Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 348
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Защо пък трябва да се търпи не ми е ясно? Какво се цели и какво се постига с търпенето? Аз пък ползвам упойка, обезболяващо, притъпяващо на всякъде където е необходимо. Ако проблема е финансов разбирам. Но ако не е, няма смисъл от излишни притеснения и мъки. То един път се търпи от болестта нека го наречем и втори път от изследването. Няма смисъл.

И за мен няма смисъл.
Едно време не предлагаха упойка, сега слагат хората. Няма нужда да се стресираме излишно.

# 406
Здравейте, когато ви попитах за добър очен лекар че съм претърпала катастрофо не уточних, че става за град Пловдив, и къде правят ЯМР без да ме е изпратил лекар? Защото имам проблем с ЩЖ и не искам да я облъчват. Но имам и дискомфорт в окото.
Д-р Костова. В очното отделение на Св. Георги на Пещерско шосе.
За ЯМР не мога да помогна.

# 407
  • София
За гастро , първия път бях в болница Доверие , доцент Матов , много внимателен , гледа на ехограф , разпитва . Прегледа трае поне час.
Но ме прави гастроскопии вече .
Иначе за друг не знам.

Д-р Кацаров от СВ.Екатерина бил добър.

И аз съм за обезболяване 😂
Все пак тръба в гърлото , та до стомаха.
Да кажем , че съм са ми се случвали много болезнени неща ( не по мое желание ) болката разбира се , се забравя , но при напреднала медицина и анестезия , няма смисъл ( поне за мен)
Все едно , Когато съм на зъболекар , и ми кажат “дай без упойка “ , ами един път съм го правила .... беше ужасяващо болезнено

# 408
Мерси, на шията към рамото е и една на гърба. Изглеждат като с течност, но не ме сърбят, затова питах с каква скорост се развива.
Утре ще отида на лекар явно.

Какво се установи? С варицела ли си?

# 409
Имам и аз един въпрос, по принцип винаги имам болезнен цикъл първия ден и съм на болкоуспокояващо понякога  и това е само първия ден (нещо нормално за мен през годините),Но от два месеца болката е два пъти по силна и то не само първия ден ами и малко преди него и втория също,  мноого силна болка и много малко повлияваща се от хапче.Не мога да стоя права на крака дълго. Бях преди месец на АГ профилактично и каза,че няма нищо притеснително при мен, гледа ми яйчници и матка и цитонамазка ми взе и всичко е наред.
Но сега налага ли се пак да ходя, нормално ли е според вас?
Да не е нещо на хормонална основа?

По въпроса с гастроскопията - не виждам никаква логична причина да си я правя без упойка. Освен това, от някой спазъм на хранопровода може да си докараш перфорация. Самият Крум Кацаров ми е казвал, че е ужасно непрофесионално колегите му да правят гастро- и колоноскопии без упойка.

# 410
  • София
Гърне, какви са цените на прегледа при др. Кацаров? И на гастроскопия, ехограф?

# 411
Този ЕпщайнБар възможен ли е без температура?

Доколкото знам, вирусът нерядко няма никакви външни проявления и страшно много хора сме носители, без да знаем. Води се, че самият вирус е хроничен, т.е. веднъж заразени, никога няма как да се отървем от него.
Преди време мислих да се тествам, защото съм чела, че може да е една от причините за Хашимото.
Пълни изследвания за EBV правят в "Cibalab" и "Геника", но мисля, че изследванията в двете лаборатории са различни, демек - не се припокриват като данни.

# 412
Някой с мнение за таблетки Джардинс?

# 413
  • София
Аз да питам в темата, че е по-посещавана - добър невролог в София? С направление  съм.

# 414
Относно цикъла - чела съм, че при наричие на ендометриоза има такива болки. Но не е задължително при теб да е това. Направи преглед при друг специалист, като второ мнение.

# 415
За невролога зависи за какво точно

# 416
.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 17:16 от Пролетно цвете

# 417
  • Някъде там
Излязоха ми резултатите от ПКК
Притесних се защото лимфоцитите в проценти са намалени а граналуцитите са завишени .
Какви други изследвания е хубаво да направя ?
ХЕМАТОЛОГИЯ/HEMATOLOGY
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
ПКК                     
     WBC       6.1       G/L    3,5-10,5   
     LYM%   L    21       %    22-45   
     MID%       7       %    1 - 22   
     GRAN%   H    72       %    51 -67   
     LYM       1.3       G/L    1.3 - 3.9   
     MID       0.4       G/L    0.10 - 1.5   
     GRAN       4.4       G/L    2.20 - 6.5   
     RBC       4.2       T/L    4-6.2   
     HGB       124       g/L    м. 140-180 ж. 110-160   
     HCT       36.20       %    36-54   
     MCV       86.2       fl    80-98   
     MCH       29.5       pg    26 - 33   
     MCHC       342       g/L    295 - 360   
     RDW       13.6       %    11.5-14.5   
     PLT       226       G/L    140-440

# 418
Направи си дкк,црп и суе.Може и урина

# 419
  • Някъде там
Направи си дкк,црп и суе.Може и урина
Според ЛЛ всичко е о.к и да не изпадам в паника .
Съвсем малка била разликата и не говорело за сериозни заболявания .
Все пак ще се консултирам с хематолог .

Общи условия

Активация на акаунт