Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 627
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Знам, че по време на бременност се появява сърцебиене, поради увеличеният обем на кръвта. На мен няколко кардиолога са ми казвали това+ напрежението в гръдният кош.
Тези констации обаче се правят след обстойни изследвания, ЕКГ и ехокардиография от кардиолог.
Препоръчвам д-р Чилингерова в св. Екатерина. Тя е кардиолог за бременни и деца. Записва се час, не работи със ЗК, претляда е 60 лв.

# 91
Благодаря ви. Кардиологът ми направи ЕКГ и ехокардиаграфия и ми обясни че сърцето ми е здраво. Същото се случи и при ендокринолога.

# 92
Моника ,  все едно описа мен .
Вчера бях на кардиолог , и отг е както при теб. С две думи всичко е точно 👍

Забелязала ли си кога се случва ? При мен е основно след хранене и ако се претоваря с малко повече домакинска работа.
Двуплодната Б също е фактор при мен .

# 93
И на мен ми се случваше, особено с напредване на бременността и когато плода е високо и като си хапна едно хубаво...сега мисля, че вече леко се е смъкнал, защото пулса в не ми се ускорява така и киселините малко се успокоиха...преди един месец бяха ужасни

# 94
И аз имам сърцебиене от време на време, в 23гс съм. Чела съм, че е нормално при бременност, а и кардиолога ми го каза. Лекарят ми каза да избягвам да се тъпча късно вечер с храна и да не ям много тестени изделия, те натоварвали корема, а от там и тялото. Но ако кръвното и ЕХГ е нормално няма място за притеснение, щом те е видял кардиолог.

# 95
В 6 г.с + 6 съм, никой все още не ми е мерил кръвното. Все се каня да сложа батерии на един Лидл-скк апарат за кръвни дето се подмотва вкъщи, но се притеснявам дали е точен.

Някой знае ли йод и селен в урина с каква цел се изследват?

# 96
Не съм забелязала определено време когато ми се случва, защото е през целия ден. Както лежа, дори съм се събуждала от сън от самото сърцебиене. Както седя в момента съм с пулс 90, след половин час става 115, след 15 мин отново 90, след още половин час 120. Това е, че постоянно се променя и то изведнъж.
Забелязвам, че понякога изпадам в нещо като паника. Когато се занимавам с нещо и съм сред хора почти не мисля за проблема. Но най често се чувствам дискомфортно вечер. Трудно ми е да заспя. Нямам проблеми с кг. В момента съм 54 кг. Порастнала съм единствено на коремче.

# 97
При мен е същото положение. Аз съм в 11 г.с и също получавам сърцебиене, дори на моменти имам чувството, че и въздух немога да си поема, чувството е много неприятно и стигам и аз до паника. Вечер ми е най- гадно... но ми се случва събуждам се от сън, отивам до тоалетната и все едно съм тичала цяла нощ... сърцето ще ми изкочи. Споделих и аз с моя лекар, той ми каза, да не се притеснявам и да не му обръщам на това внимание. Но мисля следващия път да го попитам, дали мога да пия нещо с което да се успокоявам... не е приятно чувството, на моменти изпитвам и страх.

# 98
В 6 г.с + 6 съм, никой все още не ми е мерил кръвното. Все се каня да сложа батерии на един Лидл-скк апарат за кръвни дето се подмотва вкъщи, но се притеснявам дали е точен.

Някой знае ли йод и селен в урина с каква цел се изследват?

Съветвам те даже да си купиш апаратче за кръвно. Те са от порядъка на 30-40 лв. Ако не сега, в по- напреднала бременност ще ти трябва, за да си следиш кръвното. На мен са ми казали да го следя сутрин и вечер по веднъж, а ако не се сетя два пъти , поне веднъж на ден. За плода изобщо не е добре високото кръвно до колкото са ми казвали.

# 99
  • Пловдив
Нормално е при бременност пулсът да е по-ускорен, но аз още отпреди периодично имам пристъпи на надкамерна тахикардия с пулс180-200 и се притеснявам с напредването на бременността да не започнат отново.

# 100
Може да има промяна в хормоните на щитовидната жлеза, на което да се дължи това сърцебиене. Изследвали ли сте си ТСХ? Ако приемате хормони в случай на заболяване на жлезата, то е възможно да се налага корекция в дозата.

# 101
Може да има промяна в хормоните на щитовидната жлеза, на което да се дължи това сърцебиене. Изследвали ли сте си ТСХ? Ако приемате хормони в случай на заболяване на жлезата, то е възможно да се налага корекция в дозата.

Изследваха ми ТСХ и е в норма. Гледаха ме на ехограф. Всичко е наред.

# 102
  • Gotham City
Момичета, вече имам резултатите от късния БХС, но се оказа, че доктора ми не е в града. Така се стекоха обстоятелствата, че когато се върне, пък аз няма да съм в града, изскочи непредвидено пътуване, което нямахме как да отменим, колкото и да се мъчихме.
Искам да помоля две неща:
1. Кажете според вас как са резултатите? Там ми казаха, че е нисък риск, но все пак.

Скрит текст:

2. Препоръчайте ми витамини, които не съдържат Омега 3

# 103
Защо да не съдържат Омега 3?

Сериозно се замислям да пусна една тема за витамините и добавките, които могат да се приемат или не по време на бременност... Преди няколко страници писахте, че магнезий не било добре да се приема в началото. Ама защо...Вредяло. Нищо повече. Днес питах гинеколога ми, каза, че може. Омега 3 също каза, че може. Поръчала съм си мултивитамини с желязо, витамин А и какво ли още не, водят се пренатални, органични, хубави, ще каже някой, че не може... Ама гинеколог с много добро име каза, че може, щом са органични и че са много хубави

# 104
  • Gotham City
Защо да не съдържат Омега 3?

Сериозно се замислям да пусна една тема за витамините и добавките, които могат да се приемат или не по време на бременност... Преди няколко страници писахте, че магнезий не било добре да се приема в началото. Ама защо...Вредяло. Нищо повече. Днес питах гинеколога ми, каза, че може. Омега 3 също каза, че може. Поръчала съм си мултивитамини с желязо, витамин А и какво ли още не, водят се пренатални, органични, хубави, ще каже някой, че не може... Ама гинеколог с много добро име каза, че може, щом са органични и че са много хубави

Защото ми става много зле от Омега 3

Общи условия

Активация на акаунт