Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 243
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, вчера разбрах, че съм бременна. Трябва ли да правя някакви изследвания сега, или се изчаква да мине известно време?

Колко време ти закъсня? Принципно се отива на преглед за регистриране на бременност- установяване наличието на плоден сак.

# 616
Момичета,да питам някой с превия как е спирал лекарствата. Пия дуфастон,магнерод и нош па. И днес док ми каза да ги спирам,че плазентата се е вдигнала,аз си ги пих сутринта и той каза да пия на обед и стига толкова. Някой запознат ли е? Flushed

# 617
Дейзи, какво е превия и кога се открива?

# 618

Ниско предлежаща плацента. При мен се видя много рано 6г.с. и наче ги откриват към 5м.

# 619
Привет! Аз си питах и в юлската група, но и тук ще се разпиша с един много странен въпрос Simple Smile

Дали на някого се е случвало да му изтръпва кожата на корема? Rolling Eyes

От няколко дни ми се случва в горната част на корема да ми изтръпне кожата - чувството е все едно ви изтръпва крак или ръка (дори и при натиск нищо не се усеща), само че самата кожата. Много много странно чувство. Thinking
Изтръпваше ми кожата в долната част на корема,а след раждането ми е постоянно изтръпнала цялата долна част на корема. Нищо не усещам вече 3 месеца.

# 620

Ниско предлежаща плацента. При мен се видя много рано 6г.с. и наче ги откриват към 5м.

А това до какво води, опасно ли е?
От какво се получава?

# 621
В шеста гестационна седмица още няма формирана плацента. Камо ли пък да се види с какво прилежание е .

# 622
В шеста гестационна седмица още няма формирана плацента. Камо ли пък да се види с какво прилежание е .

Напротив в началото се вижда на всички и ,всички жени са с ниски пла9енти дигат се по късно или по точно до 22! Може да те се раз0ере ако няма видими 0елези катомен с ранно кървене. Но това незначи ,че не се вижда.

# 623
Здравейте на всички!Имам един може би доста често задаван въпрос,но реших да попитам отново!Става дума за разминаване в гестационните седмици-в момента съм в 36г.с.,а според АГ съм към средата на 37(още от установяването на бременността ми ехографите правят тази разлика с първия ден на последния ми цикъл).Притеснителното в момента за мен е не толкова разминаваането от няколко дни ,а това че на пореден преглед в клиника Щерев ми казаха ,че генетично моето бебче ще е по-мъничко т.е. ще се роди м/у 2600 и 2800 ,аз също съм била толкова,а днес след като бях на рутинен преглед при АГ-то,което ми води бременността тя ми се стори не много очарована от разтежа на бебка.В момента е 2300,а преди 1 седмица е била 2100,каза ми че плацентата и водите са ОК,тоновете също бяха ОК,но има ли няккави по сериозни рискове от това че има разминаване и тя ще е просто по-мъничка?Знам,че различните УЗ дават понякога различна информация,но Възможно ли е нещо да се обърка точно накрая?

# 624
  • Варна

Напротив в началото се вижда на всички и ,всички жени са с ниски пла9енти дигат се по късно или по точно до 22! Може да те се раз0ере ако няма видими 0елези катомен с ранно кървене. Но това незначи ,че не се вижда.

Напротив, в 6 г.с е безумно рано да се диагностицира състоянието на плацентата. Когато бях в начална бременност един АГ ми каза, че съм с ниска плацента (на няколко последователни прегледа твърдеше това). Към момента в 33 г.с плацентата ми се е вдигнала и всичко си е нормално. Не бързайте да се филмирате и да си поставяте диагнози, особено, ако няма никакви признаци за това, а изчакайте. С напредване на бременността плацентата се вдига.

# 625
Здравейте, днес бях на преглед при АГ и тя каза че бебчето тежи 1330 но е в долната граница на нормалното и да ям месо и риба. Месо ям почти всеки ден, но на рибата не съм фен. Какво друго да хапвам че бебето на наддаде? Забравих да кажа че съм в 30г.с. People Baby

# 626
Яйца, извара, млечни, високопротеинови (не е задължително да са меса - боб например), може да си вземеш протеин на прах /Прегнако например/, зърнени също. АГто не препоръча ли нещо помощно? Омега 3?

# 627
Витамини ми изписа, но още не съм ги купила понеже каза да си изпия първо огестана където пиех до сега.
Не само каза за месо и риба
Яйца, извара, млечни, високопротеинови (не е задължително да са меса - боб например), може да си вземеш протеин на прах /Прегнако например/, зърнени също. АГто не препоръча ли нещо помощно? Омега 3?

# 628
Здравейте на всички!Имам един може би доста често задаван въпрос,но реших да попитам отново!Става дума за разминаване в гестационните седмици-в момента съм в 36г.с.,а според АГ съм към средата на 37(още от установяването на бременността ми ехографите правят тази разлика с първия ден на последния ми цикъл).Притеснителното в момента за мен е не толкова разминаваането от няколко дни ,а това че на пореден преглед в клиника Щерев ми казаха ,че генетично моето бебче ще е по-мъничко т.е. ще се роди м/у 2600 и 2800 ,аз също съм била толкова,а днес след като бях на рутинен преглед при АГ-то,което ми води бременността тя ми се стори не много очарована от разтежа на бебка.В момента е 2300,а преди 1 седмица е била 2100,каза ми че плацентата и водите са ОК,тоновете също бяха ОК,но има ли няккави по сериозни рискове от това че има разминаване и тя ще е просто по-мъничка?Знам,че различните УЗ дават понякога различна информация,но Възможно ли е нещо да се обърка точно накрая?

Не мисля, че трябва да се тревожиш за това, че бебчето ще е малко по-малко. Моето също върви малко под нормите и съм в същата седмица като теб, но аг не се впечатлява много.
Освен това на тези измервания не може да се вярва на 100% - в по-голямата част от случаите има разминаване, което се установява след раждането.

# 629

Не мисля, че трябва да се тревожиш за това, че бебчето ще е малко по-малко. Моето също върви малко под нормите и съм в същата седмица като теб, но аг не се впечатлява много.
Освен това на тези измервания не може да се вярва на 100% - в по-голямата част от случаите има разминаване, което се установява след раждането.
[/quote]

Благодаря ти за отговора.В МК ''Щерев '' също не се впечатлиха особено,казаха ,че си има - малки за гестационната седмица бебета,но днес след прегледа при АГ-то някакси се притесних... А и срещнах един пост на мама с лош край точно в тези седмици и още повече ми се събра притеснение!Надявам се всичко да е наред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт