Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 732
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Мисля да пробвам със студен компрес...

Аз нямам против препоръките. Един ще каже едно, друг друго. Ако има единодушие, то най-вероятно е ОК, ако има разногласия, значи трябва да се подходи по-внимателно

# 151
Само парацетамол и не е проблем до 3х1 на ден , но не повече. Дори за зъбобол пак него дават .

# 152
Мисля да пробвам със студен компрес...

Аз нямам против препоръките. Един ще каже едно, друг друго. Ако има единодушие, то най-вероятно е ОК, ако има разногласия, значи трябва да се подходи по-внимателно
Масаж на скалпа много помага, поне на мен ми действа по-добре от всякакви лекарства..а някои хващат косата близо до корена и  леко скубят..също помага

# 153
За главоболието виж си кръвното. Аз имах много ниско и силно главоболие, пиех вода с лимон и ядеш нещо солено или сладко.

# 154
Вода с лимон е за смъкване на кръвното... Баба ми пие,когато и е много високо.
За вдигане на кръвно, най-добре много солен айрян.

# 155
Благодаря, момичета. Засега стискам зъби и това е. След малко си лягам и се надявам да ми мине. Иначе кръвното ми е 100/73

# 156
За главобол аз си масажирам веждите с кокалчето на пръстите. Много е отпускащо

# 157
Парацетамолът е позволен по време на бременност. За главоболие няма какво друго да пиеш, освен него. Всички други болкоуспокояващи при главоболие са забранени. Аз рядко страдам от главоболие, но точно по време на бременност съм имала зверска криза и един парацетамол направо ме съживи. Grinning Консултирай се все пак, с лекаря си, ако имаш притеснения. Но по време на бременност заради хормоналните промени, главоболието е често срещано. Някои бременни страдат от него цяла бременност, особено такива, които са предразположени, напр. с мигрена.

# 158
И аз имам дни със зверско главоболие. Пия по половин парацетамол, няма проблем, питала съм АГ.

# 159
  • Наблизо
Здравейте момичета! Глупав въпрос ,но в коя седмица почва да расте корема?
Също така нормални ли са придърпвания в корема и да продължават менструалните болки в 7ма седмица?
Благодаря!

# 160
Също така нормални ли са придърпвания в корема и да продължават менструалните болки в 7ма седмица?
Благодаря!
на мен започна да ми личи от 3-тия месец.. а придърпване и лека менструална болка съм имала до 10-12 седмица, но при всеки е различно

# 161
Благодаря!
Хехе, сега бързаш да ти личи , но като не можеш да си обуеш обувките ще се чудиш защо си бързала Simple Smile При всеки е различно. Някои  момичета са много слаби и даже до 7 мия месец почти не им личи. Аз си имах малко коремче от преди и още от 4-тия месец си щръкна Simple Smile
Придърпване и аз усещах доста време. Казаха ми, че е от разпъването на разтящата матка.

# 162
При първа бременност обикновено проличава по-късно. И аз първият път бях много нетърпелива, но ми пролича чак в края на 6ти-началото на 7ми месец. Grinning Преди това имах леко коремче, което изглеждаше сякаш съм хапнала малко повече и при това се виждаше само, когато бях с тясна блуза. Сега ми пролича малко по-рано, но пак не беше много рано. Няма за къде да бързаш. Не е никак удобно да си с голям корем, даже съчувствам на жените с огромни кореми. Моят не е чак толкова голям и пак съм трудно подвижна. Втората бременност се молех да ми проличи колкото се може по-късно, да си нося дрехите и да ми е леко. Grinning

# 163
До четвъртия месец не ми личеше изобщо. Коремът ми порасна изведнъж в пети месец, но в широки дрехи никой не забелязваше. В шестия, обаче, стана очеизваден за всички познати и непознати Joy Сега влизам в седмия и вече започва да ми пречи, когато се навеждам. Не знам до деветия какво ме чака Stuck Out Tongue Winking Eye

# 164
  • Наблизо
Благодаря ви!Не че бързам,а ми е притеснено дали всичко е наред.
Придърпването е много неприятно,напоследък се засили,докато менструалните болки започнаха да са на по-радко.
Докторката ми каза,че е напълно нормално..но (сега пак ще вляза в смешките) като имам по-тежка криза от мускулни болки и придърпване или менструалните такива(тези,които си болят по същия начин имам предвид) - ходя веднага в тоалетната да проверявам дали няма кръв..Слава богу всичко изглежда наред.

Общи условия

Активация на акаунт