали им се получават хубаво нещата? Има ли някакви особености (например като Ланарте, които са ми много трудни на мен заради начина, по който се шият през бод, тъй като не мога да си разграфя добре панамата и т.н.)? Конци на DМС ли използват те или други (ако знаете)?

# 281
st. Dobri , аз също се бях зарибила да пробвам, но явно нещо иглата ми не беше подходяща. Ухото беше по-широко, отколкото иглата и не успявах да промуша през него изплетеното. Питах една дама в плетаческата тема май беше, ама тя реши за по-лесно да ми се скара и така зарязах всичко. Иначе очите ми останаха в едни бижута, правени с тази техника.

# 282
Момичета, шили ли сте нещо на фирма Candamar? Дали им се получават хубаво нещата? Има ли някакви особености (например като Ланарте, които са ми много трудни на мен заради начина, по който се шият през бод, тъй като не мога да си разграфя добре панамата и т.н.)? Конци на DМС ли използват те или други (ако знаете)?

прекрасни са.
имат различни бодове, с различен брой конци, в един даже имаше изискване от едната страна полукръстчето да е наляво, а от другата - надясно, за да се получи по-хубав ореола. Simple Smile
конците са си тяхна марка.
 Simple Smile

st. Dobri , аз също се бях зарибила да пробвам, но явно нещо иглата ми не беше подходяща. Ухото беше по-широко, отколкото иглата и не успявах да промуша през него изплетеното. Питах една дама в плетаческата тема май беше, ама тя реши за по-лесно да ми се скара и така зарязах всичко. Иначе очите ми останаха в едни бижута, правени с тази техника.

моята игла е най-обикновена губерка. в издирване съм на точната, но не бързам - енерго-пестелива съм. Simple Smile
а преждата ми е най-обикновен ПАН, останал от нещо, което съм правила за големите деца преди 100 години Simple Smile
ако дойдеш на срещата утре ще показвам, колкото знам де.

за утре: аз и динков. други мераклии има ли?

# 283
  • София
Ох, не можах да стигна до тази тема вчера - съжалявам, че съм пропуснала запитването на Зори. Ако все още има нужда, свиркайте, ще снимам каквото трябва.
Добри, иска ми се, ама няма как да дойда... Нещо следвеликденско да организираме? 3-4 май нещо?

# 284
не пречи. Simple Smile на 5 май съм до НДК от 2 до 5.
там има хубави местенца Simple Smile все някъде ще се сместим.

да не си помислите, че утрешното се отменя? Simple Smile и двете, дядо попе.

Общи условия

Активация на акаунт