Отговори
# 30
Блис, на задължителната защита другото име е рекет.

# 31
  • София
Като знам как МОН контролира храненето в общинските училища направо ме облива студена пот като си представя, че има дори вероятност някое училище да не покрие "високите" им стандарти, що ли за храна трябва да има в него. По другите въпроси пак така... МОН-ските стандарти са толкова безобразно занижени, че не искам да повярвам, че е възможно да има училище със заинтересовани родители, което не ги покрива.

# 32
Глупости! Държавата има своите задължения и функции. И това е едно от тях. Когато си се наел да правиш бизнес в сектор, който е под лицензионен режим и става въпрос за услуга от висок обществен интерес, гарантираща конституционно право се налага да приемаш и контрола.
Нима казваш, че държавата контролирайки банките ги рекетира?

Онна, права си. Затова казах в един идеален свят. Но докато се примиряваме, системата едва ли ще се промени. И безобразията ще стават все по-големи.

Примерно в момента в ПБ кризата с храненето е така ескалирала, че родители от цялото училище са предприели действия. В други училища набират клиенти с обещанието, че до година ще се местят в нова сграда, а тази година се проточва до 4-5 г. В трети се местят в нова сграда и таксата става двойна без нормални финансови мотиви. За ей такива неща говорим.

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 20:21 от Анонимен

# 33
  • София
Всеки има право да иска за себе си и за децата си, но от какъв зор е нужно да се натрапват "услугите" на МОН на другите хора?
Ежко, ще ме прощаваш, но това ти изказване е най-антиваксърското мнение в темата до тук.

Мисля, че Блис го обобщи добре за услугите в обществен интерес, няма да се повтарям Simple Smile

# 34
Обществото да си регулира услугите, които предоставя, а не тези, за които плащам от джоба си.

# 35
Ами ти си плащай. Аз също плащам и искам да има механизъм, който да защитава интереса ми. Защото сега договорите на ЧУ са извадени под един калъп и не предоставят равнопоставеност. Между другото и на банките плащаш за услугата, но и БНБ ги проверява. За трети път ти го пиша.

Разбираемо е, като ползвател на АК да не искаш контрол от МОН. Но и при тях има форма на контрол от друг тип. Wink

# 36
Има механизъм. Ако не си изпълняват договорите ги съдиш. Ако не ти харесват договорите, преговаряш да ги промениш и не ги подписваш, докато не станат приемливи за теб?

# 37
Един съдебен процес първо, че е скъп. Второ, че е продължителен. И освен това в общия случай трябва да доказваш, че нямаш сестра. И много зависи от това кой колко скъп адвокат може да си позволи. Не случайно мнозинството хора считат, че няма работеща съдебна система. Да се съди някое ЧУ, е загубена работа. Тва може да го каже само някой, който не живее в България.

# 38
А да се опитваш да преговаряш за промяна на договор .... питай родителите от ПБ. В момента те предлагат съвсем разумни промени, а другата страна им казва: крайният срок за подпис ви е.... решавайте за да знам колко свободни места имам за запълване.

Та мисли когато пишеш!

# 39
А да се опитваш да преговаряш за промяна на договор .... питай родителите от ПБ. В момента те предлагат съвсем разумни промени, а другата страна им казва: крайният срок за подпис ви е.... решавайте за да знам колко свободни места имам за запълване.

Та мисли когато пишеш!

Мисля.
Като училището не е съгласно на промените, които искате да внесете, търсите такова, което да е съгласно, а не някой, който да го накара насила да се промени? Щото после пък може да ви дотрябва някой, който да го накара насила да продължи да работи?

# 40
Няма такова ЧУ. Дори и КО. И в реалната действителност или подписваш квото ти дадат, или пътуваш с вятъра.

# 41
  • В офиса
Има механизъм. Ако не си изпълняват договорите ги съдиш. Ако не ти харесват договорите, преговаряш да ги промениш и не ги подписваш, докато не станат приемливи за теб?
НЯМА училище, което да си промени договора, заради родител. Любимият ти АК ми отказаха елементарна среща да обсъдим защо ни променят миналогодишния договор. Скоро имаше линк към стари постове на родител, който е избрал да не подпише договора с АК, защото е помолил за корекции, които те не са отразили. А идеше реч за дете, на което са дали пълна стипендия. Така че да вземем да се върнем в реалността. Най-доброто, на което може да се надява човек, е нормален разговор защо са написали такъв договор. Но повечето си действат на принципа - хич не ни трябваш, като се правиш на толкова знаещ.

# 42
Любимият ти АК ми отказаха елементарна среща да обсъдим защо ни променят миналогодишния договор. Скоро имаше линк към стари постове на родител, който е избрал да не подпише договора с АК, защото е помолил за корекции, които те не са отразили.

Разбира се, Тинки! И вие сте направили следващата логична стъпка - сменили сте училището. Какво неясно има?

# 43
Извинете, че се намесвам в интересната дискусия. НО НЯМА частно училище, което да не може да бъде съдено. Моля ви, това е договор и неговото неизпълнение влече и съответните последици. Въпросът е дали си готов да си "платиш" цената, времето и нервите. Но защото си трайкаме и търпим... Браво на родителите от ПБ. Стискам  им палци! Да не се подават на блъфовете на директорката.

# 44
Всеки може да съди всеки, но това е безсмислено упражнение. И скъпо. И защо да трябва да сменяш училището, ако нещо не ти харесва, вместо да се разбереш? Но да, тук е така. Сменяш или просто бягаш, а да се "пребориш" е невъзможно.

Общи условия

Активация на акаунт