Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 349
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте момичета!
Утре ще ми правят изследвания за гестационен диабет, и ми предписаха глюкоза на прах.
Въпроса ми е преди или след изследването се пие?
Ако ще ти правят обременяване с глюкоза и трикратно изследване, процедурата е следната: 0 мин. Взимат кръв, пиеш след това глюкозата, 60 мин. Кръв и 120 мин пак кръв. През цялото време не се яде и гледаш много да не се движиш.

# 376
Здравейте! Има ли някой от Плевен в темата? Много ми е трудно да избера къде да раждам. ЖК ми води д-р Николай Славов в Авис Медика, но като цяло не ми се дават 1000+ лв за нормално раждане. Можете ли да споделите някакво мнение как е във Втора Градска например?

П.с. казаха ми че е възможно лекаря ми да практикува и в друга(не частна) болница, но не мога да намеря информация. Ако е така ще мога да родя в държавна болница с избор на екип и пак да си родя при него без да хвърлям 1000 лв на вятъра! Благодаря предварително! Hug
Здравей 🙂
Аз съм от Плевен и на мен д-р Славов ми води ЖК. Не работи на друго място освен в Авис Медика, нямам наблюдение как стоят нещата във Втора база. На мен обаче 2 пъти ми се наложи да лежа в Авис Медика и отношението, което получих беше уникално, а д-р Славов е страхотен специалист. Разучи как стоят нещата и във втора база все пак решението си е твое, важно ти да се чувстваш сигурна и спокойна.

# 377
Какво значи "пари на вятъра" по повод избор на екип/лекар за раждане? Не се заяждам или каквото и да е, но това е едно от най-важните неща, които ще ви се случат някога, ако ли не и най-важното. Ако имате доверие на лекаря и искате да родите при него, тези 1000лв не са решаващи. Толкова е важно в днешно време да може да разчиташ на лекаря, да му имаш доверие, да знаеш, че е професионалист и си в добри ръце... Не бих спестила от това. Ако трябва и заем бих изтеглила, за да осигуря спокойствието си и възможно най-доброто за бъдещето си дете. Помислете струва ли си стреса и въпросителните, че да се местите.
ПП. Не знам лекаря, нито медицинските заведения, говоря принципно.

# 378
Права си, че това е най-важното в живота ми, съгласна съм! Но може би точно това че не съм на 100% сигурна в лекаря ме спъва. От друга страна всички знаем че лекаря същност не изражда, той е там само в спешен случай. (Поне така са ми казвали. Поправете ме ако греша)
Като цяло написах че са пари на вятъра, заради това че реално плащаш за условията в болницата, както казват че било като на хотел, а не плащаш за по-различна процедура, раждането е едно и също, в която и да е болница.
Отново казвам, поправете ме ако греша. Първа бременност ми е. Адски много се притеснявам дали всичко ще е наред. Доктора явно е свикнал да е много търсен, тъй като при него е препълнено буквално и не ми обяснява достатъчно кое, как би трябвало да протече и така нататък въпреки 40лв които му плащам всеки час, днес например дори не погледна бебето..

# 379
  • Телиш/Плевен
За мен смисъл от избор на екип има само когато родилката има доверие на определен лекар и се чувства сигурна и спокойна с него. Аз раждах без избор на екип именно защото не познавах лекарите в болницата, която избрах. И не виждах смисъл да избирам когото и да било.

Някой питаше за Плевен - аз родих във Втора база, но преди близо пет години и не мога да помогна с актуална информация, за съжаление. Иначе нямам оплаквания от нищо, дори напротив - само хубави спомени имам. Наскоро моя колежка роди в "Света Марина" и е много доволна.

# 380
Раждането си е раждане, но преживяването може да бъде коренно различно в зависимост от средата, лекарите, акушерките, отношението и т.н. Когато си плащаш за частна болница и екип, всъщност плащаш за отношение и внимание, качество на грижата. Говоря по принцип, не за конкретна болница.

# 381
Раждането си е раждане, но преживяването може да бъде коренно различно в зависимост от средата, лекарите, акушерките, отношението и т.н. Когато си плащаш за частна болница и екип, всъщност плащаш за отношение и внимание, качество на грижата. Говоря по принцип, не за конкретна болница.

Абсолютно съм съгласна!

# 382
Здравейте, скъпи дами! Flowers Hibiscus

За активно шофиращите от вас, как стои въпросът с колана, когато сте зад волана?

На мен започва да ми пречи...чувала съм, но не съм сигурна, че по закон бременните могат да шофират и без колан?

Но се чудя коя опция би имала повече поражения при рязко спиране или недай си боже сблъсък....с или без колан?

Мярна ми се в една статия, че има приставки за бременни, които държат долната част на колана по-ниско, за да не минава директно през коремчето.

Та шофиращите мами, как се справяте? Green Heart

# 383
Estel , аз съм мнооого активен шофьор и вече не нося колан- средата на пети месец съм. По закон имаш право да си без колан. Знам, че има бременни жени, които слагат колана под корема, но така пак не ми е удобно. Честно казано най-верояно към 8-ми месец ще спра да карам, но за сега не ми пречи.

Успех!

# 384
Благодаря ти, Meg!

Лек остатък от бременността Simple Smile

# 385
Аз днес за пръв път карах без колан, защото колата ми пищи мноооого неприятно, когато не го сложиш.
По закон можеш да не слагаш колан, а и ако не може да се позиционира добре под корема не е особено приятно и безопасно.
Всеки си преценя за рисковете с колан и без, лично за себе си смятам че в градски условия не е толкова страшно. За извън града съм на друго мнение.

# 386
И аз съм активен шофьор и карам без колан.Тъй като съм ниска винаги ме е дразнело ,че горната част ми минава около врата ,но сега още повече ме дразни и не мога да го търпя. Силно се надявам да успея да шофирам почти до края,тъй като  живеем извън града,а през повечето време съм без мъж и ако не мога да карам направо все едно са ми вързани ръцете  Crazy

# 387
Благодаря ви, момичета!

И аз съм на това мнение, в града мисля скоро да се пускам без колан.

А за извънградско ще преустановя и ще си го действам пътник Simple Smile

Безаварийно на всички!

# 388
Аз лично не бих шофирала без колан. Сега все още нямам корем, но ако стигна до там, мисля да си поръчам нещо такова:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01N6Q89GD/ref=ox_sc_act_tit … 55CTWFG&psc=1
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00RM6DJ62/ref=ox_sc_act_tit … BU9OXC3&psc=1

Пък вече, ако не върши работа, ще предпочета да не шофирам, отколкото да карам без. Чуствам се ужасно неспокойно без колан, дори и като съм пред блока и търся място за паркиране

# 389
Аз съм щракнала колана, за да не пищи колата /има 100 вида защити/, но само премятам горната част през гърдите, долната, която е за около корема не я слагам, дразни ме вече, влизам в 8ми месец. Върху нея в момента седя Grinning Активен шофьор съм, смятам да си карам докато мога. Ползвам и градския, особено ако слизам до центъра, но през останалото време гледам да съм с колата - по-удобно ми е, спестявам си някои красоти и особености на градския в София и естествено комфорта и времето са ми важни.

Общи условия

Активация на акаунт