Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 5 860
Предходните теми:
Първа тема  Втора тема

Фран чудесна тема пусна,
душата всеки си отпусна
и във делник, и в неделя
откровено да споделя -
не във хор, предимно соло
защо избрал е частно школо
за отрочето любимо,
за него кое е най-значимо -
учене, среда, контрол,
храна без "лош холестерол",
нейтив спикъри, кръжоци
или даскали младоци,
работещи с мерак и хъс,
без да ти размахват пръст.
Но някои малко се оляха,
свободата не разбраха,
атакуваха с обиди
те конкретни индивиди,
че били духовно бедни
и със навици зловредни,
на база цифри да сравняват
и грешни тези да вменяват.
Един такъв бедняк духовен
слуша Моцарт и Бетовен,
немски автори познава
и много пъти си признава,
че не гледа безучастно,
и детето му е в частно.
Демек нападка срещу ''свои''
творят тук форумни герои..
Но темата е и за други,
децата им запълват фуги,
понеже кретат във държавно,
нивото в което е безславно.
Нейтив що е те не знаят,
какво е интеграл гадаят,
със школи, курсове ги скъсват,
но пропуските пак им лъсват.
Мейл да пишат не умеят
и не щат да проумеят,
че остава си невежа,
който не е бил в Колежа.
Все пак те ''разлики'' стопяват
и редом с другите успяват.
Всички да са само здрави
и всеки онова да прави,
което истински обича
и което силно го привлича.
След държавно или частно
да се чувстват те прекрасно.

Автор: Пенсионирана Русалка

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 07:59 от Фран

# 1
 • Мнения: 74
Малко off topic, във връзка с дискусията дали е по-добре детето да израства в изкуствената среда в ЧУ или реалната в ДУ. Днес попаднах на тази статия:

Скрит текст:
http://webstage.bg/filosofiya-i-psihologiya/2757-kakvo-tryabva-d … jcPqCHKEaiGXamzqE

Извадка:
„Не го плашете с жестокия свят Нерядко ми задават следния въпрос: "Ето вие, Юлия Борисовна, проповядвате хуманизъм и уважение към детето. А нашето общество проповядва насилие, жестокост и хитрост. И ако вкъщи детето бъде само чистичко и пухкавичко, то как да се подготви поне за училище, където работи системата на натиск и заповеди?" На подобни въпроси имам отговор. Колкото в по-запазен вид детето излиза от дома си в света, толкова повече то е подготвено и укрепено. Колкото повече са го разбирали и уважавали, толкова повече то ще може да реализира своите интереси, колкото по-добре се е развивало неговото самоопределяне, толкова повече ще бъдат развита и неговата способност към резистенция, тоест толкова по-висока ще бъде неговата съпротивляемост в сурови условия. И обратното, ако вие възпитавате строго детето, то излиза в света слабо.“

# 2
 • Мнения: 4 572
Да, съгласен съм със статията.

# 3
 • Мнения: 262
Честно казано не ми се спори. Но това, че нещо теб те дразни не бива да те заблуждава, че нямам право да изразявам мнението си.
...........
Разбирам, че яростно желаеш имиджовия текущ проблем на Прогресивното да не се отрази на БШ, но това е неизбежно с оглед общия им проект.
Чак пък яростно? Не ми е в стила, но няма как да го знаеш. По-скоро ми е досадно до степен на леко неприятно случващото се. 

И аз нямам намерение да споря. Само ще кажа, че държа на думите и когато видя нещо подвеждащо и неточно, няма как да го подмина, ако ме касае... Понякога обобщенията звучат точно така. Иначе ни най-малко не оспорвам правото ти да изразяваш мнението си за каквото пожелаеш.

Прочетох внимателно последния ти пост и нямам какво да възразя. Да, възникват логични въпроси. Че Джонев и Дончев имат връзки и общи интереси, имат. Видно е. Че тези нововъведения нямаше да се случат при Елмазова, в това съм почти сигурна. Но хайде да не “оплакваме” и ожалваме училището преди въобще да има някакви реални неща и резултати насреща.
За теб смесването на толкова различни концепции в един клас в рамките на едно училище може да е в ущърб на БШ, за някой друг, който не е по презумпция по-малко знаещ и изискващ, може да е знак за развитие. Аз по-скоро бих заела позицията на скептика, докато не се уверя в противното, но това си е за мен.

# 4
 • София
 • Мнения: 3 214
Включих се случайно във форума по юридически и имотни теми, щото ми писна да чета неверни неща и глупости, но го чета отдавна. И харесах хората тук. Имате характер и интелект. Затова ще отговоря, макар че жена ми ще ми се кара.

Може и да си права за вариант "А".  Може. А може и да не си. Въпрос на светоусещане и житейски опит.

За другото - във всеки изпит някой зад кадър оценява. Непроверимо. Необжалваемо. Точки, проценти, все тая. Не ми е на главата, затова не го конкретизирах 100 или 6. Както в АК си избират децата, включително и след 8 и 9 клас да попълнят бройката,  така и във всяко ЧУ си избират децата, зарежи тия с изпитите глупости, така и в ДГ има възможност да се дирижират оценките за класиране. Малко естествено, но го правят. С връзки. И приключвам по темата.
Ами, не, точно ДГ нямат възможност да си дирижират оценките за приема, защото провеждането, оценяването и класирането на НВО няма нищо общо с гимназиите. Това става централизирано под ръководството на МОН и РУО за всичките хиляди кандидатстващи и този, който оценява зад кадър са стотици учители, несвързани помежду си, на които анонимните работи /засекретени/ се разпределят на случаен принцип. Дори и да познаваш един-двама от стотиците проверители, шансът, работата ти да се падне при него е като да уцелил шестица от тотото /не буквално математически, разбира се/. Освен това, работата се проверява от двама оценители. Следи се и за оставени знаци и работи се анулират. И за разлика от изпита в АК, при който нямаш право да си видиш оценената работа, на НВО имаш тази възможност /не е “непроверимо”/ Далеч съм от мисълта да възхвалявам НВО, но всъщност то е с най-прозрачна процедура от всички приемни изпити. Можеш да си видиш оценената работа, да сравниш с предварително дадените отговори. Не можеш да оспорваш начинът на оценяване на преразказа, но ако има очевидна фактическа грешка /неправилно сумиране на точките, верен отговор на затворен въпрос, който е зачетен за неверен/ или работата ти е била разменена, можеш да подадеш жалба и това се поправя. После излиза общо класиране и минимални балове. Та, добре е преди да говорим да мислим. Точно при НВО, заради самата процедура, въможност за уреждане на оценките няма. Последващият прием с връзки /в някои училища по едно-две деца в паралелка, а в други стигат до 5-6/ е надпланов такъв, няма общо с НВО и се осъществява след него. Но и тези, надпланови деца, не си ги избират много гимназиите, защото, както ти обясни и Русалка, те идват с писма от РУО. Но тези деца идват допълнително и не “изместват твоето”, а още по-малко го изместват с оценки “6,6,6”. Не че това не е дразнещо, напротив - влудяващо е. Но пак повтарям, няма общо с НВО и плановия прием. Добре е, преди да издумкаме някакво твърдение в публичното пространство, да сме информирани и да сме анализирали информацията, а не просто да повтаряме “факти” от градския фолклор, понякога граничещи с научната фантастика и измислени предимно от неинформирани и немислещи хора. “Моето дете не влезе в едикоя си гимназия, защото го изместиха по-тъпи, които си уредиха оценките с връзки.“ След като смяташ, че списващите в тази тема са интелигентни, нормално е да предположиш, че ако направиш едно такова голо твърдение, все ще се намери някой да поиска да го обясниш. Joy

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 14:22 от sanaka

# 5
 • Мнения: X
Съмъртайм, аз лично не те разбрах какво точно апострофираш и опровергаваш.
Нито жаля училището, нито го оплаквам.
Единственото, което си позволих да коментирам, че сега тези простотии на Джонев (мое мнение) се натрапиха и в БШ. На фона на поста на г-н Линков. Та не ти разбрах раздразнението на това, че съобщавам един факт.

# 6
 • Мнения: 847
Г-н Линков, сори, не беше лично, надявам се е ясно. Не бива така да се прави. Хлебарката е дребен проблем, във всеки бизнес може и се случват такива грешки. Включително във вашия, сигурен съм. Всеки ден всеки от нас среща и глупави, и неграмотни, и нахални хора. Това е част от живота. За обществото драмата ви с тия смешници е хлебарка в хляба. Обаче това, което написахте за тях, както и коментарите тук и другаде, ще им вредят дълго след като вие ще сте забравили за случката.

Sanaka, сори, не знаех, че си от МО. Ежко по-горе го каза много яко ......

# 7
 • в страната на чудесата
 • Мнения: 2 450


Джонев не е нито необразован, нито нискоинтелигентен човек. Срамно е да твърдите това.

Може би е доста субективно, да. Но срамно? Аз споделям мнение от предишен контакт.
Бихте ли ми съобщили от кой университет той има степен? Образователна степен, а не курс. А интелектът личи в способността за анализ. И липсата му. Може да съм се заблудила от нежелание. Кой знае.
Срамно е да заблуждаваш хората с маркетингови изпълнения.
Но и това няма никакво значение както стана ясно.
Да са живи и здрави и те, и клиентите им. Заради г-Линков твърде много отделихме Simple Smile


Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 18:10 от Leika_moja

# 8
 • Отвъд алеята зад шкафа
 • Мнения: 2 768
Във ФБ Явор Джонев му е отговорил. И става още по-смешно (подскажете ми дума за ridiculus): изобщо не се е извинил, 20 реда формални прикази. Абсолютно потвърждение на написаното от Линков. "Bulgarian beauty".
Ридикюлъс значи нелеп, нелепо. И изобщо не се пише така на английски Grinning

Всъщност обаче се пише точно така на латински:) ( с добри чувства, не се заяждам, като възпитаник на Класическата гимназия гледам с други очи.

# 9
 • Мнения: 847
Заблуждават. Щото материалът е такъв ..........

# 10
 • в страната на чудесата
 • Мнения: 2 450
Това с материала е много удобно, нали? Само че жертвата са децата на материала, а секторът е регулиран.

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 16:48 от Leika_moja

# 11
 • София
 • Мнения: 3 214

Sanaka, сори, не знаех, че си от МО. Ежко по-горе го каза много яко ......

Не съм от МО, нито от МОН. Joy Просто обичам да съм информирана и да мисля. Умният човек формира мненията си на база информация, факти и анализ, а не взима наготово неаргументирани такива от ЕЖК. Това се опитвам да ти подскажа вече няколко поста, и то най-добронамерено. А кой какво е казал и доколко го е обосновал, интелигентният човек може сам да прецени.

# 12
 • Мнения: X
Това с материала е много удобно, нали? Само че жертвата са децата на материала, а секторът е регулиран.

Наужким регулиран. Защото, ако беше истински регулиран някои безобразия нямаше и да помислят училищата да ги налагат.

# 13
 • Мнения: 262
Съмъртайм, аз лично не те разбрах какво точно апострофираш и опровергаваш.
Нито жаля училището, нито го оплаквам.
Единственото, което си позволих да коментирам, че сега тези простотии на Джонев (мое мнение) се натрапиха и в БШ. На фона на поста на г-н Линков. Та не ти разбрах раздразнението на това, че съобщавам един факт.
Блис,
та нали и аз казвам същото?!?! И споделих раздразнението си (което не е свързано с теб) в пост 92#, ако не бъркам, още преди твоя коментар.  

Ще го кажа пак, в прав текст: дразни ме факта, че заради натрапените иновативни “глупости” на Джонев, мнозина сега ще сложат под общ знаменател и двете училища. (И ти побърза да го докажеш с мнението си, като повтори, че отсега нататък ще така. А аз НЕ мисля, че е вярно това към днешна дата, надявам се и за в бъдеще да няма знак на равенство, независимо от факта - наличие на прогресивна паралелка.

Виж, не знам дали си го усетила (може и да не си), но като цяло винаги съм ти симпатизирала, това съвсем сериозно го казвам, и целта ми не е да те апострофирам ей-така, самоцелно. Просто имам чувството, че в този случай говорим на различни езици за едно и също нещо.

И мисля аз да спра дотук с обясненията, смятам, че стана ясно какво е моето мнение по въпроса Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 17:54 от summmertime

# 14
 • Мнения: X
Ама те сами се слагат под общ знаменател. Аз наистина не разбирам защо се дразниш на тези, като мен, а не се дразниш на училището.
И изобщо не съм побързала за нищо. Само цитирам официална и публично достъпна информация, оповестена от БШ. Не е нещо, което си измисляме.
Симпатиите нямат нищо общо. На практика една трета от следващите два випуска ще се състои именно от ко-проекта между БШ и Прогресивното. Към днешна дата - да права си, няма знак за равенство. Но към 15.09.2019 г. ще има, след като има прием и се подписват договори за това.
Наистина не разбирам кое е невярното? Само факти.

Общи условия

Активация на акаунт