Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако бебето ми не яде достатъчно и наддава малко или отказва да яде и се притеснявам за количеството храна, което приема?
Какво да правя, ако бебето ми не наддава и приема малко количество кърма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако бебето ми не яде достатъчно и наддава малко или отказва да яде и се притеснявам за количеството храна, което приема?
Ако бебето ви не яде достатъчно и наддава малко, опитайте да го храните на поискване, особено когато е сънливо и задължително през нощта. Редуването на гърдите може да помогне при колики. Уверете се, че бебето е спокойно с пълни пелени и наддава тегло редовно. Не се тревожете прекалено много и мерете бебето веднъж седмично. Ако бебето ви не иска да яде и се притеснявате за количеството храна, което приема, опитайте да го храните на поискване, особено ако има колики. Редуването на гърдите може да помогне. Уверете се, че бебето е спокойно с пълни пелени и наддава правилно. Не се тревожете прекалено много и мерете бебето веднъж седмично.
-
Какво да правя, ако бебето ми не наддава и приема малко количество кърма?
Ако бебето не наддава и приема малко количество кърма, опитайте да го храните на поискване, особено когато е сънливо, и задължително през нощта. Редуването на гърдите може да помогне при колики. Уверете се, че бебето е спокойно с пълни пелени и наддава тегло. Не се тревожете прекалено много и мерете бебето веднъж седмично.
Относно малкото количество мляко, моето бебе също на 2 месеца изпиваше максимум 90-100 мл мляко, хранеше се 6 пъти на ден... през ноща никога не сме я будили. Привърженичка съм на теорията, че през ноща организма трябва да почива, както при нас възрастните така и при деца и бебета.