Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 363
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • София
На мен пък ми излезе резултатът от носен секрет , нищичко .
Тогава защо , защо постоянно имам заден секрет ( или там каквото е ?)
Секретът просто си стои там .
От гърленият секрет излезе - кандида в някакви нормални количества .

Възможно ли е всичко да идва от стомаха ? Т.е. проблемите с гърлото , кашлицата , зачервената лигавица на гърлото.
И защо през всичките тези години , поне един УНГ не се сети да ми каже , “жена ти си за гастро “
Да си призная , в последните години съм изсмукала стотици таблетки за гърло , слагала съм литри капки за нос , антибиотик съм пила. Без никакъв ефект с продължаващи оплаквания.

Още не съм била на изследването с Бариевата каша , трябва да отида тези дни или да намеря къде правят гастроскопия с впръскване на райски газ , а не упояване .

# 421
Уинд, аз правих гастро тази седмица. Упойката е .....меко казано упойка. Седиш си в съзнание, слушаш и виждаш какво става. Просто леко те зашаматват. След излизането от кабинета бях по- добре, отколкото когато съм била леко пияна.

# 422
Нещо за възпален език да предложите?
Дъщеря ми се оплаква, че я боли езика от едната страна и наистина изглежда зачервено, подуто и като напукано някак...
Мазах я снощи с прополис. Също и с Генгигел.

Нещо друго, което да помогне?

# 423
Уинд, аз правих гастро тази седмица. Упойката е .....меко казано упойка. Седиш си в съзнание, слушаш и виждаш какво става. Просто леко те зашаматват. След излизането от кабинета бях по- добре, отколкото когато съм била леко пияна.

На няколко мои близки им правиха гастро- / колоноскопии и категорично не са били в съзнание по време на манипулацията. Simple Smile

# 424
  • София
Нещо за възпален език да предложите?
Дъщеря ми се оплаква, че я боли езика от едната страна и наистина изглежда зачервено, подуто и като напукано някак...
Мазах я снощи с прополис. Също и с Генгигел.

Нещо друго, което да помогне?

Аз бях така до вчера . На мен ми помогна гранофорин .

# 425
vikonetka, благодаря!
А къде намери гранофорин? Доколкото знам, само във ветеринарните аптеки вече го продават.

# 426
Гърне, зависи от дозата.
Всички преди мен, вкл. и майка ми, казаха, че са били в съзнание, чували са, но не са усещали болка.
Аз затова помолих за повече упойка, за да не ги слушам.
Но майка има и в друга болница, там е била в дълбока упойка.
А с ужас научих, че в Бургас и Стара Загора правели без упойка колоноскопия?!?!?!
Аз, да умирам, не бих се съгласила!

# 427
От Бургас съм, колоноскопия правих с упойка, гастроскопия без.

# 428
От Бургас съм, колоноскопия правих с упойка, гастроскопия без.

Може би в някои болници само.

# 429
  • София
И аз преди доста години имам 2 гастроскопии без упойка, но след като в днешно време може с упойка, не бих си причинила да направя без.

# 430
  • София
Мерси, на шията към рамото е и една на гърба. Изглеждат като с течност, но не ме сърбят, затова питах с каква скорост се развива.
Утре ще отида на лекар явно.

Какво се установи? С варицела ли си?

Ами с температура и кашлица + пъпки, които изглеждат като варицелни с прозрачно мехурче, но днес Igm антителата (за активен вирус) излязоха отрицателни и съм в шах и мат. На едно място прочетох, че трябва да се пуснат седмица или 10 дни от обрива (на мен ми е 3ти ден), ама не съм сигурна и вече започвам да си мисля за някакви редки болести.
Имам и в косата обрив, който също е характерен, ама знам ли..

# 431
То от косата и главата почва, като посипан си, посипан с леща, от там идва "лещенка"
За изследванията не съм наясно
Можеш да се консултираш в инфекциозна

# 432
Шарката стои две седмици в организма,докато се загнезди хубаво и чак тогава излизат първите пъпки,но би трябвало на изследванията да се хване все нещо ако е това.Когато аз карах едра и се чудих дали е шарка изпих две чаши вино ( бабини деветини ) и на другия ден ми се плачеше неистово,защото не можех да се позная.Всички пъпки на куп излязаха.Тогава личния ме светна,че съм направила най-голямата глупост и ако съм отишла с две-три пъпки щял да ми предпише Изопринозин и да се размина с все пъпки и белези..

# 433
Изопринозин да спре пъпките?

# 434
Варицелата е вирус и да, изписват изопринозин при тежките случаи...но това е препарат с доста странични ефекти и не е ок да се пие просто така, или дори при леки случаи на шарка

Общи условия

Активация на акаунт