Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 343
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Аз също продължавам да карам, въпреки че по едно време мислех да спра. Слагам си колан винаги, без него не мога да карам. Не ми пречи изобщо, а коремът ми си е голям вече. Едната част минава под корема, другата над него.

# 391
Аз съм щракнала колана, за да не пищи колата /има 100 вида защити/, но само премятам горната част през гърдите, долната, която е за около корема не я слагам, дразни ме вече, влизам в 8ми месец. Върху нея в момента седя Grinning Активен шофьор съм, смятам да си карам докато мога. Ползвам и градския, особено ако слизам до центъра, но през останалото време гледам да съм с колата - по-удобно ми е, спестявам си някои красоти и особености на градския в София и естествено комфорта и времето са ми важни.

Ееее the doors, не се бях сещала за този вариант, извинявай ама ще ти открадна идеята за горната част Grinning

Знам момичета, и на мен ми е странно да пътувам без колан, не тръгвам без да съм го сложила. Ама и няма да се откажа от шофирането, то е част от живота ми. Да знам - може и без, но предпочитам да продължа с досегашния си ритъм на живот, до колкото мога и се чувствам безопасно/комфортно Green Heart

# 392
  • Варна
Аз правя точно като the doors , но не съм шофьор... на мен ми е некомфортно на корема, но не мога без колан, затова предпочитам този вариант.

# 393
Момичета, не искам да ви плаша, всеки ще си прецени за себе си, но веднъж лежах в болница с една жена, която била бременна в 3-4 месец, с колан и изведнъж й изскочил рязко пешеходец. При внезапното спиране колана я опънал здраво и загубила бебенцето...това не е задължително да стане, на никого не го пожелавам, но аз след досега с тази жена си имам едно наум. Да не се случва на никой!

# 394
Може ли съвет от някой как да се свържа с АГ отделението на МБАЛ Св.София (бул. България)? Звънях на всички телефони, никой не вдига вече 5 часа, а на мобилният ми затварят Sad искам да си запиша час при един от техните лекари..

# 395
  • Сан Франциско
На мен лично пък ми призлява като си помисля за шофираща бременна без колан и според мен този закон, който го позволява в България държи челно място по малоумие. Ето тази снимка например онагледява как, когато се постави правилно, коланът може само да помогне:

# 396
Момичета да ви питам нещо относно забранените храни, че малко съгреших.. имаше панирано топено сирене(а то било от забранените по време на бременност) и си хапнах малко и сега една параноя ме гони, разбира се... чудя се след като е термично обработено сиренето пак ли е опасно? листерията не умира ли при високите градуси?

# 397
Не бях чувала за топеното сирене, че е забранено и то Joy Аз го ям.. на сандвичи си мажа, в сос за спагети слагам и панирано по заведения ям.

# 398
С първата се бременност шофирах до последно. Спрях седмица преди да родя, защото ме приеха в болница седмица преди раждането. Карах си с колан, не ми е пречил.

# 399
Интернета трябва да се забрани на бъдещи майки параноички като мен тогава 😃 мерси пчеличке

# 400
  • Варна
И аз хапвам топено сирене (избягвам тези с мухъл/плесен), пък и като погледнеш състава им , от толкова Е-та , едва ли ще оцелее нещо Stuck Out Tongue Winking Eye

# 401
То пък в топеното сирене, ако има изобщо сирене.... Ама и аз си хапвам. Избягвам сурови меса, морски дарове, сурови или недосварени яйца и непастьоризирано мляко (даже незнам къде се продава такова). Всичко друго си го хапвам - с е-та, а-та, б-та, даже и шунка на сандвичи, макар че не трябва. Глада си е глад.

# 402
Мерси момичета! Сега спокойно ще си доям хахах:)

# 403
  • Наблизо
Шунката няма проблем,ако е варена.
Проблемни са прошута и този тип колбаси.

# 404
Здравейте,имам един въпрос относно нивата на Чхг даи според вас са нормални. Извинявм се ако не пиша на точнотл място, но съм нова тук🙂 началото на последна менструация 27.02.2019 на 16/03 по мои изчисления беше овулацията ми и с приятеля ми направихме опит на 01/04 чхг-20.25 на 04/04-131 и вчера на 08/04 490 , според вас нормално ли се развиват нещата,появи се и леко кафяво зацапване от вчера-08/04 но доктора каза първо да се потвърди маточна бременност и после да ми предпишел медикаменти за течението , не виждал нищо притеснително за сега и само ношпа по три пъти на ден ми каза да пия тъй като имам и болки в кръста.Забравих и също да вметна че на 01/04 ми откриха и киста в десния яйчник която беше 5см а на 04/04 беше 4см. И до днес е 4см.Възможно ли е кафявото зацапване да е и от нея?

Общи условия

Активация на акаунт