Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 211
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Мами,
Преди БХС може ли да се хапва или се прави на гладно? Simple Smile

Може да се яде.

# 646
Еni, не е необходимо кръвната проба да се взема на гладно.

# 647
Привет,
Бременна съм в 7ма седмица. Имам киселини, до вчера се търпеше, но днес е непоносимо. Лекарката ми изписа Церукал, но чета в листовката, че не се препоръчва през първите 3 месеца на бременността. Някоя да го е пила?

# 648
  • Благоевград
Привет,
Бременна съм в 7ма седмица. Имам киселини, до вчера се търпеше, но днес е непоносимо. Лекарката ми изписа Церукал, но чета в листовката, че не се препоръчва през първите 3 месеца на бременността. Някоя да го е пила?

Пробва ли да изключиш плодовете и зеленчуците за ден-два? Аз нямам киселини, но правя гастритни кризи и ми изписаха Нолпаза, но не повече от 1-2 дни. И задължително сутрин след събуждане веднага един солен сухар изяждам, което много ме облекчава и да не ми се гади.

# 649
На мен няма нещо от което да нямам киселини. Плодове, зеленчуци, дори вода, ако не е студена.. На обяд ядох ориз в момента имам чувството, че хранопровода ми се разяжда ... Иначе не ми се гади (слава Богу), но тези киселини..

# 650
  • Наблизо
Пробвай с препечени филийки със сирене или пюре от картофи.

# 651
Мами,
Преди БХС може ли да се хапва или се прави на гладно? Simple Smile

Може да се хапва. Това изследване не се влияе от храна.

# 652
Здравейте, разбрах, че на първи преглед се ходи към 12 г.с., но как изчислявате гестационните седмици? Аз изчислявам бременността си със закъснението на цикъла. Правилно ли е?

# 653
Здравейте, разбрах, че на първи преглед се ходи към 12 г.с., но как изчислявате гестационните седмици? Аз изчислявам бременността си със закъснението на цикъла. Правилно ли е?

Смята се от първия ден на последната менструация.

http://9m-bg.com/kalkulator-bremennost/

# 654
12 г.с. те записват на ЖК,но можеш и по-рано да отидеш на преглед, да видите дали ембриончето е на правилното място ,пък и около 6-7 г.с. дори има и пулсации и си е вълнуващо ❤

# 655
Благодаря ви! Тогава значи съм в 4-та г.с. Досега го смятах от последния ден на цикъла.
Още не съм си избрала лекар. Набелязала съм си няколко болници, предстои да ги посетя и тогава ще реша.

# 656
Момичета, на някоя от вас да и се е появявал херпес на устата по време на бременността? Купих си Фенивир и се мажа..Дали може да навреди с нещо ? Sad

# 657
Момичета, на някоя от вас да и се е появявал херпес на устата по време на бременността? Купих си Фенивир и се мажа..Дали може да навреди с нещо ? Sad

Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, не използвайте ФЕНИВИР, освен ако не ви е предписан от лекар.
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Трябва да се посъветваш с лекар. Аз съм в 9 месец, до сега 2 пъти ми излизаше херпес и лекаря не ми позволи да се мажа с фенивир. Малко паста за зъби и минава. Просто по време на бременност имунната система е отслабена и избива какво ли не.

# 658
Може да ползваш Ацикловир крем. Аз съм ползвала със знанието на лекар.

# 659
Много се притесних..Мазах се 2 пъти..Sad

Общи условия

Активация на акаунт