Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 321
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
И аз бях анорексичка. Чак не знам как спрях....много е хубаво, че нямаш  хеликобактер. Може да потърсиш още едно мнение, ако продължиш да се чувстваш зле✌

# 271
В момента минавам през същото. Първо имах изписан Нексиум, после друг лекар го смени на Пулсет+ Дуспатолин+ Комфортекс+ Лактофлори+ Иберогаст. Тази или другата седмица ще правя гастроскопия.

# 272
В момента минавам през същото. Първо имах изписан Нексиум, после друг лекар го смени на Пулсет+ Дуспатолин+ Комфортекс+ Лактофлори+ Иберогаст. Тази или другата седмица ще правя гастроскопия.
успех после кажи как е минало и дали е страшно

# 273
Гастроскопията не е страшна. Неприятна е. Правиха ми преди 2 години, без упойка.

# 274
О, силно ме интересува как става без упойка. Може ли малко лични впечатления?

# 275
Пръскат в гърлото локална упойка, за да може да вкарат тръбата, гадно е, защото ти се повдига. Малко се мятах като риба на сухо. Бързо минава и после си тръгнах. С упойка се остава в болницата.

# 276
Верче, благодаря! bouquet
Аз мислех да не са спукани капиляри.

Гастроскопия са ми правили без упойка. Гадно е, не боли, но после ме боля гърлото няколко дни от тръбата.

# 277
  • Sofia
С упойка нищо няма да усетите.И не е нужно да се остава в болницата.Слагат я за 5-7мин,лека е и бързо излизате от нея.

# 278
Някой знае ли как протича лупус банд теста, знам,че е биопсия на кожа ама как точно? Травмиращо ли е 😁?

# 279
Дева, беше си розово-червена кожата. Започна от брадичката.

# 280
Гърне, в Бодимед ми взеха кръв и го пращат в Германия.  Можеш да питяш в кой ден пращаха пробите, аз давах на предходния ден.
Докторът ме прегледа, даже малко се разочаровах колко бързо го диагностицира, ама толкова му е и диагностика точна.
Ходих на платен прием, в частна болница, ако има значение.
Теб как те диагностицираха?

Благодаря ти!
При мен прегледът беше доста обстоен, взе ми проба чрез натривка и я гледа под микроскоп, но навсякъде чета, че нямало категоричен метод, чрез който се доказва Розацея. По отношение на биопсията - нямам представа, не съм правила такава. Може тя да дава повече информация.

Моите съмнения са провокирани от факта, че откакто започнах да се храня изчистено и да прилагам лечение за Розацея, се влоших, вместо да се подобря, в което не намирам никаква логика... Sad

# 281
Здравейте миналата седмица бях на гинеколог излязоха резулатите и пише Candida albicans 10^5
Микроскопски препарат:60-80 лактобацили на поле,1-2 левкоцити на поле,1-2 дрождеподобни клетки на поле;епителни клетки
Културелно изследване:Не се изолират аеробни бактерии.
Заключение:Подчертано изразена Candidosis.
Искам да попитам ако някой има представа какво означава това разбирам,че имам гъбички Кандида ,но само това ли е незнам какво означава това лактобацили,дрожеподобни.И има ли излекуване тази кандида ?

# 282
  • София
Отиди при гинеколога си. Той ще назначи подходящото лечение и ще ти разтълкува резултатите.
Защо да няма излекуване на гъбичките?

# 283
Гърне, никаква натривка не ми взе. Прегледа ме за 30 секунди с просто око и ако не бях бременна щеше да ми даде кортикостероиди.

# 284
Освен обложения бяло-жълтеникав език от няколко дни нямам апетит изобщо. Храня се насила, колкото да не стоя гладна, но изобщо не ми се яде. Първо помислих, че е заради субфебрилната температура, но като казах на алерголожката вчера тя каза, че не може да е от температура. Но и тя не знае какво ми е. Вече съм тотално отчаяна какво се случва. До миналата седмиица поне с апетита нямах проблем, но последните четири пет дни е напълно намалял. Доеи течности не ми се пият. Назначиха ми витамин ц 1000 и прообиотик, но засега не виждам промяна

Общи условия

Активация на акаунт