Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 353
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
The Catcher in the Rye, ЛЛ поне да те види?  Мисля , че имаше нещо подходящо за пиене за по-леко протичане- на детето го изписаха, но беше преди доста време и  не си спомням.

# 436
Искам да ви питам, под 40 съм, но съм с нисък витамин д и калций и искам да си изследвам костната плътност. Ще ходя на ортопед за целта, астматичка съм и съответно ползвам доста кортикостероиди, имам и фамилна обремененост за остеопороза. Дали ще се съгласи или ще ми се смее, дали е удачно да се изследвам, или се филмирам много?
Не виждам защо да си правя изследването при вече напреднал процес и настъпили изменения...

# 437
Направи си.Майка падна съвсем леко и си удари ръката,но каза че в боляло все едно била счупена.Отидохме на лекар и откриха силно изтъняване на костите.Всеки ден пие лекаствата,които изписаха,но не се сещам как се казваха.

# 438
  • София
Да, след малко ще ме види. Аз вече започнах да пия изопринозин. (През 2-3 месеца си изследвам ТАТ и МАТ, защото до преди 2 месеца пиех друг имуностимулатор)
Ако нещата загрубеят, четох, че Ацикловир се пие също. Иначе по телефона тя ми каза тривиалните неща- ментолов спирт, да не се пипат, да не се инфектират.

Хепи, имам позната, която си прави това изследване още като бяхме на 20. Всеки си знае дефицитите и няма защо да ти се смеят.

# 439
  • софия
Искам да ви питам, под 40 съм, но съм с нисък витамин д и калций и искам да си изследвам костната плътност. Ще ходя на ортопед за целта, астматичка съм и съответно ползвам доста кортикостероиди, имам и фамилна обремененост за остеопороза. Дали ще се съгласи или ще ми се смее, дали е удачно да се изследвам, или се филмирам много?
Не виждам защо да си правя изследването при вече напреднал процес и настъпили изменения...
HAPPY, ендокринолог ме изпрати за изследване на костна плътност - и аз имам астма/кортикостероиди/ и хашимото, вече и доказана остеопороза - доста напреднала. изписа ми пролия - инжекции, които се бият на 6 мес. но аз съм на по-голяма възраст. има медикаменти за забавяне на остеопороза - аз съм чакала прекалено. не смятам, че  ще ти се смее някой. това е профилактика. най-добре е да нямаш, разбира се. успех!

# 440
Само при ортопед ли се ходи, ако искаш да си изследваш костната плътност и как точно се казва това изследване? Колко струва?

# 441
Остеодензитометрия се нарича и приятелка ходи при ендокринолог за тая цел.

# 442
Регистратура ме насочи към ортопед, ама ще видим утре какво ще каже. Благодаря! На ендокринолог бях скоро, но не го спомена, а и аз не се сетих.

# 443
Много благодаря!

# 444
Регистратура ме насочи към ортопед, ама ще видим утре какво ще каже. Благодаря! На ендокринолог бях скоро, но не го спомена, а и аз не се сетих.

HAPPY, по спомен написах, защото аз бях сигурна, че ортопед ѝ трябва, ама не, при ендокринолог ходи. Верно, че беше преди две-три години, може пък да са се променили нещата, а е възможно и двата специалста да го правят. Peace

# 445
Дано Simple Smile иначе трябва да чакам пак преглед към ендокринолог, а няма да е скоро

# 446
Здравейте,имам следния проблем и желая да се допитам до вас. Преди около два месеца имах стафилокок във влагалището,излекувахме го,но от месец имам течение и лек сърбеж,също така цикъла ми закъснява вече 22 дни,правих си тест-отрицателен. От септември до декември пих Джаз заради поликистозни яйчници,като ги спрях януари си ми дойде на 27ми ден,февруари на 29ти ден. Пуснах си сама влагалищен секрет преди две седмици и излезе кандида и е. Коли,при което гинеколожката ми се скара,че не било правилно изследването,съответно си записах час и тя ми пусна секрет-излезе нормална аеробна бактериална флора-кандида отрицателен. Следователно нямам нищо,но откакто бях при нея имам и мирис на течението. Да споделя,че пуснахме хормони,в норма са,което значи,че проблемите с цикъла не са заради това.Също така да споделя,че изпитвам болка по време на секс.

# 447
Отиди при друг гинеколог
Пусни и за анаеробни причинители

# 448
Да разбирам,че е напълно възможно нейното изследване да не е правилно или съответно от лабораторията

# 449
Сутринта дъщеря мисе събуди с обрив ,лице,тяло,даже по главата,ясно ,че е някаква шарка,много я сърби.Тя е почти на 7,проблемът е че малкият е на 1,5м,опасно ли е при малки деца,защото и да я отделя от него сега е безсмисленo ?Утре имаме час за ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт