Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 384
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Какви изследвания се пускат за вирус/грип?ПКК и ДКК показват ли наличие на такъв?Възможно ли е бронхит/пневмония без кашлица и хрема.

Да, показват. Особено ДКК може да ви покаже дали е вирусна или бактериална или някаква друга инфекция. Колкото до ЛКК , там гледайте гранулоцитите, които ако са завишени има някакъв вирус или бактерия. Други изследвания АСТ , ЦРП, СУЕ също е много важен, рентгенова снимка, там най-добре ще покаже има ли пневмония или бронхит. Има случаи без температура да се развие пневмония

# 196
На мен ми изписаха 7 дневен курс с нов антибиотик, след като Амоксиклава не се справи. Имам и хрипове двустранно. Седемнайсет дни антибиотици ... Ще правя и инхалации с Бромхексин (или нешо такова) и направо вече не знам !
Искам да попитам ако не ми мине и след този курс да сменя лекаря, или да купувам парцел ?

# 197
Смени лекаря с пулмолог.

# 198
Лекарката е пулмоложка.

# 199
Понякога така се случва. Дано все пак да подейства. Добре е, че е включила инхалации, ще облекчи дроба. Според мен не я сменяй, но отиди някъде за второ мнение, а и с нея поддържай контакт. Например всеки ден, през два дни. Не чакай целия курс, че да отидеш- ако не повлияе и този антибиотик до ден-два в някаква поне малка положителна посока, да предложи какво да се прави. Дали болница, дали модифициране на терапията, дали друго.

# 200
Адекватна е, отидох в пулмолоията, предполагам на правилното място. Диагностицира и насочва за лечение и раково болни, доста пациенти са доволни от нея, с такова впечатление останах.
Ще видим. Дано ми мине.

# 201
  • Sofia
Може ли от дълга употреба на капки за нос Муконазал да се получат леки кръвоизливи в носната кухина?
При издухване на носа има и кръв.

# 202
Да,винаги ми се е случвало когато ползвам каквито и да е капки Simple Smile

# 203
  • Sofia
Някакви други капки да ми предложите?
 Днес видях реклама пак на муконазал,но май с някакви масла или екстракти от кокос и лимон...някой ползвал ли ги е?

# 204
Не е препоръчителна продължителната употреба на капки за нос.

# 205
Ползвайте физиологичен разтвор.

# 206
  • София
За подуто небце (около зъбите)
Какво да жабуря , нещо доказано ?.
И ще ходя да си направи дентална снимка , но на кое ? Небце ?

# 207
Мажи се с Пародиум и вода за уста Артродонт.

# 208
Привет! От работата ме пращат на скрининг на щитовидната жлеза. Може ли да кажете какво точно представлява?

# 209
Ехограф и кръвна проба за хормони на ЩЖ

Общи условия

Активация на акаунт