Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 272
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
И кое им е доста притеснителното?

# 511
Има разлика в стойностите,но все пак изчакайте лекарско мнение.Не се впрягайте допълнително.

# 512
Това са ми кръвните изследвания от миналата седмица. Нефрологът не каза нищо, но според мен са доста притеснителни.

Значително понижени са нивата на СУЕ при следните патологични състояния и заболявания:

Сърповидноклетъбна анемия
    Полицитемия вера
    Хепергликемия (повишена кръвна захар)
    Тежко увреждане на черния дроб. - https://www.arsmedica.bg/simptomi/nisko-sue

А относно другите Ви разминавания - и при мен и при мъжа ми има подобни и винаги са ни казвали - нещо около анемията.
Пуснете си желязо, все пак, нищо, че хемоглобина Ви е в стойности. Може и депата на желязото да не са Ви пълни, нещо около витамин Д и В12, фолиевата киселина, микроелементите.
Изследванията не са Ви пълни. За пълни първоначални изследвания е това, което пускат в пакета Макс на Цибалаб - в сйта им се вижда кои са, може и нещо хормоните на щитовидната, хеликобактер да се види във фецес, окултни кръвоизливи фецес също.
Пиша ги тези неща, защото миналата година едва се разминах с тази с косата и докато сама не си пуснах целия пакет Макс плюс изброените останали неща, нямаше да си видя какво ми е и вече с изследванията да обикалям лекари. Иначе и аз така се минах ссамо с едно ПКК по здравна каса и едно пуснато платено желязо - а винаги 1 път годишно дотогава си правех целият Макс пакет и от резултатите нямаше уж нищо, освен анемия, която обаче си продължаваше и се задълбочаваше. Стигнах до там, че не можех да кача 2-3 стъпала без да се уморя много.
Накрая мъжа ми изръмжа и си пуснах всички изследвания и се показаха много неща - то хеликобактер, то окултните - плюс, то щитовидната - нагоре, а желязото 2 и жестоко нисък хемоглобин - за 5 месеца пиене на желязо таблетки - нищо, само още по-лошо. РуЕ и то - много високо.
От там - вече си пуснах и Тат и Мат, плюс всичките хормони щитовидна, плюс нещо още към туморните маркери - оказа се и високи титри за Хашимото.
Пих антибиотици и др. неща по схема, оправи се хебикобактера, за щитовидната - хормон, както ми каза ендокринолог.
Но... проблема с желязото остана и хемоглобина. Малко по-добре се почувствах, но... правих и виртуална колоноскопия после, на което се оказа, че имам огромен полип на дебелото черво, плюс полип може би на ендометриума, плюс уплътнения на гърдите.
И от там - вече с направление за колоноскопия за махане на полипа - с ниския хемоглобин - беше ми 70 -не може да се прави - трябва да е поне 100 и 2 пъти ми преливаха по 5 ампули желязо венозно, аз си ги купувах - така никой лекар доготава не ми беше и казвал за венозно желязо да си оправя проблема, - при колонскопията вече се оказаха, че са 3 полипа, махнаха се двата, единия огромния беше все още в добрата фаза, остана ми още 1 да се маха, сега през май ще ходя, махат само по 2 иначе.
Виртуалната колоноскопия Не показва големите полипи.
За сега съм добре, при изследвания - същите изброени по-горе - вече желязото ми беше в норма.
Преди да ходя за колоноскопията, също ще си правя тези Макс с ТСН - повече не се доверявам на никакви здравни каси за изследвания, правя ги платено и си спестявам поне от там притесненията.
За полипа ходих в клиника, където правят хистероскопии, ако се наложи да се маха - да е по този начин - казаха от там, че е миома и да не се пипа, освен при кръвоизлив - 2 пъти ме проследяваха във времето.
За уплътненията в гърдите правих - ЯМР и ехограф също, там, където правих ЯМР - потвърдиха се и после консултация с 2-ма хирурзи и 1 мамолог - засега може да се наблюдава. В понеделник ще съм и на еластография да видя какво ще каже доктора и там.

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 15:20 от хадзапи

# 513
И аз имам проблем с щитовидната, стойностите на Мат са високи, но на ТСХ бяха в норма

# 514
Каква е тази виртуална колоноскопия?

# 515
Видео сигурно...

# 516
Каква е тази виртуална колоноскопия?

Неинвазивна сигурно...

# 517
Виртуална на скенер, правих в Света Екатерина, чух я като реклама и помислих, че като е на скенер, няма да е същото като класическата - така общо направих и за белия дроб да се види, ако има нещо - всичко. Обаче едно мислех, друго беше като изследване, не ми казаха, че е неприятно. Ползва се контрастно вещество, също не ми казаха, че се слага, напомпват с въздух през д-то, не е болезнено, но е неприятно и после снимките и да се задържа въздух, когато трябва, обръщане и така.
Преди това им бях дала да видят и всичките ми кръвни изследвания, видяха ги, обаче не обърнаха внимание на ниския ми хемоглобин и желязодефицитна анемия.
И съответно, както бях физически изтощена от и без това общото ми състояние, след самото изследване, докато се обличах, ми прилоша и колабирах - не мога да стана от стола, всичко ми черно - рязко падане на кръвното - влезнаха, като видяха, че не излизам толкова дълго и на легло и система включиха. Тръгнах си, когато се почувствах стабилно да вървя.
После вече с тази виртуална колоноскопия, доктора на нормалната си колон. знаеше, кое беше най-важно за махане и когато ми я е правил - с упойка си беше - е махнал първия полип, който е видял, после имало и още един, който ми остана за махане и този - огромния, който беше в началото на дебелото черво, точно откъм връзката със стомаха - точно не мога да обясня, гастрото ми го показа къде е на изображенията на човешко тяло, което имат на стените по кабинетите - после вече доктора каза, че при виртуалната колоноскопия НЕ се виждат по-малките полипи.

# 518
Благодаря, хадзапи. Peace
Ужасно звучи...

# 519
Моля за ви за помощ ! Имам дете на 1 година и след разстройство дупето се подсече, мазах с какво ли не оправия нямаше ! Водих го при оедиатъра и изписа противогъбично кремче , което не помага и със всеки изминал час червеното се разпространява все повече и повече ! Имаше мехури ,които станаха на рани и е до кръв вече работата! Боли го ужасно много и не зная как да му помогна ! Стоя 15 Мин във вода с тетра няколко пъти

# 520
URIAGE Bariederm Cica creme?

# 521
  • Mediterraneo
Днес ми е деветият ден на АБ заради синузит. Нямам абсолютно никакво подобрение. Силно се съмнявам изобщо в диагнозата( без снимка, ОПЛ я постави)- нямам главоболие и изобщо болки, нито Т съм вдигала, секретът е бистър като вода. Запушеният нос ме убива, не мога да ям, да спя, изморявам се при леки движения поради недостига на въздух явно. Какво да правя и накъде да поемам?!
Преди АБ изпих 2 опаковки Аериус, слагах антибиотични и кортикостероидни капки( изписани по схема при предишно боледуване) и едва след почти месец упорита хрема стигнах до личната.

# 522
Днес ми е деветият ден на АБ заради синузит. Нямам абсолютно никакво подобрение. Силно се съмнявам изобщо в диагнозата( без снимка, ОПЛ я постави)- нямам главоболие и изобщо болки, нито Т съм вдигала, секретът е бистър като вода. Запушеният нос ме убива, не мога да ям, да спя, изморявам се при леки движения поради недостига на въздух явно. Какво да правя и накъде да поемам?!
Преди АБ изпих 2 опаковки Аериус, слагах антибиотични и кортикостероидни капки( изписани по схема при предишно боледуване) и едва след почти месец упорита хрема стигнах до личната.
Ако сте в София, има спешен кабинет в Исул на УНГ, отидете там, може да искате и снимка, 15 лв. е, поне толкова преди няколко месеца платих за снимка на мъжа ми за носа му там, в неделен ден.
Иначе много добър специалист е доцент Александър Райнов, пак от Исул, но приема само с часове, чрез нет-а се записва по графика му, в Исул приема и платено и по здравна каса, докато има и в болница Зора - платено, където не сме ходили, Исул ни е по-близо, но за сериозни проблеми по УНГ, ходим само при него. Ето за записване на часове - https://www.araynov.com/

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 23:02 от хадзапи

# 523
В Испания не са ли добри личните?

# 524
  • Mediterraneo
Колкото са добри в България, защо питаш?

Хадзапи, благодаря, но съм в чужбина и нищо от това не ми върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт