Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 341
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • Благоевград
Питах докторката ми за саламите, луканките, каза да си ям. Синьото и аз го избягвам, а много обичам. Четох статия, че ако млечните са произведени от пастьоризирано мляко, няма проблем. Питах и за токсоплазмозата, да не съм се филмирала излишно Joy

# 406
Здравейте,имам един въпрос относно нивата на Чхг даи според вас са нормални. Извинявм се ако не пиша на точнотл място, но съм нова тук🙂 началото на последна менструация 27.02.2019 на 16/03 по мои изчисления беше овулацията ми и с приятеля ми направихме опит на 01/04 чхг-20.25 на 04/04-131 и вчера на 08/04 490 , според вас нормално ли се развиват нещата,появи се и леко кафяво зацапване от вчера-08/04 но доктора каза първо да се потвърди маточна бременност и после да ми предпишел медикаменти за течението , не виждал нищо притеснително за сега и само ношпа по три пъти на ден ми каза да пия тъй като имам и болки в кръста.Забравих и също да вметна че на 01/04 ми откриха и киста в десния яйчник която беше 5см а на 04/04 беше 4см. И до днес е 4см.Възможно ли е кафявото зацапване да е и от нея?
Гледа ли те с ехограф (вагинален) да се види къде е бременността? Щом наблюдава големината на листата, би трябвало да те е гледал, видя ли се сак в матката? Зацапването може да е от много неща, няма как да се каже със сигурност. Иначе има нарастване на ЧХГ, но то се следи на 48 часа, не на 4 дни. Дано всичко е ок!

# 407
Здравейте,имам един въпрос относно нивата на Чхг даи според вас са нормални. Извинявм се ако не пиша на точнотл място, но съм нова тук🙂 началото на последна менструация 27.02.2019 на 16/03 по мои изчисления беше овулацията ми и с приятеля ми направихме опит на 01/04 чхг-20.25 на 04/04-131 и вчера на 08/04 490 , според вас нормално ли се развиват нещата,появи се и леко кафяво зацапване от вчера-08/04 но доктора каза първо да се потвърди маточна бременност и после да ми предпишел медикаменти за течението , не виждал нищо притеснително за сега и само ношпа по три пъти на ден ми каза да пия тъй като имам и болки в кръста.Забравих и също да вметна че на 01/04 ми откриха и киста в десния яйчник която беше 5см а на 04/04 беше 4см. И до днес е 4см.Възможно ли е кафявото зацапване да е и от нея?
Гледа ли те с ехограф (вагинален) да се види къде е бременността? Щом наблюдава големината на листата, би трябвало да те е гледал, видя ли се сак в матката? Зацапването може да е от много неща, няма как да се каже със сигурност. Иначе има нарастване на ЧХГ, но то се следи на 48 часа, не на 4 дни. Дано всичко е ок!
Всеки път в който ида ме гледа с вагинален ехо, все още твърди че няма плоден сак казва че чхг трябва да е около 1500 за да се вкди а вече би трябвало да влизам в 6г.с. по мои сметки ,утре отново съм за чхг би трябвало да се е удвоило и отново на лекар,защото течението ме притеснява вече втори ден а той освен но шпа нищо друго не ми каза да пия. и течението видя вчера  и нищо.

# 408
Моя док ми каза да не ям меки сирена(бри,рокфор,синьо и др.).Както и босилек. Понеже предизвикват контракции.

# 409
 Наистина трябва още малко, че да се види хубаво нещо, до тогава не се знае как да се действа за зацапването. При положителен тест в такъв случай много АГта изписват утрогестан и/ли дори още хормони. Но някои изчакват да видят какво става. Ако се е удвойла стойността според мен може да идеш на второ мнение с добра апаратура и дано се види Simple Smile Иначе това е темата Simple Smile

# 410
Нещо за мазане против гъбички? Не съм сигорна да ли имам защото не съм имала Simple Smile,но така мисля защото има миризма на спарено и имам лек сърбеж ,но не е постоянен. Ако някой знае нещо да сподели ,че съм на лекър чак на 19 и се притеснявам.

# 411
Моя док ми каза да не ям меки сирена(бри,рокфор,синьо и др.).Както и босилек. Понеже предизвикват контракции.
А свежо домашно сирене от проверени животни дали може ? Всяка пролет си взимаме домашно овче сирене от наши приятели, сега пак взехме ,но аз не смея и само мм си го консумира . Момичето, което прави сиренето също е бременно и си хапва,но мен ме е страх май 🙄

# 412
А свежо домашно сирене от проверени животни дали може ? Всяка пролет си взимаме домашно овче сирене от наши приятели, сега пак взехме ,но аз не смея и само мм си го консумира . Момичето, което прави сиренето също е бременно и си хапва,но мен ме е страх май 🙄

Незнам не съм сигорна. Но май по него има живи бактерйи който не са палезни. Но все пак питайте док.

# 413
Как се справяте със стреса и притесненията? Аз като отида на доктор (АГ) и все едно ще ме изпитват, супер много се притеснявам, а знам, че нямам причина за това. Но докато чакам пред кабинета ще ми "изфръкне" сърцето, иначе през другото време съм спокойна.

# 414
Как се справяте със стреса и притесненията? Аз като отида на доктор (АГ) и все едно ще ме изпитват, супер много се притеснявам, а знам, че нямам причина за това. Но докато чакам пред кабинета ще ми "изфръкне" сърцето, иначе през другото време съм спокойна.

бях така само преди първата фетална морфология и първите ПКК и цитонамазка. Като видяхме, че всичко е наред спрях да го мисля.

# 415
Danito, аз съм същата, пред кабинета се чувствам ужасно, притеснението е много силно. Мисилила съм много над това, отдавам го на страх от неизвестното. Знам ли....а и сега хормоните ни правят доста по-уязвими, вероятно е нормално.

# 416
Карам 30та седмица и все още съм така постоянно всеки ден под напрежение. Не мога да се справя, трудно ми е, но като цяло съм си такава като характер по отношение на здраве, страхове и т.н. Важен е финала, така че ще остискам, надявам се всичко да е наред ❤
(Първа бременност ми е след една биохимична)

# 417
Аз през цялото време гледам да съм спокойно,но дойде ли денят за преглед откачам.Докато чакам пред кабинета направо си усещам пулса в гърлото и ми пресъхва устата.Винаги кръвното ми е високо и момента в който видя човечето да шава всичко минава,последно доктора се шегуваше,че ще вземе да ми мери кръвното след прегледа,а не преди това  Laughing

# 418
Момичета, абсолютно същата съм (и аз карам 30-та седмица), вече обмислям дали да не сменя за един преглед АГ-то да видя дали ще ми е по-спокойно, че като вдигна и кръвно и ме гледат лошо в кабинета Simple Smile Даже и на кардиолог ме пратиха, нищо че през другото време нямам кръвно. Ако някой е измислил начин за справяне с този проблем, съм склонна да пробвам..

# 419
Ти си знаеш дали ще ти е по-добре ,ако смениш АГ-то,аз бих се притеснявала още повече при непознат,моя поне си ми е свикнал  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт