Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Станете част от историята на "Книга на красотата"

 • 35 967
 • 1 480
 •   1
Отговори
 • Мнения: 39
В последните години обществените дискусии по темата за правата на жените и женската гледна точка към света стават все по-задълбочени и все по-голямо внимание се отдава на нежния пол във всичките му роли и аспекти на живота.

Като част от тази позитивна тенденция, кампанията на Dove повдига важната тема за самооценката на жената и болезнената нужда да се преосмислят стереотипите за женска красота, налагани твърде отдавна от твърде много индустрии в световен мащаб.Кампанията цели да открие и да разкаже истинските истории на 10 български жени през погледа на някои от най-вдъхновяващите съвременни писатели на България. Историите ще бъдат обединени в първата по рода си „Книга за красотата“, за да достигнат до хиляди български жени в един красив и нестандартен творчески опит да промени гледната им точка към самите тях.

„Търсим истинските истории на истинските жени, които може би вярват, че са „съвсем обикновени“. Като творец разбирам прекрасно, че зад привидно обикновените истории се крие най-необикновената красота. За мен тази кампания е не само вдъхновяваща, но и безкрайно важна. Заставам зад нея като писател и като жена. Защото в този объркан свят твърде много жени са доведени до вярата, че красотата се определя от мерки, теглилки и физически дадености. Нашата работа е да им дадем очи на заем, за да видят повече. Очите на творци.“ казва Елица Мавродинова, един от авторите, които застават зад инициативата.

Други талантливи имена, които ще участват в проекта са Теа Денолюбова, Ралица Генчева, Деси Нико, Ралица Стоянова и, разбира се, мъжете, без които гледната точка към проблема нямаше да е достатъчно богата: Радослав Гизгинджиев и Росен Димитров. Авторите ще се срещнат лично със своите героини, за да чуят историите им от първо лице и да почерпят истинско вдъхновение от истинската красота.

Именно тази истинска красота е и олицетворение на кампаниите на Dove през годините, посветени на борбата с непосилните и изкуствено наложени критерии за женска красота. Dove се застъпва за естествения външен вид на жените и работи против нереалистичния идеал за красиво, наложен в нашата култура.
В основната визия за тази година са снимани български жени, чиито изображения не са oбработвани и променяни с помощта на графични програми, защото идеологията на бранда е именно в това да покаже колко са прекрасни те със своята естествена красота.

Бъдете главни героини в "Книга за красотата"
Включете се в анкетата на Dove и отговорете на въпросите на www.dovemybeauty.bg. Чрез участието ви имате възможност да сте сред десетте дами, чиито истории ще станат част от "Книга за красотата", но и ще успеете не само да погледнете на себе си с други очи, но и ще помогнете на хиляди други жени да се почувстват по-красиви от всякога.

Включете се и в темата и споделете с нас какво смятате, че прави една жена красива.
В продължение на месец всяка седмица ще дискутираме нови въпроси и всяка седмица по трима от участниците в дискусията ще получават подаръци от Dove. Споделянето на темата във Facebook чрез бутон "Сподели" под заглавието удвоява участието в томболата.
Освен това ще споделяме с вас интересните истории на известни жени, за да се вдъхновим и да открием заедно истинската красота, да повярваме и да събудим увереността си, че сме неотразими, защото сме себе си!

Втори въпрос от нашата игра
Трети въпрос от нашата игра
Четвърти въпрос от нашата игра
Пети въпрос от нашата игра

Прочетете откъси от разказите в "Книга за истинската красота":
Истории за истинската красота: В Анелия живее слънце
Деси и сто чудеса
Казвам се Елена
Фениксът
Запознайте се със Симона
Къде се крии красотата на българската жена?Запознайте се с общите условия на нашата активация ТУК.

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 14:43 от Редактор**

# 1
 • София
 • Мнения: 2 215
Искрената Усмивка, прави една жена красива.

# 2
 • Мнения: 2 316
Да носи вътрешна увереност, спокойствие, лъчезарна

  # 3
  • Мнения: 2 441
  Усмивката и харизмата на жената я правят красива.

  # 4
  • София
  • Мнения: 1 117
  Увереността, очите, усмивката и усещането за жена я правят красива

  # 5
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
  • Мнения: 11 717
  Усмивката и увереността в себе си прави жената красива!

  # 6
  • Mediterraneo
  • Мнения: 31 782
  Самочувствието, че тя самата се харесва в кожата си, прави една жена красива. Външният вид е субективна величина.

  # 7
  • Мнения: 1 012
  Усмивка, увереност, спокойствие.

  # 8
  • Мнения: 375
  Една жена е красива с усмивката си и с отношението си към другите.

  # 9
  • Мнения: 11 234
  Красотата е съвкупност от доста неща. Не е достатъчно само да си красив външно,но и вътрешно. Да си добър човек,да се усмихваш,да носиш красотата вътре в себе си.

  # 10
  • Мнения: 221
  Ако жената е уверена, ако познава се е си, ако има цели, ако с годините запази усмивката си, то тя е красива!

  # 11
  • Мнения: 748
  Определено самочувствието,  увереността и добре поддържания външен вид правят една жена красива, да не забравяме и това,  да бъде обичана и обичаща .

  # 12
  • Мнения: 890
  Има много неща, които правят жената красива. Като се почне от външни белези като хубава усмивка и се стигне и до вътрешните такива - самоувереност, харизма, лъчезарно излъчване и т.н. Красотата за всеки човек е субективно понятие, но има някои белези, които се приемат за красиви от по-голямата част от хората. Няма как да се отрече, че една усмихната лъчезарна жена не е красива пък дори и да има тъмни кръгове от недоспиване например. В крайна сметка всяка една от нас носи красотата в себе си  bouquet 

  # 13
  • Мнения: 19 204
  Естественост и жизнерадост.

  # 14
  • Мнения: 25 557
  Самочувствието, вътрешното равновесие, искрената усмивка правят всяка жена красива Simple Smile

  Общи условия

  Активация на акаунт