Отговори
# 465
  • София
Определено НЕ мисля като Попея..Но не й се нахвърлям с разни квалификации.В този ред на мисли защо не се опита някой от вас да спре със същия плам  Ежко с неговата обсесия, че извън Колежа нещата са  за рев и горките деца..Няма да го направите, нали, гарван гарвану око не вади..А не е по- малко настоятелен в непрестанните си опити да наложи мнението си като общовалидно. Срина със земята  НГДЕК, НПМГ, АЕГ, ФЕГ, НЕГ, СМГ..

# 466
В тази тема кога Ежко е говорил за СМГ, ФЕГ и останалите?
Сега спомена НЕГ.

Да не смесвате темите за СМГ и АК, защото не всички следят всичко.

Попеа, не те чета от доста време, но е жалко, че онази тема се съсипа именно заради твоята мания по центъра, както се опитваш да съсипеш и тази. Пак да повторя, че и други пишещи тук живеят до добри ДУ и въпреки това не го натякват през пост.

Русалке, аз имам голям интерес от НЕГ и никога не съм била фен на АК.

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 11:32 от Дъждец

# 467
  • София
Няма тема, в която да не говори колко е зле в упоненатите, тази не прави изключение.Сега беше на ред НЕГ, само странички няколко назад беше написал, че 3 умни, красиви момчета от НПМГ, за които май беше писала Слънчева, нямали равен старт. Не е нужно дори да се привеждат примери..От позицията на какъв определя старта им, че даже се и произнася, че догонвайки връстниците си един ден на пазара на труда въпросните  ще се търсят на сезонна разпродажба..Ама се пропускат такива бисери..

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 11:24 от пенсионирана русалка

# 468
В тази тема кога Ежко е говорил за СМГ, ФЕГ и останалите?
Сега спомена НЕГ.

Да не смесвате темите за СМГ и АК, защото не всички следят всичко.

Попеа, не те чета от доста време, но е жалко, че онази тема се съсипа именно заради твоята мания по центъра, както се опитваш да съсипеш и тази. Пак да повторя, че и други пишещи тук живеят до добри ДУ и въпреки това не го натякват през пост.

Тоест, ти си съгласна, че има и добри ДУ (освен СМГ и Шилер, което не отговори  дали остава в списъка от 2), но не искаш да го чуваш толкова често, защото точно това те дразни, така да разбирам?

# 469
Няма тема, в която да не говори колко е зле в упоненатите..Сега беше на ред НЕГ, само странички няколко назад беше написал, че 3 умни, красиви момчета от НПМГ, за които май беше писала Слънчева, нямали равен старт. Не е нужно дори да се привеждат примери..От позицията на какъв определя старта им..
Ами значи едно към едно с Попея. И при нея няма тема, в която да не каже колко е добре в Лозенец и колко ѝ е близо всичко, а останалите квартали за нищо не стават Joy

Защо според вас младежи, изкарали едни от най-високите балове след 7ми клас, ще отидат на екскурзия и ще счупят мивка, ще изваждат врати на гардеробите, ще счупят и запалят скарата на легло, ще нахвърлят хавлиите по земята в банята и ще тъпчат по тях? Алкохол, цигари, ако щете и марихуана, и по наше време имаше, ама вандализъм на деца от елитна гимназия... Аз ли съм остаряла вече, така ли се забавляват в днешно време или горното е пресилено?

# 470
  • София
ОК, нека е Попея 2, защо срещу нея( разбирайте него) не се мели?

# 471
Защо да не се мели? Аз съм чела доста дискусии против тезите на Ежко.
В конкретния случай с трите деца не знам какво е казал. В темата вървят няколко линии.

# 472
  • София
Давам моите надблюдения от нашия клас :
Едното ми дете е в добро ДУ, при много взискателна Г-жа с добро име. Но жената каквото и да направи няма как да се справи достатъчно добре с 27 деца ( вкл 1дете със СОП)
Дъщеря ми е сред най-добрите по успех в класа, почти винаги на 1во място, вкл на математически състезания на 1во място във випуска си. Ходи на частна занималя обаче + малко работа у дома + школа по език + школи по рисуване и спорт ( като логистиката ме убива)
Има едно момче в класа й с когото се "надпреварват", кой е пръв по успех, но състезанието не е умишлено
Някак той изпъква винаги( независимо от конкретната оценка) - детето не ходи на занималня изобщо, майка му се занимава с него, посветила се е на това,  и е "умника" на класа Thinking
И още едно дете, което дойде след 2 години учило в БШ, много умно дете, със заможни родители, сега ходи на всевъзможни школи извън ДУ-то, в което го преместиха. Дъщеря ми го "бие" на всякакви възможни тестове и състезания., което не го прави по -зле... напротив, детето го виждам че е умно, но не успява на тестовете и още срича като чете ( странно след 2 години в БШ още да срича Flushed )

Какъв е извода? Ами -няма извод. Или поне при нас няма конкретен извод, или би следвало да кажем, че най- добре се справя детето, с което майката  се е заела сама,  от най-ранна възраст Thinking

Та, за мен си, за най-малката,  оглеждам ЧУ само по логистични причини.... оттам насетне си зависи от мен и от детето..... няма какво да се лъжем .....ЧУ vs ДУ , този спор предполага само клишета...

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 13:24 от Yangdze

# 473
Определено НЕ мисля като Попея..Но не й се нахвърлям с разни квалификации.В този ред на мисли защо не се опита някой от вас да спре със същия плам  Ежко с неговата обсесия, че извън Колежа нещата са  за рев и горките деца..Няма да го направите, нали, гарван гарвану око не вади..А не е по- малко настоятелен в непрестанните си опити да наложи мнението си като общовалидно. Срина със земята  НГДЕК, НПМГ, АЕГ, ФЕГ, НЕГ, СМГ..

Ееее не си честна, Русалка.

Попеа, има добри ДУ. Но в периода 1-7 клас се броят на пръстите на едната ръка и са предимно математически. Въпреки, че имам злополучен опит с едното ЧУ продължавам да съм на мнение, че това да запишем детето в ЧУ е най-правилното ни решение. Нещата се променят след 7 клас, когато изборът е предимно от ДУ.

# 474
  • Пловдив/София
А какво значи "добро ДУ"? Може ли критерии?
Защото за мен не е добро,ако е с 30 деца в клас, ако учителите масово са на 50+ години и не са работили друго (тоест нямат реален досег с бизнеса и съвремието) и не минават редовно курсове за освежаване на методиките и познанията; ако липсват изцяло междупредметни връзки и се изисква от децата да зубрят и повтарят, не да разбират; и още един куп...
Та,според тези критерии, да, май никое ДУ  не става. Не знам дали т.нар. "иновативни" се изключват...
То и повечето ЧУ не стават, но там по други причини. Поне брой деца и освежаване на кадрите (в двата смисъла- наначаване на млади и минаване на курсове на настоящи) мисля, че има. Разбира се ако не се залита в посока текучество...

По темата с районите и класите- не че няма много богати хора и в Дружба 2, но за мен "добрата" средна класа живее в затворени комплекси (в различни квартали), а над средната (към висока да кажем :Д) си живее в еднофамилни къщи извън града (но достатучно близо). Самата аз засега съм си в стандартен блок, което ме прави стандартна/ниска средна класа, ама съм си ок с това. Та за мен кварталът няма толкова значение, блоковете са си блокове, все е гадно, ако ще да си в Център или Лозенец с 200 квадрата.

# 475
  • Русе

Защото за мен не е добро,ако е с 30 деца в клас, ако учителите масово са на 50+ години и не са работили друго (тоест нямат реален досег с бизнеса и съвремието) и не минават редовно курсове за освежаване на методиките и познанията; ако липсват изцяло междупредметни връзки и се изисква от децата да зубрят и повтарят, не да разбират; и още един куп...

Убедих се че възрастта при учителите не е надежден критерий. От Любимите учители на сина ми, които го накараха да учи и да се интересува от нелюбим предмет - единият беше млад ,без стаж, по заместване, а другият е пред пенсиониране. Най-неприятният учител, не само на него , а на няколко випуска е сравнително млад с хиляда титли и редовно ходи на разни курсове по съвременни методологии.

# 476
  • Пловдив/София
Да, със сигурнсот има прекрасни учители на всякаква възраст, не искам да ги подценявам масово. Но от учители знам, че се появява едно изхабяване, ако си работил (особено с малки деца) 20-30 години в тази среда. Вероятно си е до човек и има начин да се избегне, но колко често си мотивиран за това в ДУто, където мястото ти е сигурно, заплатата ниска, и ти е писнало от система и всичко..?

# 477
  • София
В този ред на мисли защо не се опита някой от вас да спре със същия плам  Ежко с неговата обсесия, че извън Колежа нещата са  за рев и горките деца..

Няма как всички ученици да са с еднакви нагласи, интереси и отношение към живота. Затова трябва да има различни училища - като профил, методи на обучение, взаимоотношения. Не знам дали колежът би харесал на всички деца, нито е нужно, дори да няма никакви дефекти. А то няма как да няма. Учениците в добрите държавни гимназии също виждат недостатъци в своите училища, но и те дават предимство на ползите, които извличат от тях.
Наскоро слушах лекция и много ми хареса младежът, който я водеше - Красимир Коцев. Завършил ТУЕС. Не ми е хрумнало, че ако беше завършил АК, СМГ или НПМГ за него щеше да е по-добре Simple Smile
Всичко това е толкова ясно, че не знам защо изобщо трябва да се пише.

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 14:49 от Prizma

# 478
Ежко - колкото и да иска,  той не може да прoмени факта, че НЕГ е топ училище и че децата от него са с чудесна реализaция след това- да са живи и здрави!
Ежко би си дал левия бъбрек, за да има големия му син шанс да учи в НГДЕК, а малкия - в НПМГ.
От онова време.
И не за да спести някой лев - би плащал тройни такси, ако това щеше поне да върне на двете училища заслужената слава.
Но понеже внимава с гъбите, различава мечти от реалност.

Учениците в добрите държавни гимназии също виждат недостатъци в своите училища, но и те дават предимство на ползите, които извличат от своите училища.
До момента, в който могат да направят сравнение. В който момент лъсват неприемливите, за съжаление, разлики.

# 479
  • Отвъд алеята зад шкафа
Какви са тези разлики по-конкретно?

Общи условия

Активация на акаунт