Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 287
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • София
За киви, помело, спанак и лапад се сещам на прима виста😊

# 481
Момичета, в 35 седмица съм. Изписаха ми няколко вида хапчета желязо да пия, но кажете и как да си набавя бързо от плодове  , зеленчуци... Моля за съвет за бързо качване на хемоглобина
Здравей. И аз съм с нисък хемоглобин. Даже засега лекарства не са ми предписвали, а ми препоръчаха спанак, коприва, лапад..абе такива зеленаци, също така месо и яйца.

# 482
За хемоглобин сок от червено цвекло.

# 483
  • Благоевград
Чай от коприва също помага, но не знам дали може да се пие по време на бременност, попитайте лекар. Когато правех кръвоизливи, моя позната АГ ми каза да си варя коприва.

# 484
Стафидите и бадемите също са богати на желязо и подходящи при анемия.
Само не забравяйте, че каквото и да консумирате за увеличаване на желязо (хемоглобин), трябва да се комбинира с витамин Ц, за добро усвояване.

# 485
  • Варна
Силно препоръчвам коприва Blush

# 486
Вчера търсих какви билки са разрешени по време на бременност и на няколко места пишеше, че копривата е неподходяща при бременност. Което доста ме учуди...

# 487
Биозин мама х1 и 2х1 тотхема.  От 106 вдигнах на 119 хемоглобина 👍

# 488
Вчера търсих какви билки са разрешени по време на бременност и на няколко места пишеше, че копривата е неподходяща при бременност. Което доста ме учуди...
дори и да се хапва сготвена ли? Понеже на мен желязото на хапчета не ми се отразява добре,а имам недостиг се надявах,че от коприва ,спанак и черен дроб мога да наваксам  Rolling Eyes

# 489
И моя хемоглобин пада доста. Като беше 110 пробвах да го вдигна с храна, всеки ден сок от червено цвекло с ябълка и морков, цитруси, киви, сурово кашу и какво ли още не + по едно хапче малтофер и въпреки всичко падна на 103. АГ ми смени хапчетата и сега пия ампули тот'хема 2х1 и за една седмица вдигнах на 108, явно с храната не ми се усвояваше за съжаление.

# 490
  • София
Силно препоръчвам коприва Blush
Супа с коприва и ориз няма да навреди Simple Smile

Не съм чела, че не е препоръчителна по време на бременност.

Моята дъщеря на 6м беше с нисък хемоглобин. Захранена беше по ранната схема. И педиатърката каза "зелена диета". Колко коприва изяде туй дете... Simple Smile

# 491

На други места пише, че е ОК... Не знам...

# 492
Супер сте, момичета ❤️ Повечето неща ще изпробвам за хвмоглобина
И да ви попитам - с какво дезифенкцирате покупките за бебетата (кошарата, количката, килимчето за игра, люлее стол и тн)

# 493
Оххх, каква глупост направих Sad Държа си хапчетата в специална кутия, разпределени по дни. Стана време да взема днешните, но нещо се бях замислила и взех че нагълтах и дуфастона и аспирина, които трябваше да отделя за довечера. Така ми се събира двойна доза Дуфастон, вместо едно хапче, две, а от последния прием на аспирина пък са минали само 12 часа Sad Довечера май ще добре да пропусна приема?

# 494
  • София
Трябва да прочета за копривата.
Имам един стар справочник за билките. За копривата единствената забележка е, че може да предизвика раздразнение на кожата при бране. (без ръкавици предполагам)

Супер сте, момичета ❤️ Повечето неща ще изпробвам за хвмоглобина
И да ви попитам - с какво дезифенкцирате покупките за бебетата (кошарата, количката, килимчето за игра, люлее стол и тн)
Най-безобидно е минаване с кърпа и разреден спирт (вода с мед. спирт).

Миналата седмица съседката ми каза, че нейна приятелка си миела прозорците (стъклата) с вода с малко антибактериален гел в нея. И ставали перфектни. Не съм пробвала Simple Smile

Предполагам същото може да се приложи и за бебешки принадлежности (кошара, легло, стол и т.н.). Бочко имаха бебешки гел, но трябва да се види кой беше с отмине и кой без. Ползвала съм на Бочко преди години гел без отмиване.
У дома използвам Живасепт.
Килимчето за игра перях в банята.

Общи условия

Активация на акаунт