Майчинството счетоводно-80

• 38 334
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря Ви, много ми помогнахте! ☺🤗

# 421
Как стои въпросът с натрупани отпуски преди майчинството?

В момента имам останали 9 дни отпуск от 2018г. и 25 дни за 2019г.
Септември излизам в 45 дневен отпуск по майчинство.
Мисля да изляза в болничен преди това. Да си използвам ли отпуските отсега с цел да не ги загубя след 2 години или ... ?

# 422
Аз бих ги ползвала. И ще ги ползвам моите останали 19 дни за 2019 г

# 423
Доколкото знам отпуските се натрупват и може да се ползват след изтичане на 2  год. майчинство. Или греша?
На мен ми останаха от 2018 3-4 дни, и сега за 2019 и 2020 няма ли да се натрупат автоматично? Или трябва да подам някаква молба към работодателя да ми ги запазят?

# 424
  • Сливен
Отностно отпуските,имам 14 дни от 2017+20 от 2018 и 20 за 2019.Говорих с нашата счетоводителка и тя ми обясни,че 14-дни е добре да си ги взема до края на тази година за да не ги загубя,т.е. според сегашния закон не е необходимо да се пускат дни преди майчинството само заради това да не се загубят.Хубаво е да имате повече дни ,които да ползвате след майчинството когато трябва детето да свикне на ясла.

# 425
Здравейте, дами!
Срам, не срам искам да попитам някой от момичетата във форума за съвестна фирма при изготвяне на документи за пенсиониране.Оказва се, че и в този бранш може да се попадне на немърливи и незаинтересовани хора, а все пак  става въпрос за цял живот  работа.
Предварително благодаря!
Ако пък има тема във форума по тази тема ще съм благодарна за насоки.

# 426
Здравейте, дами!
Срам, не срам искам да попитам някой от момичетата във форума за съвестна фирма при изготвяне на документи за пенсиониране.Оказва се, че и в този бранш може да се попадне на немърливи и незаинтересовани хора, а все пак  става въпрос за цял живот  работа.
Предварително благодаря!
Ако пък има тема във форума по тази тема ще съм благодарна за насоки.

Че какви документи толкова се изготвят, попълва се една бланка. Всички  документи, които се представят се изготвят от работодателите.

# 427
Эдравейте!На някоя мама случвало ли се е счетоводителката да эабави документи?Вече втори месец съм беэ майчинство.Не внесла декшарацията эа втората година и сега на 05.04.2019 е внесена с корекция.Энаете ли кога ще го получа?В сайта пише ,че още се обработва.

# 428
  • Пловдив
Эдравейте!На някоя мама случвало ли се е счетоводителката да эабави документи?Вече втори месец съм беэ майчинство.Не внесла декшарацията эа втората година и сега на 05.04.2019 е внесена с корекция.Энаете ли кога ще го получа?В сайта пише ,че още се обработва.

На 5 ти април е внесена и още нямаш превод???Има някакъв проблем.До 10 работни дни превеждат от датата на внасяне.

Кога ти започна точно втората година???

# 429

На 5 ти април е внесена и още нямаш превод???Има някакъв проблем.До 10 работни дни превеждат от датата на внасяне.

Кога ти започна точно втората година???
От 2.08.2018,и се чудя как досега са ми го превеждали.

# 430
Здравейте, имам нужда от помощ. Детето ми е на 1г и 4м., но работодателя ми май спря да ми внася осигуровките, защото този месец нямам майчинство. Не мога да го открия, а и фирмата не е активна вече. Какво мога да направя, ако ме наеме някой познат ще ми продължи ли майчинството?

# 431
Здравейте, имам нужда от помощ. Детето ми е на 1г и 4м., но работодателя ми май спря да ми внася осигуровките, защото този месец нямам майчинство. Не мога да го открия, а и фирмата не е активна вече. Какво мога да направя, ако ме наеме някой познат ще ми продължи ли майчинството?
Не знам дали отговора ми ще ви е от полза но по календара на НОИ , утре ще се изплаща майчинството.

# 432
Не знам дали отговора ми ще ви е от полза но по календара на НОИ , утре ще се изплаща майчинството.

Да видях ,но си проверих и за този месец аз нямам Sad

# 433
Благодаря, не знаех за този календар. Но все при проверка с ПИК не видях внесена декларация за миналия месец, затова се притесних Confused

# 434
Благодаря, не знаех за този календар. Но все при проверка с ПИК не видях внесена декларация за миналия месец, затова се притесних Confused
Изчакай до утре , ако нямаше превод , най добре питай в НОИ как стоят нещата

Общи условия

Активация на акаунт