Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 329
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Момичета при нормално раждане сутринта нормално ли е сега фа имам 37,5 температура?

# 436
Яренце, завиждам ти на това честно! Мен също ме гони параноята, особено от много хора на едно място, винаги почти съм с маска, в болницата задължително...това е едно допълнително натоварване, а бременността не е болест или тежко състояние, но страхът е по-голям от мен. Така че евала!

# 437
Момичета при нормално раждане сутринта нормално ли е сега фа имам 37,5 температура?

Честито бебенце Simple Smile Не сте ли в болница сега, за да ви посъветва лекар?

# 438
  • Пловдив

Честито бебенце Simple Smile Не сте ли в болница сега, за да ви посъветва лекар?
Благодаря много.
Ами аз не се чувствам зле казаха, че след раждане е нормално малко да се повиши до 38 не било кой знае какво, а аз съм голяма паника...

# 439
Видя ли някой болен наблизо или покрай мен... и почвам да бегам бате! 😀

# 440
Точно така Simple Smile Винаги имам под ръка и маска, която слагам ако ми се наложи да пътувам с автобус или да чакам в болнично заведение.

# 441
Аз съм супер “зен” с напредване на бременността. Мисля че покрай цялото ин витро ми си калих нервите.. сега буквално се наслаждавам на бременността Simple Smile

# 442
Хелоу, момичета. Моля за извинение ако сте го коментирали преди. Съвсем в начална бременност съм, имам уникално главоболие, а парацетамол не помага грам. Някакви домашни илачи да знаете?
Иначе за главоболие винаги ми е помагал аналгин или в краен случай като този - аулин , но сега нали не може, та не смея.
С първата бременност изобщо не съм имала чак такова чудо.

# 443
Кога последно ходихте на 4Д? Аз в 14та седмица и сега си мисля дали да не отида пак, да видим личицето по- добре и да си запазя снимка ( сега съм 27 г. с). Защото преди беше обърнато и не се виждаше личицето.

# 444
Да ви попитам, понеже съм тръгнала от по рано да запазвам час за ФМ, нали се прави в 11-12 гс първата? Прочетох някъде също , че не навсякъде правят такава и не минавала по НЗОК. Вие къде бихте ми препоръчали да отида?

# 445
Миналата бременност първата ФМ ми я правиха в края на 12та г.с.

# 446
Lovingsun, най- добре в 12 г.с. +...и ще ти кажа защо. На мен ми го повтаряха, защото ми го правиха в 11 г.с., а размерът не отговаряше на заложените минимални размери в софтуера, просто е било малко по-малко. Не казвам, че при всички е така, но може да се случи. Тогава обикновено правят БХС - биохимичен скрининг. Т.е. прегледа, който си е като на феталната морфология + кръвно изследване. Не е задължително, но не е и излишно. Аз моите ги правих в Надежда при доктор Чачева. Там правят този БХС и след това още 3 фетални морфологии. Това са периодите, в които правят в Надежда:
БХС - 12-13 (+3 дни)
Ранна фетална - 16 г.с. - 18 г.с. (+6 дни)
Втора фетална - 20 г.с. - 22 г.с. (+6 дни)
Късна фетална - 28 г.с. - 30 г.с. (+6 дни)

Bear, зависи къде те боли главата. Ако е някъде по чело, синуси, на мен ми помага мехлемчето стоп колд на хималая, безвредно е и не прави алергии. Ако можеш да пиеш фреш от портокал, съм забелязала, че има до някъде ефект. А иначе ако наистина ти е много тежко главоболието, може да си пуснеш да си изследваш вит. B12.
Иначе освен парацетамол наистина няма какво да се пие. Може и аналгин доколкото знам от моя лекар, но аз не посмях да пия.

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 23:15 от shakri

# 447
Lovingsun, най- добре в 12 г.с. +...и ще ти кажа защо. На мен ми го повтаряха, защото ми го правиха, а размерът не отговаряше на заложените минимални размери в софтуера, просто е било малко по-малко. Не казвам, че при всички е така, но може да се случи. Тогава обикновено правят БХС - биохимичен скрининг. Т.е. прегледа, който си е като на феталната морфология + кръвно изследване. Не е задължително, но не е и излишно. Аз моите ги правих в Надежда при доктор Чачева. Там правят този БХС и след това още 3 фетални морфологии. Това са периодите, в които правят в Надежда:
БХС - 12-13 (+3 дни)
Ранна фетална - 16 г.с. - 18 г.с. (+6 дни)
Втора фетална - 20 г.с. - 22 г.с. (+6 дни)
Късна фетална - 28 г.с. - 30 г.с. (+6 дни)

Много ви благодаря за подробната информация! Flowers Hibiscus

# 448
  • София
Хелоу, момичета. Моля за извинение ако сте го коментирали преди. Съвсем в начална бременност съм, имам уникално главоболие, а парацетамол не помага грам. Някакви домашни илачи да знаете?
Кръвното ви как е?
Чела съм, че джинджифила помага. Можете да си направите чай от джинджифил.
Студени компреси на главата; топли за краката. Пиене на вода и течности. Разходка на свеж въздух или сън.

# 449
Имам чувството, че понякога забравям че съм бременна, а съм в 27 г.с. Снощи така ставах до тоалетна сънена и като се връщах,  се тръшнах на леглото така, че чак се чу. Сега взех да се притеснявам дали не съм го ударила нещо

Общи условия

Активация на акаунт